Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rzecz o ciemnocie ludzkiej

Evva

Recommended Posts

Do czego zmierzam: nieustannie jestem szokowana brakiem jakiejkolwiek wiedzy ogólnej, przykład: rozmawiamy o planach wakacyjnych, zastanawia się gdzie pojechać nad morze, co się okazuje: nie wie gdzie leży Szczecin, a gdzie Gdańsk, nie mówiąc

tu sie czepnę: Szczecin nie lezy nad morzem;-) Mamy do niego jedyne 100 km;-)

ulanka szczecinianka

Jak to już napisałam i puściłam to od razu pomyślałam, że ktoś się czepnie tego Szczecina :wink: W pierwszym poście nie chciałam się rozpisywać przesadnie, ale już dobra napiszę, żeby nie było: Wtedy gdy rozmawiałam z kuzynką o tych planach wakacyjnych, to coś wspominałam, że pewne miejscowości nadmorskie są szczególnie upododobane przez mieszkańców różnych miast i regionów, i tak np. W-wa - Krynica M, Szczecin - Międzyzdroje, Ślązacy podobno Hel, itd, itp.

Musiałam się wytłumaczyć... Ale i tak już pewnie niektórzy pomyślą, że niby taka mundra :D :wink: ,a myślała że Szczecin to kurort nadmorski :wink:

:-)) Szczecinowi daleko do kurortu - to miasto doskonałe inaczej;-)

Międzyzdroje są straszne w sezonie, ale byłam tam raz przypadkiem na początku marca ....i było slicznie, słonecznie i CICHO i PUSTO. Kto był w Międzyzdrojach w sierpniu wie, jak tam jest tłoczno.

Evva, "miedzy wierszami" wiedziałam, ze wiesz, ze Szczecin to nie morze;-) ale niestety spotyka sie ludzi przekonanych, ze nad morze mozna dojechac np tramwajem;-))

A zeby z centrum Szczecina dojechac nad morze trzeba jechac:

najpierw na poludniowy zachod, a dopiero potem na polnoc, nadrabiając z 30 km. tak mamy latwo;-)

pozdrawiam ula

Taak, znam takich, co jak mowilam, ze studiowalam w Szczecinie, to mowili - O, ale fajnie mialas, moglas w klapkach i z recznikiem po zajeciach na plaze skoczyc :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Slyszalem kiedys anegdote o pewnym oficerze politycznym LWP , ktory zapytany o wyspy Langerhansa , metnie tlumaczyl jaki tam ustroj panuje.

Wie ktos gdzie leza Wyspy Langerhansa?

To jest pytanie z biologii, a nie geografii.

Odpowiedź - trzustka. :)

Kiedyś przeprowadzono badanie rynku. Próba 1000 - uliczna w kilku największych miastach. Zadano jedno pytanie:

-czy u Pani/Pana w rodzinie jest Homo Sapiens.

Ponad 70 % zareagowała oburzeniem:

- nigdy się nie zgodzę na takie obrzydlistwo !

- no wiem Pan? Sam pan jest pedał !!!!

- takich to trzeba do gazu!

- W mojej rodzinie - nigdy !

- Toż to obraza Boska !

Bez komentarza :)

Nefer, Ty mi się narażasz. Znów musiałem myć monitor ;) :)

Nefer! :cry: :lol: :-? :o :cry: :lol:

Ja w takich sytuacjach zawsze rozpaczliwie mam nadzieję, że oni tak tylko żatowali, prawda?

W zasadzie pytanie jest z tego rodzaju, że gdyby mi je ktoś zadał, to pewnie nie zdobyłabym się na poważną odpowiedź, bo bym myślała, że jestem w ukrytej kamerze, albo obiektem innego wkręcania. No to bym palnęła ankieterowi, "Co Pan mi tu takie bezeceństwa!" :lol:

Nefer! :cry: :lol: :-? :o :cry: :lol:

Ja w takich sytuacjach zawsze rozpaczliwie mam nadzieję, że oni tak tylko żatowali, prawda?

W zasadzie pytanie jest z tego rodzaju, że gdyby mi je ktoś zadał, to pewnie nie zdobyłabym się na poważną odpowiedź, bo bym myślała, że jestem w ukrytej kamerze, albo obiektem innego wkręcania. No to bym palnęła ankieterowi, "Co Pan mi tu takie bezeceństwa!" :lol:

Najgorzej, że ja w tych badaniach robię od 1991 roku :) I wcale mnie to nie zaskakuje :):):):) Ale wiem, że może przerażać :)

Kiedyś przeprowadzono badanie rynku. Próba 1000 - uliczna w kilku największych miastach. Zadano jedno pytanie:

- Toż to obraza Boska !

No to ja już widzę reakcję na pytanie - Co to jest Homo Erectus ?

- Toż to obraza Boska !

No to ja już widzę reakcję na pytanie - Co to jest Homo Erectus ?

:lol: :lol: :lol:

Ale siedząc wczoraj pod gabinetem lekarskim, słyszałam rozmowę dwóch chłopaków tak po 19 lat (może mniej, bo to był szpital dziecięcy, ale mówili coś o studiach), jeden wyznał: "jak czytam to po 10 minutach zasypiam, to nie czytam.... "

Drugi chciał mu zaimponować: "ja to kiedyś rozwaliłem taką książkę, normalnie ze 300 stron miała...(o indianach, napisana w formie ciekawostki)".

Siedzieli pod poradnią diabetologiczną, więc może jakoś im trudniej czytać...

Zeszły tydzień - kolejka do kasy w Carrefour. Za mną dwie panny 18-19 lat.

- Ty, patrz, ta guma do rzucia co po niej sutki rosną ( tu kop w stojak)

- eeeeeeee tam rosną. Robert zjadł 2 paczki i nie urosły

- no, słyszałam, że Wojtek zjadł 3 i czekał i nic.

- może przegapił ....

Santa Madonna !!! Odwróciłam się, bo nie mogłam uwierzyć ...