buba48 25.10.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Kto wie jaki okres gwarancji ma bateria wannowa ? Kupiłem AQUAMANDO 2 ARS 2205 chrom mat. i po 3-letnim okresie użytkowania popsuł się przełącznik na prysznic. A sprzedawca tak zachwalał i kupiłem z droższych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka1 25.10.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Okres gwarancyjny określony jest w karcie gwarancyjnej i może być przeróżny. Nie ma ustawy na długość gwarancji. Jest ustawa o odpowiedzialności za zgodność towau z umową na 2 lata od kupna, ale Ciebie już nie obejmuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 26.10.2006 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Problem w tym, że sklep nie wydał mi żadnej karty gwarancyjnej na ten wyrób. Sprzedawca zapewniał, że taka bateria ma 5-letni okres gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD 26.10.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Problem w tym, że sklep nie wydał mi żadnej karty gwarancyjnej na ten wyrób. Sprzedawca zapewniał, że taka bateria ma 5-letni okres gwarancji. Czyli w tej sytuacji najważniejsza jest faktura lub paragon. Wiele firm uznaje reklamacje na podstawie dowodu zakupu zgodnie z okresem gwarancyjnym na dany towar. Proponuję udać się z dowodem zakupu do sklepu gdzie nabyłeś baterię i reklamować. A na marginesie też miałem taką usterkę w zupełnie nowej bateri wannowej Grohe. Po kilkunastu próbach przełączenia na słuchawkę udało się i wnioskuję że musiał sie tam dostać jakiś paproch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 27.10.2006 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Dzięki Wam ! Zrobiłem tak jak mi radził SławekD. Teraz czekam na reakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts