staszka73 25.10.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Czy ktoś posiada taki piec?Jaki jest w użytkowaniu ?Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 25.10.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 ................. ale na co??? Na gaz , na olej, na węgiel, na drewno, na koks, kondensacyjny??? Stojący?Wiszący? Jaki model? Któryś z tych:http://www.dedietrich.com.pl/k06/start.html#Scene_start Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staszka73 25.10.2006 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 witam chodzi mi o piec kondensacyjny z zasobnikiem na gaz stojący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 25.10.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 witam chodzi mi o piec kondensacyjny z zasobnikiem na gaz stojący ...... no to ja nie pomogę, ponieważ mam olejaka. Mój to kocioł GTU 1200..., jest bezobsługowy, pogodówka i działa bezawaryjnie. De Dietrich to dobra firma. Instalatorzy i serwsanci nie mają zastrzeżeń, przynajmniej tu na Forum Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staszka73 25.10.2006 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 dzięki bardzo dobrze wiedzieć choć tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekm22 25.10.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 witam chodzi mi o piec kondensacyjny z zasobnikiem na gaz stojący ...... no to ja nie pomogę, ponieważ mam olejaka. Mój to kocioł GTU 1200..., jest bezobsługowy, pogodówka i działa bezawaryjnie. De Dietrich to dobra firma. Instalatorzy i serwsanci nie mają zastrzeżeń, przynajmniej tu na Forum Muratora. Tez ma ten piec , do ktorego nie mam zastrzezen , szkoda tylko ze panujacy nam socjalistyczno solidarny rzad PIS podniesie akcyze na olej opalowy ... Czy ktos wie jak bedzie wygladal obiecany (??) zwrot akcyzy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurg 26.10.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 No na razie nikt nie wie ponieważ nie jest to nigdzie zapisane. Będzie ustawa to będzie i rozporządzenie dotyczace zwrotu akcyzy (części akcyzy ponieważ dzisiaj jest już akcyza i tej nikt nie będzie zwracał), pewnie będzie jakiś wzór do wyliczenia ile powinno się średnio spalić o.o. w sredniej wielkości domu w okresie od września do końca marca (prawdopodobnie), no i na koniec czas w jakim to fiskus będzie miał obowiązek zwrócić częśc pieniędzy wydanych na o.o. Czarno to widzę , ponieważ znając rozbudowaną biurokrację w naszym kraju szybkiego zwrotu bym się nie spodziewał. Ja liczę że zamknie się to w trzech miesiącach od złożenia podania i faktur (ksero?) w skarbówce (?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakus 26.10.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 jurg, wyluzuj czy to pierwszy raz chcą wykręcić tych co grzeją olejem opałowym. I to przez to, że nasze władze nie potrafia poradzic sobie z nielegalnym obrotem opałówką. No i wtedy ci używający oleju do ogrzewania muszą kredytować innych, a na zwrot akcyzy będa czekać jak na zbawienie i z założenia to oni będą kontrolowani przez służby skarbowe czy nie próbują wyłudzić pieniędzy od Skarbu Państwa. Chyba też zaraz się wkurzę Potencjalny złodziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.10.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Ja mam z zasobnikiem i na gaz. Polecam, choć drogi. Jest cichy, ale potrafi dać też sporo kondensatu w mroźne dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekm22 26.10.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 No na razie nikt nie wie ponieważ nie jest to nigdzie zapisane. Będzie ustawa to będzie i rozporządzenie dotyczace zwrotu akcyzy (części akcyzy ponieważ dzisiaj jest już akcyza i tej nikt nie będzie zwracał), pewnie będzie jakiś wzór do wyliczenia ile powinno się średnio spalić o.o. w sredniej wielkości domu w okresie od września do końca marca (prawdopodobnie), no i na koniec czas w jakim to fiskus będzie miał obowiązek zwrócić częśc pieniędzy wydanych na o.o. Czarno to widzę , ponieważ znając rozbudowaną biurokrację w naszym kraju szybkiego zwrotu bym się nie spodziewał. Ja liczę że zamknie się to w trzech miesiącach od złożenia podania i faktur (ksero?) w skarbówce (?). Ta cala dyskusja o szarej strefie handlu olejem opalowyma zamiast napedowego jest o du ... rozbic . Dochodze do wniosku ze jak zwykle zostawiono furtke do przekretow . Rozwiazanie jest proste - jesli masz dom ogrzewany piecem olejowym masz prawo do zakupu 3000 litrow bez akcyzy na rok . Przedstawiasz oryginal faktury za piec i mozesz kupowac olej . Pomysl zeby najpierw zabrac a pozniej oddac uwazam za chybiony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts