Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

**Radosny Klub Berneński**

Gość

Recommended Posts

W związku z kolejnymi na forum przypadkami nabycia BPP otwieram klubik.

Niestety wciąż jestem oczekująca w kolejce :wink: ,ale zapewniam,ze bardzo zainteresowana berneńczykami i wszystkiego,co ich dotyczy.

Dlatego pozwoliłam sobie otworzyć ten berneński wątek.:grin:

Policzmy ile Was jest...szczęśliwych posiadaczy bernusiów.

Danajot

Jagna

Maluszek

Karolina

Majka

jak kogoś przeoczyłam to przepraszam proszę o uzuepełnienie.

Piszcie o swoich psinkach....

:smile: :smile: :smile:

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej

Ja też się zgłaszam.

Co prawda nie mam (jeszcze) Berniego, ale:

- mam zdjęcie Berniego na tapecie w komputerze

- mam sąsiada, który ma Berniego

- mam żonę, która codziennie mnie prawie pyta czemu jeszcze nie mamy Berniegp

Zatem czuje się jakbym już naprawde go miał :wink:

Pozdrowienia B.

My dostalismy psa, który jest już duży /ma prawie 3 lata/, narazie trochę jeszcze płacze, ale je i bawi się wesoło. Ma głeboko w d...e wszystkie głupie szczekające psy, a nawet zauważyłam, że patrzy na nie z politowaniem :grin: Gonił już za sarnami i zającami /w ramach zabawy/ wraca na zawołanie.

Tomek bawi się z nim kładąc na podłodze /na łóżku nie pozwalam/, pies włazi na niego na wszelkie pieszczoty, podgryzania itp :grin:

• 1 month później...

Jestem, jestem a jakże ze swoją Azulą.

Rzeczywiście dawno mnie tu nie było i proszę jakie zmiany - jak miło .Opal- skoro zakładasz taki wątek, to rozumiem, że jesteś już baaaaaardzo bliska zakupu cudownej kuleczki pod tytułem szczeniak berneńczyka.

Czy Wasze psiaki pływają , czy tylko moczą tyłek?

Moja Aza uwielbia wodę, ale mimo , iż skończyła już 3 lata jeszcze nie wie, że umie pływać. Jak tylko traci grunt pod łapami - zgrabnie wycofuje się w bezpieczne rejony.

Nie chcę jej spychać z pomostu, bo to wrażliwa sunia .

Wygląda niesamowicie śmiesznie gdy tak brodzi i udaje, że pływa.

A jak Wasze bernusie sobie radzą z wodą ? - było nie było wywodzą się po części z nowofunlandów ( oj , moja chyba stała w innej kolejce )

Pozdrawiam serdecznie.

Danka i Azula

U nas z bernem na razie zastój.:wink:

Widzę nawet powolną zmianę opcji.:lol: (nie,nie na kota tylko coś krócej włosego,zaznaczam,że nie u mnie ta zmiana)

Zobaczymy,zobaczymy.....

Co do upałów?Ja też dyszę i dyszę. :lol:

Już mam dość lata-po dzisiejszym dniu.

A Bakcyl ma zmienioną porę spacerów, żeby unikać największych upałów a najchłodniej ma w domu i z tego korzysta. A nie wiem czy Wam mówiono, że jak jest sytuacja kryzysowa - czyli jest upał a my z bernusiem nie mamy się jak schronić, to żeby co jakiś czas polać psa wodą, szczególnie głowę, bo zdarza się, że pies dostawał udaru.

Opal, krótkowłose mówisz. Hmmm, no cóż, niezależnie czy będzie to ratlerek czy dog niemiecki, musicie nazwać go Bern, żebyś mogła z czystym sumieniem nadal należeć do naszego Klubu Bernów, który sama założyłaś :smile: A tak na marginesie, to odnajduję analogię między Waszym psem a naszym projektem: tak samo się kokosicie i tak samo ONI decydują a my się wściekamy.

Ha Ha - bardzo śmieszne.... :-?

Najgorsze jest to, że wybierał najładniejsze. Wolałabym, żeby miał gorszy gust jeżeli chodzi o damską bieliznę :wink:

Do dzisiaj jak się na niego nie zwraca uwagi, to łapie jakiś ciuch i przychodzi się pokazać, po czym zachwycony wieje w podskokach.