ablonski 25.10.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 witam, chce wykonac podbitke z plyty OSB i potem to otynkowac, i zastanawiam sie jak to zrobic zeby za rok tynk mi nie spadl?zastanawialem sie zeby moze poprzybijac do plyty porzadna siatke rapicowa i potem to otynkowac?ze styropianem srednio chce mi sie bawic, to rozwiazanie jakos nie wzbudza mojego zaufania.a moze calosc obudowac plyta gipsowo kartonowa?dziekiarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 26.10.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Lukarny mam obrobione: płyta OSB, styropian, siatka +klej, tynk akrylowy. Od trzech lat nic sie z tym nie dzieje. Nie jest to tanie (jak na podbitkę) więc decyzja należy do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 26.10.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 polecam grunt Cekol-kontakt - pomalowac tę OSB wałkiem - poczekac aż złapie i mozesz z ty poźniej robić co chcesz. np. nakleić tyropian połozyć siatke i otynkować. Trzyma sie jak jasna cholera sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 27.10.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Najbezpieczniej przykleić najcieńszy styropian i zazbroić + tynk jak w ociepleniu.Warunek - klić na kleje dyspersyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.10.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 grunt Ceresit CN94przykleic płyte styropianowa - najlepiej 3 cm, ja dodatkowo przykreciłem do osb siatka_klej + tynk baranek 1mm jak wyszło - foty w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluj mnie 28.10.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 A czytaliście - http://www.szkielet.pl/problemy.php?show=19_eifs ? Pozdrawiam i ... polecam ... mimo wszystko warto poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert-aw 29.10.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 najszybciej i najtaniej bedzie przymocowac plyte gipsowo-kartonowa potem trzeba zaszpachlowac na laczeniach (najpierw tasma-siatka) i w miejsczac gdzie sa wkrety, przeszlifowac i gotowe do malowania jest to wystarczajaca trwale co do styropianu i siatki, radze sie zastanowic zwlaszcza nad tym czy wentylacja jest prawidlowa poniewaz moze skraplac sie woda pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 29.10.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 najszybciej i najtaniej bedzie przymocowac plyte gipsowo-kartonowa płyta GK nie moze być stosowana na zewnątrz, jezt nieodporana na wilgoć .............co do styropianu i siatki, radze sie zastanowic zwlaszcza nad tym czy wentylacja jest prawidlowa poniewaz moze skraplac sie woda pozdrawiam jaka wentylacja i co ona ma w tym przypadku znaczenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert-aw 29.10.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 a ja myslalem ze to wewnatrz sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts