Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzisiaj był Pan z Hormanna

No ale jaja - te same bramy co wyżej w cenie - 8058 - to chyba jakiś żart!!!!!!

Rożnica na całości - 778zł

Przedwczoraj był Pan z Normstahla. No w życiu nie widziałam tak dokładnego pomiaru - szczęka mi opadła. Mierzone były kąty na całej długości, podciągi poziomy, normalnie wszystko. Pomiar trwał prawie 1,5h.

Dzisiaj Panu z Hormanna zajęło to 10minut i uwaga: wg Normstahla zmieści się brama 2070 bo podciąg przeszkadza - wg Hormanna - zmieści się 2125 :jawdrop:

No nie dziwię się po takim pomiarze.......

BIERZEMY NORMSTAHLA EURO LINE:wiggle:

O taka

DST_darkoak_Line..jpg

No chyba że dostaniemy rabat na Euro Trend

Edytowane przez MonikaC

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MonikaC!

Od dzisiaj jest promocja w Normstahlu!

http://www.normstahl.pl/pl/nowosci/action.view/entity.detail/key.16.html

A pa z Hormanna chce na siłę wcisnąć bramę 2125 bo to rozmiar w promocji jubileuszowej. Jak będziesz chciała niższą to wyjdzie dużo drożej :)

MonikaC!

Od dzisiaj jest promocja w Normstahlu!

http://www.normstahl.pl/pl/nowosci/action.view/entity.detail/key.16.html

A pa z Hormanna chce na siłę wcisnąć bramę 2125 bo to rozmiar w promocji jubileuszowej. Jak będziesz chciała niższą to wyjdzie dużo drożej :)

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tą promocją.....

Nie do końca rozumiem twój dylemat. Zastanawiasz się czy kupić teraz czy później czy może zastanawiasz się czy kupić coś tańszego?

To nawet nie kwestia ceny. Raczej , dylemat - czy jest sens kupna i montażu bramy teraz jak wiem że jeszcze przynajmniej przez rok nie będe z niej korzystał tzn. nie będe mieszkał w nowym domu. Od czasu do czasu coś się tam zrobie ale nie żebym ją intensywnie wykorzystywał. Z drugiej strony fajnei by bylo "zamknąc" dom porządniej.

polemizowałbym z tym biciem rywali - każda firma ma swoje plusy i minusy.

ja wybrałem Hormanna.

Wybrałeś Hormanna bo był tańszy. A przy tym zdaje się, że sprzedawca zastosował sztuczkę i dał tobie teoretycznie 20% rabatu nie informując, że po prostu twoja brama to "brama jubileuszowa" i ma specjalną cenę.

Masz bramę 2500x2125 prawda? Ile w końcu za nią zapłaciłeś?

......Przedwczoraj był Pan z Normstahla. No w życiu nie widziałam tak dokładnego pomiaru - szczęka mi opadła. Mierzone były kąty na całej długości, podciągi poziomy, normalnie wszystko. Pomiar trwał prawie 1,5h.

Dzisiaj Panu z Hormanna zajęło to 10minut i uwaga: wg Normstahla zmieści się brama 2070 bo podciąg przeszkadza - wg Hormanna - zmieści się 2125 :jawdrop:

No nie dziwię się po takim pomiarze.......

To, że sam pomiar trwał 1,5 h to nie znaczy, że gość jest wyjątkowym fachowcem a z Hormanna paprakiem :cool:

Zastanawiam się, jak musi być skomplikowany garaż, ile podciągów, może schodów czy okien na wysokości prowadnic, aby go mierzyć 1,5 godziny :rolleyes:

Nawet bez poziomicy i lasera (które pomiarowiec powinien mieć w bagażniku) można się z tym uporać dużo szybciej.

W tej chwili nie mam przy sobie katalogów technicznych, ale kto powiedział, że obydwie firmy muszą mieć identyczne wymiary prowadnic do bram o tej samej wysokości?