Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

**Radosny Klub Berneński**

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 141
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

Trochę mnie nie było, bo sie urlopowaliśmy. Teraz przeżywamy tego konsekwencje - Bradon tęskni jak nigdy. Dwa tygodnie byliśmy z nim od rana do wieczora, a teraz znowu musi spędzać samotnie wiele godzin. Jak wracam do domu to chodzi za mną jak cień, piszczy i ciągle prowokuje do zabawy.

Poza tym mały juz nie jest tak mały, waży 25 kg, sierść na grzbiecie prawie ma już całkiem nową i nowe ząbki. Jeszcze mu tylko boczki "misiowate" zostały.

A jak tam Hero?

Dzisiaj ważyliśmy naszego wariata. Waży 26 kg. Ząbki ma już wszystkie nowe. Sierść też już prawie cała mu zeszła - jeszcze ma puszek po bokach i przy uszkach. Hero bardzo nie lubi zostawać sam w domu :( Za bardzo przyzwyczaił się do działki, po której może się wybiegać i za nowym domem w którym jest mu chłodniej niż u nas w mieszkaniu. Zawsze mamy problemy z zapakowaniem go do samochodu jak wracamy z działki.

Chyba trzeba będzie zrobić następne spotkanie berneńczyków :D

No właśnie mam ogromny dylemat. W grę wchodzą silikatowe na siatce lub zwykłe cementowo-wapienne. Róznica w cenie materiału 4 tyś. więc jest się nad czym zastanawiać. Ponadto u nas jest mnóstwo "obzdóbek" typu boniowanie na rogach i nad oknami - strasznie drogo to sobie liczą! Jestem załamana kosztami całkowitymi - ok 13 000, albo i więcej.

Jaga,

ja to samo !! :)

"Nie ma go"

Nogi się pode mną ugięły.

I śmieszno i straszno.....

:)

Z naszymi chłopakami czuję się bezpiecznie więc jakby co to by wyciagnęli berneńczyki i nas mam nadzieję też.;)