Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 months później...

szczerze mówiąc to projektuje wiązki do samochodów, a bramy to przy okazji budowy domu...

A dlaczego tak myślę.

Firma w której pracuje wybudowała w Polsce juz 14 hal magazynowo produkcyjnych i współpracowała z większością BRAMIARZY, i tylko te dwie Firmy mozemy polecic...

Drugi powód to moje osiedle domów jednorodzinnych, na ktorym od 3 lat bramy sie testuja i widze do ktorych serwis przyjeżdza.

Ale oczywiście jest to moja pewnie mało obiektywna ocena.

Pozdrawiam

szczerze mówiąc to projektuje wiązki do samochodów, a bramy to przy okazji budowy domu...

A dlaczego tak myślę.

Firma w której pracuje wybudowała w Polsce juz 14 hal magazynowo produkcyjnych i współpracowała z większością BRAMIARZY, i tylko te dwie Firmy mozemy polecic...

Drugi powód to moje osiedle domów jednorodzinnych, na ktorym od 3 lat bramy sie testuja i widze do ktorych serwis przyjeżdza.

Ale oczywiście jest to moja pewnie mało obiektywna ocena.

Pozdrawiam

Nie no pewnie a wiesz ile jest hal w polsce i bram garazowych osiedli mieszkalnych bo ja nie a firm produkujacych bramy i automatyke jest sporo.Przetargi się wygrywa nie dlatego że cos jest lepsze tylko ktos daje lepsza cenę (mniejsza oczywiscie)

ja np: uwazam normsthal za porzadna firme produkująca bramy garażowe a czy jest najlepsza tego nie wiem a ty wiesz ?automatyka według mnie to beninca ,came,marantec ,faac i cała setka innych o których nie słyszałem.

• 3 months później...

Witam,

w moim przypadku ceny bram (4.5mx2.125m) mają się następująco:

- Normastahl EuroStyle 7300zl (naped FAAC lub Normstahl)

- Hormann LPU40 7200zl (oryginalny naped)

- Wisniowski 5500zł (naped CAME)

czy jest sens dopłacać do Hormanna lub Normstahla względem Wisniowskiego?

Czy jakośc 2 pierwszych jest na tyle lepsza?

Z góry dzieki za informacje.

różnica w cenie spora, ale różnica w jakości nie mniejsza

a opieram się na własnym doświadczeniu ze swoim (juz :) ) normstahlem euro i trzema wiśniami szwagra, które mam "przyjemność" użytkować

poszukaj innych wycen (ja najniższą znalazłem 110km od miejsca montażu :) a namiar ze strony www producenta), czasem można naprawdę znaleźć duże rabaty i niższe ceny pamiętaj też że bardzo ważny jest w bramie montaż, kup tam gdzie wiesz że dobrze robią (dlatego też ja zacząłem szukać od autoryzowanych sprzedawcw/montażystów normstahla)

no i w trakcie rozpoznawania tematu dowiedziałem się, że martwym sezonem w montażu bram jest bodajże luty (martwy okres dla sprzedawców - dobry dla kupujących :) )

Zamówiłem bramę Wiśniewskiego, 2500x2125

1960 - brama

290 - malowanie

300 - montaż

930 - automat Came

---------------------------

razem 3480 + 7% vat = 3723

w tej cenie to chyba móglbyś mieć normstahla g60 a może też hormana, kilka stówek wiecej i już normstahl euro powinien wyjść, a te jednak lepsze są od wiśniowskiego...

• 1 month później...