rambo1981 25.10.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 WitamChilabym sie dowiedziec krok po kroku jakie czynnosci typowo budowlane musza byc wykonane aby w miejsce okna w domku jednorodzinnym dobudowac nieduzy balkon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 26.10.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Ciekawe,bo ja zrezygnowałem z balkonu na rzecz okien.Ze względu na koszty,izolację p.wodną,chłodzenie stropu itd.Sąsiad ma i widzę go raz w roku jak sprząta na nim przed świętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 10.12.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Tedii ja też mam zamiar zabudować okno balkonowe i zobić tam okno. Czy orientujesz sie czy taki zmiany w stosunku do projektu trzeba gdzies zgłaszać czy coś w tym stylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 10.12.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 Musi być zgoda architekta co do tej zmiany w projekcie.Później kierownik może na czerwono wprowadzić poprawkę i zaparafować.Ja zażyczyłem sobie kilka zmian w projekcie i dostałem na to bumage od projektanta (bezpłatnie).rezygnacja ze ściany ogniowej (dom był w opcji bliźniaka)inna stolarka okiennalikwidacja balkonuitd.Generalnie chodzi o zmiany wymiarów lub wyglądu zewnętrznego aby projektant nie miał obiekcji że ktoś zmienił jego "dzieło".Wewnątrz można prawie wszystko pozmieniać oprócz ścian i elementów nośnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 11.12.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Generalnie chodzi o zmiany wymiarów lub wyglądu zewnętrznego aby projektant nie miał obiekcji że ktoś zmienił jego "dzieło". Wewnątrz można prawie wszystko pozmieniać oprócz ścian i elementów nośnych. Nie tylko. Sprawa balkonu to przede wszystkim sprawa bezpieczeństwa. I pod zadnym pozorem nie wolno go robić bez dokumentacji projektanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts