Rucek 18.04.2003 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Witam.Dzis wlasnie wrocilem z mojej budowy na ktora przywiezli mi wczoraj wieczorem piec i dzis go wnosilismy do kotlowni.Normalnie katastrofa!!!!!!!!!!!!!Wciagniecie go tam zajelo nam dobrych kilka godzin a jak on wyglada po tym zabiegu to juz lepiej nie mowic(pozrywaly sie niektore nity, pozdzierany, itp.)ogolnie nic powaznego ale zawsze szkoda.Nie popelnijcie tego bledu co ja i zamawiajcie piece wraz z wniesieniem, wtedy caly klopot spada na kogos innego a wam pozostaje tylko przypilnowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 18.04.2003 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Znam ten ból to ja zawsze wnoszę piece do kotłowni klienta, najgorzej jest z Vigasami ok. 370 kg pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Serwiz 18.04.2003 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 Ja to przeżyłem w pażdzierniku zeszłego roku, wnosiliśmy (5 osób) kocioł żeliwny KielarEco 2 który waży nieco ponad 220 kg. Schody do piwnicy wąskie (po 5 cm luzu z boków), strome i skręcające - normalnie masakra. Niestety nie zawsze można kupić kocioł z wniesieniem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.04.2003 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2003 uuufff ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 19.04.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 Piece żeliwne mają taką właśnie zalete - ze względu na ciężar, trudno je ukraść.ZbiR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.04.2003 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 niestety tylko tak wam sie wydaje, wy wnosiliscie kociol 5 godzin zlodzieje wyniosa go w 20 min wraz z odcieciem od instalacji. przykre to ale prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 19.04.2003 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 Anonimowy nie przesadzaj, musieliby mieć dźwig. 200 kg to jest co nieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rammadan 19.04.2003 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 Dla czterech facetów to po 50 kg na głowę, czyli nie tak wiele.A swoją drogą po co wam takie ciężkie piece? Przecież jak jest cięki to wcale nie jest przez to lepszy, a nawet wręcz przeciwnie. Na przykład w lecie żeby zagrzać trochę wody trzeba rozgrzać całe to żelastwo. Po co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 19.04.2003 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 On 2003-04-19 12:13, Anonymous wrote: niestety tylko tak wam sie wydaje, wy wnosiliscie kociol 5 godzin zlodzieje wyniosa go w 20 min wraz z odcieciem od instalacji. przykre to ale prawdziwe Troche w tym racji jest. Pamiętam taki przypadek nawet opisywany w prasie jak jakaś tam ekipa demontowała duże rusztowanie. Normalnie zajmowało jej to 3 dni. Złodzieje przyszli po ich fajrancie i uwinęli sie do wieczora. Kierownik tej budowy chciał ich nawet przyjąc do pracy Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 20.04.2003 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 Niestety piece o dużej wadze są to piece na opał stały, a swoją drogą dlaczego zaopatrzenia w materiał nie zostawicie fachowcom . Ja traktuję dowóz i wniesienie jako bonus i żadnych rys ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Serwiz 20.04.2003 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 On 2003-04-20 11:26, niezły wrote: Niestety piece o dużej wadze są to piece na opał stały, a swoją drogą dlaczego zaopatrzenia w materiał nie zostawicie fachowcom . Ja traktuję dowóz i wniesienie jako bonus i żadnych rys ! A kto to w/g ciebie jest "fachowiec" i fachowiec od czego? Inaczej wygląda sprawa jak ktoś zleca wykonanie kompletnego systemu grzewczego firmie instalatorskiej a inaczej jak ktoś wykonuje instalację we własnym zakresie. Z wnoszeniem może być różnie bo możesz np. dostać kocioł w przyzwoitej cenie ale bez wniesienia albo ten sam kocioł w innym sklepie z wniesieniem ale droższy o kilka lub kilkanaście procent. To nie chodzi o skąpstwo ponieważ nikt ci przed wtarganiem tego nie zagwarantuje że wniesie to w trudnych warunkach beż żadnych rys. Nigdy nie masz pewności że gostkowie co będą wnosić kocioł nie są jakimiś bezmózgowcami którym strach powierzyć cegły do przeniesienia. W moim przypadku to był jedyny sklep który miał w ofercie kocioł który chciałem nabyć i oferował on jedynie możliwość przetransportowania, ale o wnoszeniu nie mogło być mowy. W innych sklepach z innymi kotłami było podobnie - transport tak; wniesienie nie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 20.04.2003 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 Masz rację ale ja mówię o przypadku gdy bierze się firmę do wykonania inst. a materiał przywozi sam inwestor a potem narzeka np. jw. lub że musi się najeździć do hurtowni lub że mu został jakiś materiał. Ostatnio miałem przypadek wykonania inst. gdy inwestor chciał piec co o wadze ok. 400 kg przywieść na budowę sam i o zgrozo zrobił to, pracownicy sklepu wieźli go widłakiem piec oczywiście spadł z widłaka. Obudowę się wyklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts