Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
Ja mam pewne trochę wyrobione zdanie na temat bram i raczej nie będę go zmieniał. Bo np, wolę sprzedać bramę lokalnego producenta (niezbyt duża firma) ale za to w razie problemów bardzo szybko kogoś przyśle na miejsce, a że firma nie jest świeżakiem i trochę już produkowali i montowali przez kilka lat więc jestem pewnien ich jakości, niz np tego przereklamowanego wiśniowskiego itp. Ale punk widzenia zależy od punktu siedzenia;)

Planuję w najbliższym czasie zakup bramy i chyba skłaniam się do firmy Beditom (producent z Gdyni).

Po pierwsze: jest na miejscu.

Po drugie: robią bramy w każdym wymiarze i nie doliczają za tzn. niestandardowe wymiary (a takie mam).

Po trzecie: cena niższa niż u innych znanych producentów, spowodowana też punktem drugim.

Mam tylko pytanie o opinie na temat tej firmy. Znalazłam tylko jedną i to pozytywną. Wiecie coś na ich temat?

Alternatywą jest Normstahl, trochę droższy i już wielokrotnie wałkowany na tym forum.

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
[

Witam dostałem wycenę za bramę garażową kolor antracyt

Wisniowski-6400zł

Krispol-6900zl

Hormann-7700zł

Normstahl G60-6420zł

Normstahl euro-7380zł

Z tych 4 odrzuciłbym wiśniowskiego (moje złe doświadczenia z bramami tego producenta) i wybrał któraś z tych 3!

napewno dobrze zamontowane beda słuzyc

[

Wisniowski-6400zł

Krispol-6900zl

Hormann-7700zł

Normstahl G60-6420zł

Normstahl euro-7380zł

Z tych 4 odrzuciłbym wiśniowskiego (moje złe doświadczenia z bramami tego producenta) i wybrał któraś z tych 3!

napewno dobrze zamontowane beda słuzyc

ale miałeś problem z bramą czy montażem?

[

Wisniowski-6400zł

Krispol-6900zl

Hormann-7700zł

Normstahl G60-6420zł

Normstahl euro-7380zł

Bramy bez przetłoczeń lub z jednym ,co sadzicie o tych wycenach i którą brame wybrać.

Brama garażowa 5000x2250

Wybór jest prosty o ile nie przeraża Cię cena (ale chyba nie): Normstahl Euro - najwyższa jakość z tych co wymieniłeś, gwarancja 10 lat, najmniej wpadek niż konkurencyjni producenci.

[

Wisniowski-6400zł

Krispol-6900zl

Hormann-7700zł

Normstahl G60-6420zł

Normstahl euro-7380zł

Bramy bez przetłoczeń lub z jednym ,co sadzicie o tych wycenach i którą brame wybrać.

Brama garażowa 5000x2250

Interflex-deep mat ral7016-6333zł

Novoferm-satin grey-5870zł(na promocji do 10 .12.)

swego czasu czytałem potyczki jednego człowieka z jedna firma. Nie pamiętam nazwy. Cos mu sie uszkodziło, tzn jeden panel i miał ogromne problemy aby mu wymienili, chcieli koniecznie cała nowa bramę wstawić. A wiec takie zakupy to nie jest bułka z masłem, trzeba uważać.