Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Anisi - Pod górkę

Anisia3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 334
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Magi gratki się należą, a jakże. Tylko poszukam trochę później, bo zaraz Tomek będzie się pieklił, że mu nie pomagam przy mozaice, a upierdliwa jest, jak nie wiem co. :roll:

Z wanną to był szalony pomysł, bo szukaliśmy normalnej i nagle wzrok mój padł na najwyższą półkę pod sufitem w hipermarkecie, gdzie stała sobie pokryta dokładnie kurzem TA wanna, przeceniona o 50 %, bo kto kupuje Takie kolory? Ale do morskiej łazienki będzie się komponować. Mam nadzieję. :wink:

Tosinku zdjęcia progów. Nie wiem, czy cię usatysfakcjonują. Ale oglądaj. Pierwsze od środka, a drugie tak jak chcialaś z góry, widoczny nie cały, bo za szeroko, ale jest na zdjęciu miejsce, gdzie schodzą się drzwi. Zrobiłam tak trochę więcej niż połowę.

http://images34.fotosik.pl/129/bd572c6993e0b28dm.jpg

http://images34.fotosik.pl/129/d7dd8df601b60b3fm.jpg

Profil o ile mnie pamięć nie myli, to 3D, pięciokomorowy. Rama jest od strony szyby zaokrąglona i pod tym zaokrągleniem ma taki rowek. W porównaniu z innymi ramami wyraźnie się wyróżnia. To kwestia estetyki, bo można pewnie zaoszczędzić troche pieniędzy kupując prostszy profil, ale okna to jeden z tych elementów domu, których nie zmienia się co kilka lat. Dlatego my w tym wypadku nie oszczędzaliśmy za bardzo. :wink:

• 2 weeks później...

Agata, mój zapał poniekąd wynika stąd, że siedzę w domu i nie pracuję zawodowo, bo dostałam wypowiedzenie z pracy, jak wiesz z dziennika. Pewnie nie miałabym na to siły, gdybym wracała do domu około godz. 19, tak jak przed pójściem na urlop wychowawczy.

Zresztą tyle walczyłam o ten dom, że chcialabym teraz, aby wyglądał chociaż trochę na wykończony. 8) :wink:

Jutro wywożę na tydzień dzieci do babci. Wiele sobie obiecuje po tym wolnym tygodniu. Oby udało się zrealizować chociaż 30 proc. :roll:

A efekt z muszelkami oczywiście wkleję. Mam nadzieję, że nie potrwa to dłużej niż tydzień. Licząc od poniedzialku oczywiście. :wink:

CIeszę sie razem z Tobą!!! :lol: :lol: Lada dzień sama będę się przemeldowywać więc wiem już już już prawie jaka to radość :lol: Wreszcie na pytanie o adres będę miała przygotowaną odpowiedź a nie jak do tej pory było dukanie i tłumaczenie, ze mam dom ale nie mam numeru :o :lol:

Anisia, przeczytałam Twoj dziennik :lol: prawie drugi raz w całości... :roll:

i będę Ci kibicowac bo jestem pełna podziwu i uznania dla Twojego zapału do "samopracy"

liczę tez na Twoje wsparcie i pomoc, sama tez chciałabym u siebie wiele wykonac sama (kiedy już będę na takim etapie) tylko pojęcia mi brak o niektórych sprawach, i tej zwykłej tężyzny fizycznej...

a póki co możesz mi dac namiar na tych górali od schodów? Jesli jestes zadowolona to może warto skorzystać? ;). Ile Cie one kosztowały? Sa bardzo ładne...

Gratuluje meldunku! 8) :D

Dziewczyny, cieszę się z tego meldunku jak dziecko. :D Pismo z PINB-u o braku zastrzeżeń przyszło w samą porę, bo bez tego nie mozna sie zameldować. A ja jeszcze otwieram działalność gospodarczą, więc wiecie jak bardzo mi to ułatwi życie. Tym bardziej, że byliśmy zameldowani u mojej mamy w zupełnie innym mieście, całkiem spory kawałek drogi. I przy okazji ferii zawiozłam tam dzieci i wymeldowałam się. :D A dziś już u siebie. :D

tylko pojęcia mi brak o niektórych sprawach, i tej zwykłej tężyzny fizycznej...

mocca ubawiłaś mnie do łez.

Po pierwsze wszystkiego się nauczysz, nawet nie będziesz wiedziała jak i kiedy. A po drugie ta ja mam 160 cm wzrostu i 46 kg wagi. :lol: I często proszę o pomoc przy otwieraniu puszek z farbą :lol: Chociaż dzisiaj obyło się bez fachowej pomocy, a malowałam deski caponem. Trochę czuję się otumaniona teraz. :roll:

Namiar na górali prześlę ci na priv. Ale wiem, że oni nie chcą teraz jeździć daleko, bo mają full zamówień w Krakowie. I po prostu nie opłaca im się. Jak mieszkasz niedaleko grodu Kraka albo jeszcze lepiej dalej na południe to może...

A zapomniałabym moje schody kosztowały 8 tys. zł. Nie wiem, czy ta cena w tym roku jest do uzyskania. :-?

tylko pojęcia mi brak o niektórych sprawach, i tej zwykłej tężyzny fizycznej...

mocca ubawiłaś mnie do łez.

Po pierwsze wszystkiego się nauczysz, nawet nie będziesz wiedziała jak i kiedy. A po drugie ta ja mam 160 cm wzrostu i 46 kg wagi. :lol: I często proszę o pomoc przy otwieraniu puszek z farbą :lol: Chociaż dzisiaj obyło się bez fachowej pomocy, a malowałam deski caponem. Trochę czuję się otumaniona teraz. :roll:

Namiar na górali prześlę ci na priv. Ale wiem, że oni nie chcą teraz jeździć daleko, bo mają full zamówień w Krakowie. I po prostu nie opłaca im się. Jak mieszkasz niedaleko grodu Kraka albo jeszcze lepiej dalej na południe to może...

A zapomniałabym moje schody kosztowały 8 tys. zł. Nie wiem, czy ta cena w tym roku jest do uzyskania. :-?

Anisia, jestem z łódzkiego, no ale do Krakowa mam bliżej niż Ty ;) ja nie chcę ich teraz ale może na jesieni lub zima. Pogadac zawsze można.

Co do gabarytów to jestem porównywalna.... jedynie nad kilogramami muszę troszkę popracować ;) :D uczę tez się szybko, jeszcze miesiąc temu nie rozróżniałam ławy fundamentowej od ściany, a teraz... o 4 nad ranem moge recytować wymiary pustaka i temperature wypalania dachówki... 8) :wink:

Taki to los kobiety- inwestorki :roll: :-?

pozdrawiam!