Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Malowanie - karwedz sciana -sufit

Franek Dolas

Recommended Posts

Jest napewno latwiej, ale nie do konca rowno. Ja nie jestem w stanie tej tasmy idalenie rowno na calej dlugosci sciany puscic.

Napewno potrzeba do tego cierpliwosci, ktorej mi brakuje.

Po kilku probach rzucam wszystko w cholere i otwieram piwko... Zmierzam powoli w kierunku alkoholizmu.

Dzieki za pomoc

Jest napewno latwiej, ale nie do konca rowno. Ja nie jestem w stanie tej tasmy idalenie rowno na calej dlugosci sciany puscic.

Napewno potrzeba do tego cierpliwosci, ktorej mi brakuje.

Po kilku probach rzucam wszystko w cholere i otwieram piwko... Zmierzam powoli w kierunku alkoholizmu.

Dzieki za pomoc

pozostaje jedno wyjscie - maluj wszystko w jednym kolorze :wink:

my zostawiamy 3 cm biały pasek na ścianie od sufitu. Uważam, że wygląda to estetyczniej niż krzywa linia na styku sufitu i ściany.

Chociaż wiele osób tego nie akceptuje. Mi się jednak podoba i po wielu remontach mieszkania, oraz doświadczen znajomych uważam, że to jest dobre rozwiązanie.

• 2 weeks później...

:D nie skonczylem.

Dwa pokoje sa pomalowane prawie na tip top, nie domalowany jest tylko waski pasek pod sufitem. I przenioslem sie do innego pokoju, ktory walnąłem w 100% na bialo (sciany i sufit). Teraz koncze sufit w salonie.

Caly czas cos robie unikajac trudnych, wymagajacych cierpliwości obszarów.

Witam.

Preferuję 2 metody:

1. "odcinanie" płaskim pędzelkiem po œcianie, wbrew pozorom nie jest trudno prowadzić taki pędzelek niemal idealnie po winklu; taœmy klejšcej nie preferuję ze względów o których wspominali przedmówcy,

2. jeœli granica kolorów przebiega po œcianie kilka cm pod sufitem, zaznaczam linię na œcianie, "odcinam" pędzelkiem po linii (wczeœniej maluje się sufit), a potem na miejsce zbiegu kolorów naklejam pasek - starš taœmę magnetofonowš (z magnetofonu szpulowego). Mówię wam, taki pasek jest IDEALNIE równy!!!!!!!

• 10 months później...