Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

W zeszłym tygodniu zamówiłem bramę Hormann LPU 40 o rozmiarze

5000 x 2250 z przetłoczeniami poziomymi typu M – kolor orzech

+ napęd Supramatic P z szyną krótką K (najszybszy na rynku).

+ dodatkowy pilot HSM 4

+ konsola montażowa

+ profil wzmacniający do mocowania na górnym segmencie.

+ wewnętrzne ryglowanie

+ montaż i regulacja

Suma za wszystko - 7200 zł brutto

pozdr

w.m.

• 4 months później...
Witam

W zeszłym tygodniu zamówiłem bramę Hormann LPU 40 o rozmiarze

5000 x 2250 z przetłoczeniami poziomymi typu M – kolor orzech

+ napęd Supramatic P z szyną krótką K (najszybszy na rynku).

+ dodatkowy pilot HSM 4

+ konsola montażowa

+ profil wzmacniający do mocowania na górnym segmencie.

+ wewnętrzne ryglowanie

+ montaż i regulacja

Suma za wszystko - 7200 zł brutto

pozdr

w.m.

w.m. a gdzie zamawiałeś???też właśnie zbieram oferty :wink:

Witam !

Zaczynam dopiero temat bramy i mam do Was pytanie. Jest w ofercie Hormanna brama RenoMatic w promocji za 2.999,00zł segmentowa z napędem - 2500 x 2125 mm. Czy ktoś może coś napisać na jej temat ? Cena wydaje mi się atrakcyjna. Bramę jednak bede montował dopiero późną jesienią i nie wiem czy kupić juz teraz ?

• 1 month później...
  • 1 month później...

My szukaliśmy najszerszej jak się da... niestety maks to 500cm. Szersze już znacznie droższe. Wysokość 225cm.

Działa od maja 2007 - bez problemowo. Otwieranie przy braku prądu - bezproblemowe. Napęd - pasek. Myślę że nie warto się tu zaglębiać w szczegóły techniczne typu: musi być łańcuch. Nasza brama używana jest dość często - 3 auta, zawsze się wjeżdża do garażu, nawet na 20min - wjazd jest z drogi a nie z posesji a na posesję brama nie jest na pilota, więc trzeba by wysiadać :lol: .

Jedyny minus to piloty działają z małej odległości. My parkujemy tyłem. Dopiero mijając bramę można ją otworzyć :roll: Fachowiec już wyciągnął kabele antenkę poza puszkę.. baterie w pilotach nowe..

Podobno bramę tego rodzają (niezależnie od producenta) łątwo otworzyć. Polecam kupić skobelek na sprężynie i na noc jednak zamykać od wewnątrz. Multum włamań jest przez garaż. Druga sprawa - drzwi antywłamaniowe garaż-dom, no i je zamykać... :wink:

• 1 month później...
  • 3 months później...
A ja mam pytanie czy bramę garażową można zamontować przed wylewkami czy lepiej poczekać na wylewki?

Bramy powinno sie montować po tynkach i wylewkach a przynajmniej po tynkach. Nie dopilnujesz tynkarzy i zawsze będą zapaskudzone prowadnice i rolki.

Na upartego można zamontować przed wylewkami , ale należy dokładnie podać monterom docelową wysokość posadzki.

Po jej wykonaniu należy liczyć się z ponownym zaprogramowaniem napędu, gdyż bardzo często "głupieje" mając inne podłoże niż w momencie montażu.

• 2 weeks później...