kropkq 01.12.2006 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Ręce całe pokaleczone to efekt pracy przy zakładaniu siatki. 29-11-06 pogoda sprzyjała więc postanowiliśmy dokończyc nasze dzięło i założyc siatkę. Wszyscy, którzy sami będą się grodzić chcę poinformować, że naciągaliśmy siatkę takim urządzonkiem o nazwie RUG CUG (czy jakoś tam). Pewno co niektórzy wiedzą co to takiego , fachowo chyba nazywa się inaczej ale jest to wspaniała rzecz, świetnie się naciąga- taki naciąg kontrolowany Ogrodzonko wyszło świetnie i jesteśmy dumni, że tak ładnie i tak tanio (warto zaoszczędziliśmy tylko na dwóch stronach ,resztę zrobimy po budowie, ok. 4000zł) A wczoraj zamówiliśmy pustaki Uni Max-y z Kozłowic, myślę , że cena dobra po 2,85zł szt. Razem wyszło ok. 10 000zł A od dziś są droższe o 5%. Czy stanieją na wiosnę, czy nie - zobaczymy. Oferty sprawdzałam w internecie, daliśmy wyceny do IWONY , WOXu i jeszcze gdzieś do dużych składów budowlanych ...ale wiem ,ze najlepiej posłuchac co mówią inni inwestorzy , zwłaszca Ci co budują na kredyt, nie są potentatami finansowymi i liczą każdą złotówkę ( zresztą My też) - to ONI są najlepiej zorientowanie w cenach. A przeważnie im dalej od większych skupisk miejskich tym taniej. Ludzie tam budują mniej, co za tym idzie zbyt mniejszy -więc ceny też niższe Sprawdziłam, rozmawiałam Jadę jutro do Poddębić i po drodze może jak zdąże to na inne składziki A o wszystkim poinformuję wszystkich, którzy tu zajrzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 02.12.2006 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Dziś odebrałam wycenę dachu 270,10 m2 z DH IWONA Dachówka Braas Celtycka Dachówka - 10082,98zł Dodatki dachowe - 6009,19zł Orynnowanie Galecko Extra 125/100 system uszczelkowy- 2499,67 zł Okna dachowe 4szt.- 7650,72 Razem 26 332,56 z VAT Sama nie wiem czy to dobra cena Może jeszcze inne oferty rozjaśnią mi umysł Co dziwne mam również wycenę z blacho-dachówki i okazało się , że jest ociupinkę wyższa a ja byłam przekonana,że wyjdzie dużo mniej- 26775,38zł Musimy się z tym przespać i przemyśleć ten problem: co wybrać Skład w Poddębicach był niestety zamknięty ale mam telefon, natomiast na takim mniejszym składziku Pan powiedział, że UniMaxy (te które zamówiliśmy) są po bardzo dobrej cenie Drzewo na więźbę dachową właściwie już mamy z własnych topoli ( są przeciwnicy drewna topolowego) ale wiele ludzi zakłada je i są pozytywne opinie Ci co są przeciwni tej opcji mogą teraz wyrażać opinię , ja rozmawiałam z kilkoma cieślami, znalazłam opinię z tartaków w internecie i też są pozytywne więc klamka zapadła. A na temat czy dobrze zrobimy to pogadamy za jakieś 100lat Moi rodzice robili rozbiórkę dachu z więźbą z tego drewna , leżało bbbbardzo długo i trzymało sie świetnie Tartak zamówiony. Cieśla - (mąż naszej koleżanki ze szkoły) ma mnóstwo pracy ale może ....ze względu na znajomości. Obecnie kładzie dach w Stolicy, dopiero jurto będzie w domu to da odpowiedź. Cena za m2 15,00zł czy to dużo, mało czy w sam raz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 03.12.2006 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 sumtno mi niestety cieśla nie zrobi nam dachu( mimo szczerych chęci) bo miał złamane dwie ręce w tamtym roku i teraz przy dłuższej pracy bardzo go bolą i chyba zrezygnuje już wogóle z tej roboty Topole pod blachę mogłyby być ale niewypał -za młode Co do ceny to ten cieśla brał po 15zł od więźby i tyle samo oddachówki...to dobra cena ..myślałam, że się uda Dziś na spacerku z pieskiem spotkaliśmy na budowie murarzy z Lubelskiego (ciepło więc budują). popytaliśmy się o ceny u nich - dom ok. 120m za mury biorą ok.4000tys. fundamenty sami kopią cena do uzgodnienia umówiliśmy się, że podjedziemy do nich z planami to określą cały koszt budowy (fundament+mury) na wiosnę kończą mury w Rosanowie i będą wolni , budują w czwórkę , przeciętnie ok. miesiąca jeden dom jestem bardzo ciekawa ile sobie policzą dałam plany mojemu znajomemu murarzowi i też czekam ile on mi zaśpiewa a co do cieśli to mam namiar na jeszce innego też nie za drogi i solidny za wszystkim trzeba jednak troszeczkę pochodzić, popytać ale się opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 03.12.2006 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Panowie murarze z Lubelskiego zaproponowali nam cenę za nasz domek pow. bez poddasza z garażem 147m2 fundamenty kopią sami+ mury + strop za ok. 10 000zł namiary mam do nich , teraz czekam na wycenę od mojego kolegi Będę miała chociaż murarzy do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 04.12.2006 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Kupiłam właśnie pustaki Uni Maxy z Kozłowic szt. 3600 miało być po 2,85zł ale po miłej rozmowie przemiła pani sama od siebie zaproponowała cenę 2,80zł Oczywiście z transportem oraz przechowaniem do wiosny! Są jeszcze mili , uczciwi ludzie gdzie kupującego traktują jak człowieka a nie klienta którego szybko trzeba załatwić i ściągnąć kasę. Zaproponowała również , że w razie jakiejś podwyżki to powiadomi telefonicznie- na takich wspaniałych ludzi można jeszcze dziś trafić Ale to jest firma rodzinna która jest na rynku od 40lat!!!!! Przemiła pani architekt również zrobiła poprawki naszego domku i nawet bardzo trafne muszę skonsultować je z mężem no i do roboty.... wszystko układa się jak na razie b. dobrze (odpukać) oby tylko tak dalej za Maxy dałam 10 080zł, będzie mi troszkę brakować ale resztę kupię jak będą pieniążki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 30.12.2006 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2006 Dziś odwiedziła mnie Canna (rewizyta) Bardzo miło nam się rozmawiało,co najważniejsze nie były to tylko tematy związane z budową ... i dobrze Mam złudzenie, że znamy się od zawsze, Polubiłam ją od pierwszego wpisu w mój dzienniczek Monika -jej córeczka(bardzo fajna dziewczynka) od razu się zaaklimatyzowała i chyba też się polubiłyśmy Tylko mi żal, że to spotkanie trwało tak krótko Jakich fajnych ludzi można poznać poprzez to forum Gdyby nie ta budowa pewno nigdy byśmy się nie poznały..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.01.2007 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 (edytowane) W końcu się ruszyło, warunki zabudowy są, architekt dopieszcza projekt i załatwia pozwolenia na budowę. Myślę, że tak jak planowałam budowa ruszy pod koniec marca, jak pogoda pozwoli Dziś rozmówiłam się z moim murarzem Czas na marzec zaklepany Cena również 9.500zł Jestem bardzo zadowolona. Zapomniałam wspomnieć, blaszak mi zdmuchnęła wichura dobrze, że nie dom Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez kropkq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 05.02.2007 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 02-02-2007 dziś są urodzinki mojej córuni , to wspaniały dzień i zawsze będzie ....ale tez od tego dnia zaczęły się kłopoty, odwołaliśmy się od warunków zabudowy, gdybyśmy zbudowali dom według nich, to nasz ogród znalazłby się od strony północno -wschodniej a najlepsze miejsce-południowe zająłby nasz dom, okna od salonu znalazłyby się 5m od drogi ( w naszym założeniu 12m, 12m od drogi to miejsce pięknego ogrodu - zieleni) wszystko przez upartego i zawziętego pana Michała, który odwołuje to co wcześniej powiedział i obiecał -słownie nie mogę spać , jeść ...czy to coś da nawet przyszła mi do głowy myśl sprzedaży tej wymarzonej działki...bardzo bym nie chciała..i oby to nigdy nie nastąpiło... nie wiem jak dalej się wszystko ułoży, będę walczyła i nie poddam się tak szybko.. dlaczego człowiek nie potrafi zrozumieć drugiego człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 19.02.2007 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 19-02-2007 jeździłam, pytałam, rozmawiałam wszystko po to żeby pan Michał zmieniła nam warunki zabudowy... było bardzo ciężko i wydawało się, że już nic się nie da zrobić....co ja nie wymyślałam nie będę o tym pisać , bo i po co ??? , napiszę tylko tyle, że jak to zawsze bywa, bez protekcji i znajomości nic nie wskórasz....na szczęście dla Nas- dzięki mojemu zaradnemu, kochanemu mężowi, który zawsze jak mam problem pociesza mnie mówiąc "nie martw się jakoś tam będzie " wszystko skończyło się dobrze linia zabudowy przesunęła się z 5m do 10m to juz lepiej...chociaż chcieliśmy 12m ale już ......niech im będzie dziś zadzwoniłam, w końcu pan Michał się pojawił i wydał nowe warunki, szybciutko pojechałam, pani narysowała dwie kreski i po bólu ......mam to na papierze o jak się cieszę, jak bardzo nasz projekt już jest po zmianach i tylko czeka na dalszą realizację muszę dodać, dokupiłam troszkę cegieł, popytałam sie o drzewo na więźbę (cena od 650-950zł za m3) o cieślę ..... znów słoneczko dla NAS zaświeciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 09.03.2007 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 09-03-2007 Zapachniało juz wiosną, pogoda w sam raz na budowę , tak bym chciała juz zacząć ale nie mam jeszcze pozwolenia. Projekt już poprawiony coby spełniał nasz wymagania i potrzeby i oddany do branżowców którzy zajmą się projektem elektr. wody i gazu. Sporo to wszystko będzie kosztować ....myśleliśmy, że będzie mniej ale zwykle koszty się dwoją a nawet troją O kosztach wspomnę jak już mnie podliczą i zapłacę. Na rynku budowlanym straszne braki materiałowe ...brakuje wszystkiego....i teraz wiem, że dobrze zrobiłam kupując pustaki..szkoda, że nie więcej teraz muszę dokupić ok.700szt. mam obiecane ..puki co się nie martwię Mam już cieślę, fajny, miły młody chłopak....więźbę na dach załatwia sam po 650zł za m3...chyba nie drogo jak na obecną chwilę Za położenie więźby i dachówki (270m2) , orynnowanie i jednego okna policzył (z upustem) 14tys. Mało tego był ze mną (własnym autem 2 razy) w hurtowni po dachówkę, której już brakuje ...stara się żebym otrzymała bo wtedy nie będzie miał przestoju w pracy To mi się podoba, że dba o klienta Dzięki niemu wczoraj zamówiliśmy dachówkę, którą dopiero zaczną produkować i tak naprawdę to nie mam gwarancji, że dla mnie wystarczy Dachówka BRAASa-Lumino czarna (270m2) 15,1 tys. orynnowanie Plastmo 1,8 tys i jedno ( na razie) podwójne okno, które otrzymam gratis za wypełniony na targach kuponik ale zaliczka wpłacona i teraz tylko czekam do wtorku ....będzie czy tez nie jestem jednak dobrej myśli Mimo, że nie mam jeszcze pozwolenia ale już rozglądam sie za wszystkim żeby później nie czekać ...i tak okienka obejrzałam, spodobały mi się Salamandra, okucia ROTO NR i szybkami troszkę cieplejszymi niż w standarcie U 0,6 , bo w salonie będzie duże okno tarasowe 235x 360 Cena okienek taka jak przypuszczałam coś ok.12tys. za 7 przeciętnej wielkości i to jedno duże ( z montażem) Zastanawiam się jak sobie poradzę z tą budowa bo na razie to się wszystkim martwię...czy czegoś nie zabraknie ..czy murarze nic nie spartolą i czy kaski starczy Mąż jak powiada "zarabia na dom"(ale chyba pomoże) Nawet już mieliśmy pierwszych kupców na nasze mieszkanie, byli nawet bardzo zadowoleni, ale czy cena im się spodobała ....zobaczymy czy zadzwonią ?? No to teraz przyszło mi czekać aż otrzymam pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 19.03.2007 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 19-03-2007 Dziś pani architekt wystąpiła o pozwolenie na budowę Pytałam jej czy zdążymy otrzymać do końca miesiąca ...... raczej tak No to jestem ciekawa ...czy to tylko na pocieszenie, tak żebym była spokojna ale spokojna nie jestem ...i nie będę, dopóki go nie otrzymam. W tym czasie dokupiłam resztę pustaków ..niestety juz nie Kozłowice ale Plecewice. Od momentu zakupu poprzednich cena wzrosła z 2,80 do 4,80 za sztukę to straszne . Kupiłam pustaki fundamentowe 1400 szt. po 3,00zł z dowozem i cement Muszę jeszcze zamówić więźbę i dać zadatek to przynajmniej będę spokojna, że do momentu odbioru nie zdrożeje W spr. dachówki jeszcze nic nie wiadomo ...czy starczy A cha, jeszcze coś o czym nie pisałam: po ostatniej wichurze zdmuchnęło nam blaszak, wszystko leżało pogniecione, tylko drzwi były w całości Rozkręciliśmy go i zastanawialiśmy sie co z nim dalej zrobić Ale ostatniego ciepłego dnia (15-03) mąż z tatą wzięli się do roboty, zajęło im to cały dzień i blaszak powtórnie stanął na nogi Strasznie sie na robili ale garaż nawet nie tak źle wygląda a stan był opłakany..... sąsiadka powiedziała, że tylko juz na złom się nadaje......a tu proszę pomyliła się A oto moje zakupy i blaszak http://foto3.m.onet.pl/_m/7a1101e3c73446db4a0db6890fc1533b,5,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/fc9d174758eb85844cb17bfa7018daf2,5,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/e6cdb5265097febac1482d2805dac2d8,5,19,0.jpghttp://foto2.m.onet.pl/_m/796e72a1c3d01880bf333627cbe10ee2,5,19,0.jpg Bardzo sie cieszę, że udało mam sie zgromadzić materiał, zwłaszcza pustaki bo teraz to już nic nie leży na składach , wszystko trzeba zamawiać i czekać ...nie wiadomo jak długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 22.03.2007 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 22-03-2007 Dzis miałam dobry dzień ...nawet bardzo dobry... Załatwiłam wiele spraw pozytywnie .... w Energetyce Zgierskiej panowie byli szczególnie mili w urzędzie Miasta również a w Wodociągach ...to nawet nie marzyłam o takiej wiadomości - kawałek sieci wodociągowej (25m przez ulicę ) miałam zbudować sama lub podpisać umowę z Urzędem Miasta i wtedy Urząd finansowałby 70% kosztów(fundusze unijne) a ja resztę 30% (zresztą wystosowałam odpowiednie pismo do Miasta i dostałam dzis pozytywną odp. ) ale juz nie muszę bo dziś się dowiedziałam, że jestem pierwszą osobą której, jak za starych dobrych czasów, Spółka WODKAN pobuduje sieć--- SAMA NIESAMOWITE Poza tym kupiłam jaszcze cegłę pełną "15 " podobno musi być na kominy i nie wiem na co jeszcze ....7 palet coś ok. 2000 szt...jeszcze po 90gr ...czy to dużo czy mało( cegieł) .... nic ostatnio nie robie tylko kupuję ..kupuję i kupuję Pogadałam sobie tez z kol. z forum który zajmuje się podłogówką ...bardzo kompetentny i rzeczowy człowiek wiele się od niego dowiedziałam ...wiele mi wytłumaczył.... i kto wie może sie dogadamy W przyszły tygodniu (czwarte-piątek ) robią mi sieć elektryczną i mam nadzieję, że już na czas budowy będę miała prąd No i jeszcze jak dobrze pójdzie to pozwolenie też Jestem w świetnym nastroju ...chyba to opiję z mężem .....jakw róci .... a wróci dziś baaardzo późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 30.03.2007 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 29-03-2007 Nareście to co lubię ...zaczyna się dziać coraz więcej Podpisałam umowę z gazownią ..gaz dostarczą mi w listopadzie ..wpłata jak juz wcześniej pisałam 1122zł Zakupiłam trochę stali ..tak na początek .... na fundamenty...1460zł Dziś mój mąż zamówił koparkę do zdjęcia humusu ale niestety pan koparkowy miał widocznie lepszą fuchę bo zaczął wydziwiać ...i tak do końca nie wiadomo było czy do soboty się wyrobi ...no to cóż, musiałam wziąć sprawy w swoje ręce po paru minutach inny juz koparkowy oznajmił, że za pół godziny może podjechać Sprawa pilna bo geodeta zamówiony na sobotę .... Pierwsza szufla ziemi ściągnięta ....wydawało mi się, że stanowczo za głęboko ale jeszcze kilka i jest w porządku.. ale co widzimy zamiast piasku ...mamy glinę lepszy byłby piasek... glina zatrzymuje wodę - piasek przepuszcza...ale cóż przecież budować można na glinie Ponieważ zapowiadało sie ,że dłuuuugo to potrwa, poszłam zapoznać się z przyszłym sąsiadem no i tak mi ten sąsiad namieszał w głowie, że zaczęłam zastanawiać się czy oby nie za płytko kopiemy....on uważał, że warstwa przemarzania jest do głębokości 1m i do tej głębokości powinno sie kopać (zresztą sam tak zrobił) koparkowy jak to usłyszał to sie załamał, bo glina zaczęła pływać ...no i oczywiście zdawał sobie sprawę , że w trzech godz. się nie zmieści ...i pewno noc go zastanie a on i tak nie skończy zaczęłam wydzwaniać i pytać sie o opinię innych co z tym fantem mam począć ale każdy spokojnie oznajmił, że wszystko jest ok. i nie kopać głęboko bo i tak skarbów tam nie znajdziemy tylko raczej więcej wydamy Tak więc humus zdjęty koszt 300zł Jutro odbieramy POZWOLENIE NA BUDOWĘ Muszę jeszcze tylko przyspieszyć uprawomocnienie ...i chcę składać wniosek o pożyczkę.....wszystkie potrzebne ku temu dokumenty będę mieć w środę W poniedziałek przychodzi ekipa i będzie budować sieć elektryczną co kosztować mnie będzie ok.2500zł ...ze wszystkim ( skrzyneczka i jeszcze kabel ) ... chyba cena ok. Budowę chcę zacząć zaraz po świętach .... ale czy murarze będą gotowi...może będą na kacu może sobie jeszcze dać 2-3 dni spokoju...bo jak mi krzywo dom postawią Ciekawe kiedy zaczniemy ...czy tak jak zakładam Co do pozwolenia to tak przewidywałam- zmieściliśmy się w terminie Oby tak dalej No jeszcze napiszę , że sąsiad jest fajnym i miłym człowiekiem A to przecież jest bardzo ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 31.03.2007 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 31-03-2007 Dziś nasz sąsiad -geodeta wytyczył mam NASZ DOMEK koszt 415zł parę zdjęć : przed zdjęciem humusu, po i w trakcie wytyczania http://foto1.m.onet.pl/_m/26d78e9955bed24e7bb5608402a99985,5,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/a843127d45723779d1536285eae7d0ae,5,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/4a571c2ed2bda07bc2751fb5182da35f,5,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/3e5ec9fdb0e4c5483ad9a3b5ef12139c,5,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/ff1e8f97d454c61e7f97ebc9314e2664,5,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/55a3a2ccaa22b163b812dcdf0396cce0,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 02.04.2007 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 02-04-2007 Dziś odebrałam od pani Krysi (architekt) POZWOLENIE NA BUDOWĘ :lol: Dziękuję jej i jej pracownikom za miłą obsługę i cierpliwośc:lol: Teraz to już tylko poczekać na uprawomocnienie i złożyc papierki do WBK po kredyt....no i zacząć ...w końcu zacząć .....jak ten czas się dłuży zwłaszcza jak na dworku piękna pogoda ..w sam raz na budowanie koszt adaptacji projektu (dużo zmian) 2700zł projekt przyłącza energii(proj. do działki+przyłącze do bud.+ adaptacja projektu - 550zł przył. gazu od licznika do bud. +adaptacja inst. wewnęt.-650zł projekt przył.sieci wodociąg. od studzienki wodociąg.do bud.+adapt.inst. wewnęt.+ szmboi przykanalik-450zł Razem 3700zł (netto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 07.04.2007 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 04-04-07 A dziś uprawomocniło się moje pozwolenie - jest juz teraz decyzja ostateczna! Jutro odbieram kosztorys mojego domu i składam papiery do WBK. 05-04-07 Odebrałam kosztorys. Umówiłam sie z kierbud w Starostwie aby zgłosić rozpoczęcie budowy (16-04-07) choć przypuszczam, że rozpocznie się troszkę po podanym terminie. Tak więc zgłoszenie i I rata dla kierbuda 1000zł do ręki...reszta jak się zacznie budowa. Zapłaciłam za podłączenie gazu 1112zł które nastąpi w listopadzie Podjechałam do banku...spędziłam tam 3 bite godz. (gdyby nie 18.00 to pewno siedziałabym tam dłużej ) Nie cierpię banków ile ton papierów trzeba złożyć żeby mogli w ogóle rozpatrzyć wniosek....i to sprawdzanie czy gdzieś czasem nie zalegamy lub nie zalegaliśmy z płatnościami ....nawet musiałam spisać oświadczenie, że zobowiązuję sie sprzedać mieszkanie i przeznaczyć pieniądze na dalsze wykończenie domu...paranoja Co ich to obchodzi, przecież ważne jest żebym spłacała im co m-c ratę a nie to za co wykończę budowę domu. Ale takie przepisy ...co zrobić 06-04-07 Odebrałam ze spółdzielni oświadczenie, że jesteśmy właścicielami mieszkania w bloku, że nie zalegamy z opłatami...wzięłam jeszcze kilka rachunków za zakup materiałów budowlanych i znowu ruszyłam do WBK.....to chyba koniec papierkowych spraw......po świętach ma się zjawić na działce rzeczoznawca...później bank ma tydzień na rozpatrzenie wniosku o pożyczkę ...dlaczego to tak długo trwa No coż poczekam choć mogłabym juz coś kupić lub zadatkować ....zresztą zaraz po świętach muszę dać zadatek na więźbę bo ceny mają wzrosnąć A teraz zapominam o budowie i najważniejsze są Swięta Wielkanocne Tak się zastanawiam jak to będzie za rok .... pewno będziemy już je świętować w naszym nowym domku Och, tak bym chciała Nie chcę zapeszać ...ale tak będzie - będę już świętować na ul. Szarotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 10.04.2007 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 10-04-2007 Będąc w moich rodzinnych stronach nie omieszkałam odwiedzić i porozmawiać z murarzem...ma jaszcze coś do wykończenia i umówiliśmy sie około 20 kwietnia... dobry termin bo w tym czasie bank odpowie mi co z kredytem....będę wtedy chyba już wiedzieć czy mogę na nich liczyć czy tylko na siebie bo inna opcja nie wchodzi w grę u mnie jak w powiedzeniu UMIESZ LICZYĆ - LICZ NA SIEBIE tak zresztą było od zawsze---- liczyłam/-śmy tylko na siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 20.04.2007 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 20-04-2007 Dziś napiszę w skrócie : -na 99% moi budowlańcy zaszczycą mnie swoją osobą w przyszłą sobotę - wpłaciłam zadatek na więźbę-1000zł (będę mieć jeszcze po 650m3) - zapłaciłam za przyłącze prądu (15m+skrzyneczka +licznik) 2200zł poszło szybko i sprawnie - kupiłam troche desek budowlanych coś ok 0,5m3 - 230zł - zamówiłam beton na fundamenty (zadatek-1000zł) - zapłaciłam za wycenę działki 807zł (od 19-04-07 odliczam 7dni na otrzymanie odpowiedzi) a jutro daję zaliczke i zamawiam okna bo mają zdrożeć Życie jest takie piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.04.2007 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 21-04-2007 Mieliśmy troszkę wątpliwości które okna wybrać: w systemie Brügmann z firmy MS czy Salamandra z Abatex-u Ale po obejrzeniu i zastanowieniu sie wybraliśmy zdecydowanie SALAMANDER Okienka (9szt.) po podwyżce wyceniono na 11 735zł (z czego wpłaciłam zadatek 4500 zł) Szyby o współczynniku U,06 mają zdrożeć jeszcze co najmniej 2 razy Dlatego teraz juz je zamówiliśmy gdyż wszystkie okna będą z cieplejszymi szybami, profli 3D, kolor dąb bagienny I stronny, klamki secutik, hamulec w klamce do drzwi balkonowych. Po drodze podjechaliśmy do zaprzyjaźnionej hurtowni z kafelkami PORCELANOSA gdzie pani taki mi namieszała w głowie że zupełnie nie wiem teraz co robić i co wybrać, pokazała nam najnowsze trendy .....dostaliśmy cały katalog ceramiki do domu.....i teraz dopiero mam mętlik w głowie : No coż na coś trzeba się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 28.04.2007 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 28-04-2007 Moja córa zakończyła pewien etap swojego życia ..koniec szkoły średniej a niedługo matura W tym tygodniu dokupiłam cegłę wentylacyjną (z takim otworkiem w środku) cement i wapno. Czekałam na wiadomości z banku, miałam nadzieję, że juz w piątek dostanę jakieś wiadomości ...nie będę nikogo oszukiwać- czekam na dobre wiadomości ...chciałam kupić już materiał na strop bo ceny tak szaleją ale nic cisza ...może w poniedziałek a dziś pojechaliśmy na działkę z leżaczkiem, grillem tak po prostu po odpoczywać .....było pięknie ....śpiew ptaków ..cisza wokół...i nasza tylko nasza działka .... no i niespodzianka przyjechali moi budowlańcy wytyczyli sobie (sznurkiem) fundamenty ..pogadaliśmy sobie ...piwko, kiełbaski ,smaczne mięsko....miło sie gawędziło a w poniedziałek przyjeżdża cała ekipa ...będą kopać bo w piątek będzie beton martwię się tylko o pogodę żeby dopisała Nareszcie się zacznie http://foto1.m.onet.pl/_m/a78f5daa7d0c5848d07ee34f335f0a9d,5,19,0.jpg Zdjęcie z pierwszego grilla na działeczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts