Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No problem mam bo podciąg jest szeroki i prowadnice nie weszły obok tylko muszą iść pod, na dodatek z jednej strony na szczęście uciekają do zewnątrz i prowadnica się zmieści bo z drugiej już idą do wewnątrz i trzeba było przesunąć bramę - na szczęście się zmieściła na styk. No i jeden węgarek jest za płytki - ehhh szkoda gadać - niestety są to błędy architekta które teraz wychodzą. Ha i okno na wysokości prowadnic też mam :bash:

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wybrałeś Hormanna bo był tańszy. A przy tym zdaje się, że sprzedawca zastosował sztuczkę i dał tobie teoretycznie 20% rabatu nie informując, że po prostu twoja brama to "brama jubileuszowa" i ma specjalną cenę.

Masz bramę 2500x2125 prawda? Ile w końcu za nią zapłaciłeś?

ja mam bramę 4500x2250, wiec na jubileuszową promocję chyba sie nie łapię. Nim zamówiłem to zrobiłem casting w okolicy i wybrałem najsensowniejsza ofertę, ale nie najniższą cenowo.

Ja dziś dostałem poniższe oferty na bramę 3000x2250:

- Normstahl Euro + aktywne rygle + napęd Ultra - 5350 brutto z montażem

- Normstahl G60 + rygiel aktywny + napęd Ultra S - 4690 brutto z montażem

Obie w obecnej promocji opisywanej wcześniej. Ewentualna dopłata do napędu Ultra Excellent - 220zł

Ja też miałem kupić Wiśniowskiego bramę i trochę ogrodzenia ale w ostatniej chwili zdecydowałem się na GMS Nawojową.

Wiśniowskiego masz prawie wszędzie więc bramę łatwo kupić. Jedyne co mnie zdenerwowało to niemiła obsługa telefoniczna w centrali. Chciałem się dowiedzieć jednej rzeczy i mnie chamsko odesłali do ich strony internetowej, "bo tam jest wszystko a oni nie mają czasu tak każdemu odpowiadać". Zresztą nieważne.

A o firmę GMS Nawojową polecił mi znajomy, bramy w jakości ciut lepszej nawet od Wiśniowskiego (moja subiektywna opinia), cena podobna lub taniej i co mnie naprawdę zdziwiło, możliwość zakupu bramy z ogrodzeniem przez internet - sklep internetowy jak zakup auta, ze wszystkimi opcjami bramy czy ogrodzenia do wyboru. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale inni sprzedawcy bram nie mają chyba takich systemów ??

A, bramę zamówiłem przez sklep internetowy w siedzibie firmy (gdzieś koło Nowego Sącza) ale przywieźli mi ją z salonu GMSa koło mnie.

Ja też miałem kupić Wiśniowskiego bramę i trochę ogrodzenia ale w ostatniej chwili zdecydowałem się na GMS Nawojową.

Wiśniowskiego masz prawie wszędzie więc bramę łatwo kupić. Jedyne co mnie zdenerwowało to niemiła obsługa telefoniczna w centrali. Chciałem się dowiedzieć jednej rzeczy i mnie chamsko odesłali do ich strony internetowej, "bo tam jest wszystko a oni nie mają czasu tak każdemu odpowiadać". Zresztą nieważne.

A o firmę GMS Nawojową polecił mi znajomy, bramy w jakości ciut lepszej nawet od Wiśniowskiego (moja subiektywna opinia), cena podobna lub taniej i co mnie naprawdę zdziwiło, możliwość zakupu bramy z ogrodzeniem przez internet - sklep internetowy jak zakup auta, ze wszystkimi opcjami bramy czy ogrodzenia do wyboru. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale inni sprzedawcy bram nie mają chyba takich systemów ??

A, bramę zamówiłem przez sklep internetowy w siedzibie firmy (gdzieś koło Nowego Sącza) ale przywieźli mi ją z salonu GMSa koło mnie.

az tu u mnie we wrocku cuchnie pseudo reklamą - masz czlowieku pierwszy wpis i od razu w taki sposób!!!

zycze powodzenia w uzytkowaniu bramy, ogrodzenia i czego to tam jeszcze nie domówileś sobie - fakt jest taki,ze wymieniona przez Ciebie firma przewija sie od poczatku tego watku tylko nikogo nie było stac na zakup tych renomowanych produktów w rozrzuconych po calej Polsce sieci sprzedazy.

Wojgoc, bramę chcę wstawić mniej więcej wtedy jak okna. Chcę jednak zorientować się, czy jest sens i czy da radę zrobić jak z oknami - zamówić teraz z montażem w marcu. Wtedy nie mam ryzyka z VAT-em i podwyżką cen. Ale czy to jest opłacalne, to pewnie dowiem się po rozmowie w sklepie. Na razie dostałam niezłą cenę na Normstahl EuroStyle-Iso 5000 x 2250 w Bingo - 7550 zł. (już z montażem). Mam do Was takie pytanie, bo trochę się przestraszyłam. Czy te wymiary, które podajeą broszury np. 5000 x 2250 to są wymiary otworu pozostawionego na bramę czy wymiary już konkretnie bramy?

no właśnie też się zdziwiłam, w ofercie nie miałam podanych żadnych dodatkowych warunków. Pewnie pojawiłyby się przy konkretnych rozmowach. To niedobrze, że to są wymiary bramy. Architektka miała zrobić bramę pod typowy rozmiar i otwór jest szeroki na 5 m. Daliśmy ulotkę normstahla wykonawcy, a on mówi, że otwór jest juz "podyktowany" trzpieniami, które idą od fundamentów. Może się więc okazać, że będzie trzeba zamurowywać częśc, bo powyżej 5m to już cena przemysłówek. Ale wiesz co, w ulotce przy wymiarach jest tak:

Wymiary standardowe i specjalne

Wymiary zamówieniowe (szer. x wys.) = wymiary wykończonego otworu w mm

Może więc to jednak wielkość otworu? Muszę napisać albo zadzwonić i dowiedzieć się dokładnie. Jeśli to rozmiary bramy, to wkurzę się na architektkę.

:(

A to, że ceny styczeń/luty niższe to sprawdzone dane?

właśnie nie dostałam żadnego terminu ważności, ale to nie znaczy, że powiedzą, że już oferta nieważna :) gdyby zaliczka była niewielka, to decydowałabym się, ale jeśli 100%, to poczekam przynajmniej do grudnia. Teraz kasa poszła na zaliczkowanie okien :)

czyli standardowo oferta wazna 14dni. czekanie do grudnia nie jest dobre - w zwiazku ze zwyżka Vat ceny pójda w góre a zaliczka bedzie musiala wynieśc 100%