flinston35 25.10.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam kupilem dom z lat 60-tych. zamierzam remontowac i zmieniac dach niestety moj architekt stwierdzil ze musze tez zmienic stropy (sa drewniane)dlatego,ze miejscami sa spruchniale.Niestety sam nie ma pomyslu jak ta sprawe rozwiazac. Czy istnieje mozliwosc polozenia nowych stropow na dobudowanych scianach bez zrywania starych? Stare zerwalbym dopiero gdy remontowalbym po kolei pokoje- nie musialbym sie wtedy wyprowadzac (ja tam mieszkam teraz wraz z moja rodzina) a moze istnieje jakies inne rozwiazanie mojego problemu??prosze o propozycje dobre tanie i sprawdzone. Pozdro Flinston Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 27.10.2006 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Istnieje taka techniczna mozliwosc. Po zerwaniu podlogi od gory pomiedzy istniejacymi belkami nalezy ulozyc nowe belki izakotwic je w scianach. Rodzaj zastosowanego materialu na belki zalezy od rozwiazania przyjetego przez projektanata po ocenie istniejacych mozliwosci istanu technicznego scian - jak rowniez planowanych zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts