Aneczkab 25.08.2008 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witaj. Fajnie to wszystko już wygląda - jednak te nerwy się opłaciły Ja tez myślę o domu z prefabrykatów (tyle że drewnianych) ale nie sądzę że mi się zmieszczą na wąskiej działce. Czekam na zdjęcia kuchni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 25.08.2008 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witaj Aneczkab Jak budujesz z prefabrykatów, nawet drewnianych, to możesz zbudować każdy dom. Bez względu na to, czy wąski czy nie. Przecież prefabrykaty są robione pod projekt. Dzisiaj nasz Irek wpadł na trochę i zaczął montować szafki. Myślę, że jeszcze z tydzień i będzie co pokazać, chociaż bez fajerwerków, bo kasy brakuje i nie będzie wszystkiego co bym chciała. A co do kuchni to w ostatniej chwili zmieniła się koncepcja. Miała być w kolorze jakiegoś brązowego drewna - mam na myśli szafki. Ale będzie jasna. Zupełnie jaśniutka. Ten pomysł urodził się już po położeniu płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 25.08.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Anisia gdzie byłaś jak Cię nie było jakaś terapia antyforumowa no i czekam na kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 25.08.2008 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Magi kochana, forum zabiera mi bardzo duzo czasu. Pojawiam sie sporadycznie. dzieci i tak narzekają, że cały czas przy kompie, a ja szukam dostawców, producentow i innych rzeczy do mojego sklepu. Szlag mnie trafia, bo wszyscy zrobili sobie wakacje i nic nie można załatwić. Dlatego na forum jestem rzadko, bo i tak wszystkich w domu zaniedbuję. Może od września coś się ruszy, to wieczorkiem będę wpadać na forum. Dzisiaj np. zadzwonił wreszcie pan od filców ozdobnych. Jak dobrze pójdzie to wreszcie przyzwoicie (bo i tak niewystarczająco) zatowaruję sklepik. Ale ja o was pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 26.08.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witaj Aneczkab Jak budujesz z prefabrykatów, nawet drewnianych, to możesz zbudować każdy dom. Bez względu na to, czy wąski czy nie. Przecież prefabrykaty są robione pod projekt. Wiem, że każdy projekt nawet i taki o metrowej szerokości , tylko że te wielgaśne maszyny muszą gdzieś stać - na ulicy stać nie będą, na zabudowanych działkach sąsiadów też Dzisiaj nasz Irek wpadł na trochę i zaczął montować szafki. Myślę, że jeszcze z tydzień i będzie co pokazać, chociaż bez fajerwerków, bo kasy brakuje i nie będzie wszystkiego co bym chciała. A co do kuchni to w ostatniej chwili zmieniła się koncepcja. Miała być w kolorze jakiegoś brązowego drewna - mam na myśli szafki. Ale będzie jasna. Zupełnie jaśniutka. Ten pomysł urodził się już po położeniu płytek Nie widzę niczego złego w braku fajerwerków - lepsza prosta i zwykła kuchnia ale dobrze zaprojektowana niż jeden wielki bałagan modnych i nowoczesnych stylów w ogóle ze sobą nie współgrających, a na dłuższą metę całkowicie bezużyteczny w normalnym użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 26.08.2008 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Aneczkab u mnie samochód ze ścianami stał na ulicy. Przecież nikt tego nie zdejmie z samochodu i nie pójdzie. Na dzialkę wjeżdżał tylko dźwig, ale to nie jest jakis straszny kolos, żeby nie zmieścił się. Moja dzialka tez nie jest zbyt szeroka. Mamy dom przyklejony do sasiadów, ale gdyby miał być zupełnie wolnostojący, to pewnie też szukałabym bardzo wąskiego projektu. Canna budowala dom na bardzo wąska dzialkę. Z tego co pamiętam nazywał się Ustronny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 29.08.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Aneczkab u mnie samochód ze ścianami stał na ulicy. Przecież nikt tego nie zdejmie z samochodu i nie pójdzie. Na dzialkę wjeżdżał tylko dźwig, ale to nie jest jakis straszny kolos, żeby nie zmieścił się. Moja dzialka tez nie jest zbyt szeroka. Mamy dom przyklejony do sasiadów, ale gdyby miał być zupełnie wolnostojący, to pewnie też szukałabym bardzo wąskiego projektu. Canna budowala dom na bardzo wąska dzialkę. Z tego co pamiętam nazywał się Ustronny. A sąsiedzi nie marudzili? Że utrudniasz przejazd (o to że mogą ukraść to się nie martwię ale nie chce zaczynać sąsiedzkich znajomości od awantur o utrudnianie im dojazdu do pracy/sklepu/gdzieś tam) albo że ten cały ciężki sprzęt który tam ciągle stoi zniszczy drogę itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 29.08.2008 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Hm, samochód ze ścianami stal na ulicy tylko kilka godzin. I to tez dlatego, że czekali na drugi dźwig, bo samochód zakopywał się przy wjeździe na działkę. Drogi raczej nie blokował, bo chociaż uliczka jest mała, osiedlowa, to jednak dało się to wielkie auto wyminąć. Taka budowa z prefabrykatów jest moim zdaniem mniej uciążliwa dla sąsiedztwa, bo nie jeżdżą im codziennie pod oknami samochody z cegłami, piaskiem, cementem i nie wiem czym tam jeszcze. Auto podjeżdża góra dwa razy. U nas raz przyjechały ściany parteru i strop, a po dwóch tygodniach przywieźli ściany poddasza. I to koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 29.08.2008 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 11malgosia nie kupiłam mechanizmu do rolety rzymskiej. Wszystkim poprzewracało się w głowach i chcieli za niego ponad 100 zł. Kupiłam w Yusk-u roletę bambusową za 10 zł. taką z mechanizmem na sznureczku i bloczkami do blokowania tej rolety. Odcięłam bambusowe patyczki zostawiając tylko ten gruby do którego przymocowany jest mechanizm. Kupiłam taśmę z rzepem. Do patyczka z mechanizmem przykleiłam rzep na wikol. Uszyłam roletę, do rolety doszyłam drugą częśc rzepa i mam roletę rzymską.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 05.09.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 11malgosia nie kupiłam mechanizmu do rolety rzymskiej. Wszystkim poprzewracało się w głowach i chcieli za niego ponad 100 zł. Kupiłam w Yusk-u roletę bambusową za 10 zł. taką z mechanizmem na sznureczku i bloczkami do blokowania tej rolety. Odcięłam bambusowe patyczki zostawiając tylko ten gruby do którego przymocowany jest mechanizm. Kupiłam taśmę z rzepem. Do patyczka z mechanizmem przykleiłam rzep na wikol. Uszyłam roletę, do rolety doszyłam drugą częśc rzepa i mam roletę rzymską.[/b] To już praktycznie 1 krok do tego by je sprzedawać za 90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 05.09.2008 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 11malgosia nie kupiłam mechanizmu do rolety rzymskiej. Wszystkim poprzewracało się w głowach i chcieli za niego ponad 100 zł. Kupiłam w Yusk-u roletę bambusową za 10 zł. taką z mechanizmem na sznureczku i bloczkami do blokowania tej rolety. Odcięłam bambusowe patyczki zostawiając tylko ten gruby do którego przymocowany jest mechanizm. Kupiłam taśmę z rzepem. Do patyczka z mechanizmem przykleiłam rzep na wikol. Uszyłam roletę, do rolety doszyłam drugą częśc rzepa i mam roletę rzymską.[/b] To już praktycznie 1 krok do tego by je sprzedawać za 90 zł Nie wpadłam na to. Muszę o tym pomyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 04.12.2008 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witaj Anisia przeczytałam Twój dziennik i jestem pod wrażeniem wytrwałości jaką posiadasz w dążeniu do realizacji marzeń. Trzymaj się cieplutko Anula jaki zbieg okoliczności mój mąż też ma na imię Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 04.12.2008 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Witaj Anula.To dobre połączenie imion. Znam jeszcze jedną taką parę i tez są bardzo zgodni.Coś zaniedbałam dziennik, a trochę jest nowych rzeczy. Coś tam udało sie zrobić, ale życie czasem wali w łeb jak grom z jasnego nieba. Mnie właśnie znów walnęło. Mam nadzieję, że to już koniec dramatycznych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 21.12.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 W dzień Bożego Narodzenia ,radość wszelkiego stworzenia,więc niech pełnia tej radości,zawsze w sercach waszych gości.zyczy Frosia z Froschem http://gendpol.files.wordpress.com/2007/12/weihnachten.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ullerowa 21.12.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Tradycyjnie jak co roku sypią się życzenia wokół, większość życzy świąt wspaniałych, podarunków, dużych, małych, a ja życzę, moi mili,:* byście święta te spędzili tak jak każdy sobie marzy, pisząc wiersz pięknych wydarzeń. Może cicho bez hałasu Nie zważając na bieg czasu, może w gronie swoich bliskich jedząc karpia z jednej miski, może siedząc przy kominie, tulić sercem swą rodzinę, może lepiąc gdzieś bałwana, jeśli śniegu wór napada, sypiąc bliskim pyłek życzeń, tego Wam dziś właśnie życzę... Uller i Ullerowa http://www.model-hobby.pl/upload/Zyczenia_swiateczne.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.12.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Dużo MIŁOŚCI na każdy dzień...życzy Aleksandra z rodziną http://www.otofotki.pl/img5/obrazki/oqdt1221536853m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.12.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Świąt białych, pachnących choinką,spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze.Świąt dających radość,odpoczynek oraz nadzieję na Nowy Rok,żeby był jeszcze lepszy niż ten co właśnie mija. http://img208.imageshack.us/img208/36/brillantnoel16abx8.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.12.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 http://img208.imageshack.us/img208/36/brillantnoel16abx8.gifDużo zdrowia i radości w Twoim życiu niech zagościi prezenty, i śnieg biały,by te święta urok miały.Samych wzruszeń przy choince,życzy Magda Tobie i rodzince! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 23.12.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://lh5.ggpht.com/_hWUyR506-MQ/SVD8Ua8nzNI/AAAAAAAAB68/nONWE0sgjBU/zyczenia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 23.12.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://lh5.ggpht.com/_hWUyR506-MQ/SVD8Ua8nzNI/AAAAAAAAB68/nONWE0sgjBU/zyczenia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts