Gość 06.10.2004 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2004 Świetny jest!A jaki kumaty. Ja się tak przy okazji chciałam spytać o meble kuchenne. Z czego są zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.10.2004 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Benicio - ależ Buddy wyrósł Piękność się zapowiada Bardzo się cieszę, że stawy biodrowe są ok ale mimo wszystko uważajcie na niego bo dopiero teraz tak naprawdę stawy się kształtują i zawsze coś może się porobić. Warto jeszcze dla pewności powtórzyć zdjęcia stawów biodrowych jak Buddy skończy 18 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 07.10.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Hej hej Joanka, Maluszek, Opal - wyrósł, wyrósł. Sam to widze, mimo, że obcuje z Nim na codzień. A mimo wszystko dorosły Berneńczyk (niedaleko mnie mieszka jeden) wygląda przy nim jak ... KOŃ. A właściciel mówi, że jego psiak chorował dużo jako szczeniak i nie urósł tak jak mógłby przy prawidłowym rozwoju . Dziękuje wszystkim paniom za miłe słowa. Maluszek - będę pamiętał o sprawdzeniu przy 18 m-cach. Napewno go nie przetuczymy, więc ten problem jako źródło kłopotów mamy chyba z głowy. Opal - meble są zrobione z ....yyy...eee... - nie pamiętam . Napewno nie z drewna . Chyba z jakiejs płyty wiórowej. A kolory to Vanilia i Calvados. http://foto.onet.pl/upload/30/99/_345353_n.jpg A tak wogóle, która to Ty? Ta smuklejsza (Limassol) czy ta bardziej przysadzista (Gdańsk)? http://foto.onet.pl/upload/6/78/_345351_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/39/78/_345352_n.jpg Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.10.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Benicio - piękne meble Sama robię meble koloru calvados i teraz zastanawiam się nad frontami i coraz bardziej przekonuję się do vanilii lub jasnej olchy. Co to znaczy, że ten znajomy bern wygląda jak koń? Czy to znaczy, że jest wysoki? Bern powinien być niski i przysadzisty Jak znajdę chwilkę czasu to załączę berna z Belgii, który wygrał ostatnio klubówkę w Warszawie. Taki bern to moje marzenie. Pamiętaj też, żeby dużo nie skakał i się nie przemęczał. Nie wiem czy Buddy podczas spacerów robi sobie sam przerwy jak jest zmęczony? Jeżeli nie to na dłuższych spacerach zatrzymujcie się, żeby mógł sobie odpocząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 07.10.2004 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Nasz pies sam sobie robi przystanki jak mu gorąco. Nagle się kładzie gdzieś w cieniu a jak sięgo zawoła, żeby wstawał i szedł dalej, patrzy bezczelnie w oczy i robi przewrót na plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 07.10.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Dzięki, dzięki, dzięki (za meble) - przekaże żonie . Widziałem w innym wątku, że sami robicie meble kuchenne - słowa uznania. Przyznam się, że przykłady z forum zachęciły mnie do samodzielnej zabudowy garderoby (najbliższa zima) -zobaczymy jak wyjdzie. Z tym koniem to chodziło mi o to, że dostrzegłem widząc różnice między Buddym, a dorosłym Bernem, jak dużo Buddy jeszcze urośnie. Ten duży Bern, o imieniu Roger, wygląda bardzo rasowo (o ile ja się znam ) Z Buddym nie chodzimy jeszcze na dłuższe spacery, Mieszkam w okolicy gdzie jest pełno dzikich zwierząt (lisy, zające, dziki ...), a mały nie skończył jeszcze kwarantanny po wszystkich szczepieniach. Porusza się zatem po własnej (bezpiecznej) trawce. Z tym nieprzemęczaniem będę pamiętał - dzięki . Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 07.10.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Nasz pies sam sobie robi przystanki jak mu gorąco. Nagle się kładzie gdzieś w cieniu a jak sięgo zawoła, żeby wstawał i szedł dalej, patrzy bezczelnie w oczy i robi przewrót na plecy Pozdro dla Stafika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 07.10.2004 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 Dziękuję przekaże :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 07.10.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2004 joanka - podobnie ma mój Herutek. Idziemy sobie, pies biega i nagle buch pies pada - leży sobie tak kilka minut a potem znowu wariuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.10.2004 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 A to paszczka naszego Herutka (kolory nieberneńczykowe bo zdjątko zrobione w sepii): http://foto.onet.pl/upload/48/33/_345900_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 12.10.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Ale model Z ciekawości, ile waży? Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.10.2004 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Nasz Misiek waży 30 kg i raczej taka waga już mu zostanie bo jest bidulek schorowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 12.10.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Schorowany?????????????Kurde.A co mu jest? Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.10.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Ma bardzo poważną dysplazję, zwyrodniałe kręgi, w wieku 8 miesięcy przestał rosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 12.10.2004 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Przykra sprawa - nic nie wiedziałem. Można to leczyć? No i najważniejsze: czy pies cierpi teraz i czy to wpływa na długość jego życia? Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 12.10.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 U Herutka już raczej nic się nie da zrobić - no chyba, żeby mu sztuczne biodra wstawić a i to nie wiadomo czy może mu pomóc. Bardzo szybko męczy się na spacerach. Jak jest ciepło to bardzo mu to nie dolega - zabawa zaczyna się z nadejściem chłodów wtedy ma poważne problemy z chodzeniem tzn. wcale wtedy nie chodzi bo nie jest w stanie się podnieść, gorączkuje. Kręgami na razie się nie przejmujemy bo wg lekarzy zwyrodnienie się zatrzymało - tego też się nie leczy. A jego waga to ogromny plus na jego nóżyny i kręgosłup. A tak ogólnie to bardzo dobrze sobie radzi z tymi choróbskami. Oszczędza tylne łapy i praktycznie cały ciężar ciała spoczywa na przednich. Nie chodzi tylko truchta. Dysplazja wpływa na długość życia każdego psa. Tak, że uważajcie na swojego malucha. A czy dostaje profilaktycznie leki poprawiające tkanką kostną i stawy np. Artrophlex (nie wiem czy dobrze napisałam) lub Caniviton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 12.10.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Aż przykro słuchać. Ale dobrze, że Hero próbuje jakoś się do tego przystosować. Co do leków to nie dajemy, ale dzieki za podsunięcie "tematu", Zainteresuje się. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.10.2004 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Chyba bardziej przysadzista.Ostatnio jakoś tak.... Ale kuchnia bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 13.10.2004 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 Przysadzista....he he G... prawda! Maluszek, cudne zdjęcie Herusia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 14.10.2004 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2004 Opal - no co Ty gadasz Jaka przysadzista Jagna - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts