Franek Dolas 25.10.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Ciekaw jestem jak radzicie sobie z malowaniem scian na kolor inny niz sufit (wiekszosc przypadkow). JA dostaje bialej goraczki przy malowaniu scian na łączeniu z sufitem, bo co jakiś czas wjezdzam kolorem na bialy sufit.Jest na to jakis sposob? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 25.10.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Taśma malarska żółta dobrze przyklejona -na pomalowaną juz jedną płaszczyzne (wyschnięta) malujesz sufit bezproblemowo odrywasz taśme i po problemie sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek Dolas 25.10.2006 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Jest napewno latwiej, ale nie do konca rowno. Ja nie jestem w stanie tej tasmy idalenie rowno na calej dlugosci sciany puscic.Napewno potrzeba do tego cierpliwosci, ktorej mi brakuje.Po kilku probach rzucam wszystko w cholere i otwieram piwko... Zmierzam powoli w kierunku alkoholizmu. Dzieki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 25.10.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Weź sobie zamiast piwka pomocnika, będzie łatwiej i do alkoholizmu dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 25.10.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Jest napewno latwiej, ale nie do konca rowno. Ja nie jestem w stanie tej tasmy idalenie rowno na calej dlugosci sciany puscic. Napewno potrzeba do tego cierpliwosci, ktorej mi brakuje. Po kilku probach rzucam wszystko w cholere i otwieram piwko... Zmierzam powoli w kierunku alkoholizmu. Dzieki za pomoc pozostaje jedno wyjscie - maluj wszystko w jednym kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bakola 26.10.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 z tasma tez musisz uwazac i nie naklejasz jej na zbyt duza powieszchnie bo jak tasma zbyt dlugo jest przyklejona to bardzo trudno ja zdjac, a moze nawet z czescia sciany odejsc. wiec po kawalku naklejaj tasme i nie zwlekaj z oderwaniem jej i tak az caly pomalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 28.10.2006 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 my malujemy wszystko w jednym kolorze, np. dany pokój ściany takie jak sufit, problemu nie ma wtedy z odcinaniem kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imwbudowa 28.10.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 my zostawiamy 3 cm biały pasek na ścianie od sufitu. Uważam, że wygląda to estetyczniej niż krzywa linia na styku sufitu i ściany. Chociaż wiele osób tego nie akceptuje. Mi się jednak podoba i po wielu remontach mieszkania, oraz doświadczen znajomych uważam, że to jest dobre rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptysia 28.10.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 ja naklejalam po kawalku tasme do sufitu ale sa specjalne walki z takim czyms plastikowym wlasnie to malowania scian przy suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek Dolas 07.11.2006 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 tez myslalem o zostawieniu bialego paska na scianie pod sufitem, ale brak autoryzacji ze strony Żony. Przeszkoda nie do pokonania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 07.11.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 tez myslalem o zostawieniu bialego paska na scianie pod sufitem, ale brak autoryzacji ze strony Żony. Przeszkoda nie do pokonania Ja myślałem, że już pomalowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek Dolas 07.11.2006 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 nie skonczylem. Dwa pokoje sa pomalowane prawie na tip top, nie domalowany jest tylko waski pasek pod sufitem. I przenioslem sie do innego pokoju, ktory walnąłem w 100% na bialo (sciany i sufit). Teraz koncze sufit w salonie. Caly czas cos robie unikajac trudnych, wymagajacych cierpliwości obszarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 07.11.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witam. Preferuję 2 metody:1. "odcinanie" płaskim pędzelkiem po cianie, wbrew pozorom nie jest trudno prowadzić taki pędzelek niemal idealnie po winklu; tamy klejšcej nie preferuję ze względów o których wspominali przedmówcy,2. jeli granica kolorów przebiega po cianie kilka cm pod sufitem, zaznaczam linię na cianie, "odcinam" pędzelkiem po linii (wczeniej maluje się sufit), a potem na miejsce zbiegu kolorów naklejam pasek - starš tamę magnetofonowš (z magnetofonu szpulowego). Mówię wam, taki pasek jest IDEALNIE równy!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek Dolas 08.11.2006 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Retrofood,Ciekawa metoda z tą taśmą magnetofonowa. Musze sprobować.Dzieki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mabor44 08.11.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 My po pomalowaniu sufitu malujemy sciany (na inny kolor) zostawiając jak leci kawałak niedomalowanego przy styku sufit-ściana a potem naklejamy styropianowy ozdobny niby gzymsik. Do kupienia w marketach budowlanych. Rózne kształty i szerokości. Wyglada estetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 14.09.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Odświeżam wątek. Czy nie mieliście nigdy problemu z odrywaniem taśmy?? Nie zostawała na niej farba z sufitu?? Nam tak się stało Nie wiem gdzie popełniliśmy błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mozajka 14.09.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Ja używałam takiego specjalnego wałka z nakładką do odcinania na krawędzi. To jedyne co sie sprawdziło po wielu próbach niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mozajka 14.09.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Ja używałam takiego specjalnego wałka z nakładką do odcinania na krawędzi. To jedyne co sie sprawdziło po wielu próbach niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daxima 15.09.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 a jak to wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 15.09.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 moim artystom kupuje tasme malarska z firmy SELENA Wroclaw (nazywa sie praxa).dobrze maskuje powierzchnie i nie ma na tyle mocnego kleju zeby odrywac farbe do ktorej jest przyklejona.tasme trzeba zerwac kiedy jeszcze farba nie wyschla do konca i nie bedzie kruszec przy odrywaniau tasmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts