Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kupuje brame rozmiar 2600x2100 z napede ele. NICE SPIDO FLOR

Moge dostac w cenie klamke i zamek.

Moje pytanie:

Czy warto je miec (w razie jak pradu braknie otworzyc brame lub zamknac jak na dluzej wyjeżdżam)

Firma od ktorej kupuje odradza mi bo...

"Zamek i klamka zostały dodane do opisu bramy, ale zaznaczam że klamka i zamek będą zupełnie bezużyteczne w przypadku bramy obsługiwanej napędem, a psują optykę bramy"

Czy bedzie bezużyteczne i faktyczne psuje wyglad?

Moje pytanie:

Czy warto je miec (w razie jak pradu braknie otworzyc brame lub zamknac jak na dluzej wyjeżdżam)

"Zamek i klamka zostały dodane do opisu bramy, ale zaznaczam że klamka i zamek będą zupełnie bezużyteczne w przypadku bramy obsługiwanej napędem, a psują optykę bramy"

Jak masz drugie wejście do garażu to klamka nie potrzebna. poproś o zamontowanie wewnętrznego rygla,będziesz miał dodatkowe zamknięcie w razie wyjazdu czy braku prądu. Osobiście bardziej mi się podoba brama bez klamki(zależy też jaka klamka).

Moje pytanie:

Ja zrezygnowałem z klamki zewnętrznej, dzieciaki grają w piłkę i na pewno by oberwała.

A problemy z prądem załatwia się UPS'em. Teściowa ma tak od jakichś 5 lat, działa idealnie.

• 2 weeks później...

Pozwoliłem sobie tu zacytować pytanie z innego postu:

Witam serdecznie!

Poszukuję producenta lub dystrybutora bram segmentowych w okolicach Leszna.

Brama o wymiarach 5000 x 2250 do garażu ogrzewanego w bryle budynku.

Jakie macie doświadczenia z bramami różnych producentów i jakich polecacie?

Przeleciałem forum i tematy wyboru bram już się trochę postarzały, dlatego proszę o opinie.

Zapomniałem dodać że mam wycenę bramy Nice za 6100 zł z napędem i montażem, Wiśniowskiego za 6850 zł z napędem i montażem.

O Nice nie znalazłem żadnych opinii, natomiast o Wiśniowskim czytałem różne opinie, Hormann myślę że zabije mnie ceną, natomiast co do Krispolu nie mam zdania...

Na ilę się orientuję to bramy NICE są właśnie produkcji firmy, o której nie masz zdania ... :)

Na ilę się orientuję to bramy NICE są właśnie produkcji firmy, o której nie masz zdania ...

Mi jeden sprzedawca tłumaczył że Nice robi napędy i bramy, a Krispol robi swoje bramy ale napędy bierze od Nice...

Sugerował żeby wybrać Nice, bo taniej niż Krispol, ale lepsze wykonanie niż Wiśniowski, tak twierdził...

Szukam oczywiście dobrej, ale jak też będzie w przystępnej cenie to się nie obrażę.

Dzisiaj zrobiłem wycenę u dystrybutora Hormann-a:

Brama 5000x2250 - złoty dąb

- brama - 5324 zł + 8%

- napęd SupraMatic - 1171 zł + 8%

- montaż - 475 zł

- opcjonalnie fotokomórka - 197 zł + 8%

- SUMA: 7735 zł brutto

cena do 15.01.2012 - potem Hormann robi podwyżkę 8%.

Bardzo fajny Pan sprzedawca, duża wiedza...już połowy nie pamiętam z tego co mi mówił, ale gadał z sensem i to co ważne. Ogólnie stwierdził że przy szerokościach bram powyżej 4000 to tylko Hormann, bo polscy producenci powyżej 4000 to wychodzą cenowo tak samo albo drożej, a jakość gorsza...No ale na Nice mam wycenę na 6100 zł brutto z montażem, w tym napęd...ehhhh, jutro chyba pojadę zrobić wycenę Nice jeszcze raz może się gdzieś pomylili...Czy to aż taka różnica w wykonaniu żeby 1600 zł różnicy było ?

Według tego Pana no to bramy powyżej szerokości 4000 to tylko bramy Hormana-a, bo powyżej tej szerokości różnice cenowe między producentami polskimi i Hormann-em się zacierają, a nawet polskie bramy są droższe, a jakość gorsza niż Hormann-a...tak mówił

standardowe czary mary sprzedawców, powiedział ci to co chciałeś wiedzieć. Jak pójdziesz do sprzedawcy wiśniewsniego czy kogo innego też będzie chwalił swoje

standardowe czary mary sprzedawców, powiedział ci to co chciałeś wiedzieć. Jak pójdziesz do sprzedawcy wiśniewsniego czy kogo innego też będzie chwalił swoje

Dlatego szanowny kolego postanowiłem poprosić o Wasze opinie na temat, na pewno wielu znany od podszewki. Facet wzbudził u mnie zaufanie bo do tematu podchodził jakby kupował bramę dla siebie, próbował mi doradzić według moich potrzeb. Mój ojciec kupował u tego gościa bramę Hormann-a z jakieś 5 lat temu i jest git. Pytanie tylko czy warto dopłacać 1600 zł do Hormann-a, czy w naszych warunkach równie dobrze radzi sobie Nice, Krispol czy też Wiśniowski. A wiadomo że 1600 zł to już jest....a więc skoro mogę mieć naprawdę dobry produkt Krispola, Wiśniowskiego, czy Nice to po co dopłacać 1600 zł i mieć ciutkę lepiej ?