Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nadal nie rozumiem co oznacza ten termin. Jednak na mojej bramie nic nie widzę. Ale ja mam wszystkie panele tego samego rozmiaru.

Witam, u mnie też przyszła pora na bramę garażową

Powoli zbieram oferty.

W informacji technicznej Wiśniowskiego znalazłem taki tekst

"Panele w bramach montowane są od dołu, zaczynając od

najwyższego (jeżeli z uwagi na wysokość bramy jest

konieczność zastosowania paneli o różnych wysokościach).

Ślady pozostajce na panelach są wynikiem naturalnego zużycia

wynikającego z eksploatacji i nie stanowią podstawy do

reklamacji."

I stąd pytanie do użytkowników, czy po kilku latach użytkowania bram macie jakieś ślady na panelach wynikające z ekspoatacji?

.....Niestety czas oczekiwania na typ Euro Style ok. 12 tyg.

Zmiany na produkcji w jednym z zakładów wymusiły wydłużenie czasu oczekiwania na pewne modele.

Jeśli zależy Ci na czasie to zainteresuj się g60, g60 Satin lub nowym modelem Secura.

Odkąd wydłużono czas produkcji na Euro to ja głównie zamawiam g60Satin.

G60 to tańsza - uboższa wersja Euro. Ale oszczędności nie są poczynione na jakości elementów konstrukcyjnych. G60 brakuje np. osłonek na zawiasy i rolki itp. Euro zawsze jest zrobiona z paneli o jednakowej wysokości, a G60 w zależności od wysokości może mieć różne panele itd.

w tych Euro jest jeszcze inaczej rozwiązany mechanizm jezdy, na takich podwójnych rolkach

ma też coś więcej jako zabezpieczenie przed włamaniem

ale zdaje się, że te wszystkie wynalazki nie koniecznie warte sa tyle ile różnica w cenie bram G60 i Euro

Też analizuję różne wyceny bram. Chciałem zamówić bramę Normstahl nawet w fajnej cenie miałem ale dopłata za kolor który mnie interesuje około 2 tyś zł to sporo. Normstahl ma mało kolorów podstawowych. Mam też wycenę bramy Nice ale o niej to mało słyszałem. Chyba zdecyduję się na Wiśniowskiego tylko lepszy napęd kupię. Zakładając, że brama będzie użytkowana średnio 4 razy dziennie (otwierana i zamykana) to taki Wiśniowski powinien dać radę. Moja brama to 5000x2250 lub 5000x 2375. Dobrze myślę?

Pozdrawiam

Zmiany na produkcji w jednym z zakładów wymusiły wydłużenie czasu oczekiwania na pewne modele.

Jeśli zależy Ci na czasie to zainteresuj się g60, g60 Satin lub nowym modelem Secura.

Odkąd wydłużono czas produkcji na Euro to ja głównie zamawiam g60Satin.

g60 satin byłby w sumie ok, ale np. u nas jest problem z drzwiami wejsciowymi-aby dopasować się okleiną. drzwi mamy zaraz obok bramy. ciezko zrobić taką powłokę. w efekcie komplet g60 satin plus drzwi z taka powłoka stanowią drogi komplet. lepiej wziąśc g60 w ralu i inne tańsze drzwi.

g60 satin byłby w sumie ok, ale np. u nas jest problem z drzwiami wejsciowymi-aby dopasować się okleiną. drzwi mamy zaraz obok bramy. ciezko zrobić taką powłokę. w efekcie komplet g60 satin plus drzwi z taka powłoka stanowią drogi komplet. lepiej wziąśc g60 w ralu i inne tańsze drzwi.

A jaki kolor bramy Cię interesuje ? Okna w jakim kolorze ?

Poniżej masz link do opisu;

http://www.normstahl.pl/pl/produkty/bramy-garazowe/bramy-sekcyjne-gorne-g60/g60-style.html

Zdjęcie jest małe i słabo widać :( Najlepiej zobaczyć jednak na żywo. Jak nie zapomnę to wieczorem wrzucę zdjęcie bramy z mojej wystawki.

Edytowane przez _FIX_