Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Anisi - Pod górkę

Anisia3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 334
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jak przychodzi co do czego to i tak przeważnie powód wyboru tego czy innego elementu jest jeden.

oj prawda, prawda

niestety http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_confused.gif

oj, prawda, prawda, prawda...

... właśnie "wybrałam" wkład do kominka - ten tańszy :( z tych do wyboru...

Jak to jest, że te "chciane" są zawsze najdroższe albo chwilowo niedostępne?

Za to na pocieszenie kupiłam przynajmniej bardzo drogie dekory płytek do jednej łazienki (płytki dobrałam z innej kolekcji)

• 3 weeks później...

Nie łam się - kilka dni obsuwy to mały pikuś! Podejdź do tego filozoficznie. Nam się właśnie po kolei wszyscy wykonawcy "obsuwają", niektórzy w mroki niepamięci, inni w piekielne czeluście sądów (pewnie na tym sie skończy z jednymi przynajmniej, chyba, że się przestraszą).

A co do tego otwartego kominka, to podtrzymuję - odważna decyzja. "Iście" pod prąd wymaga odwagi. Chociaż niewątpliwie urok kominka z wkładem ma się nijak do otwartego. Ale te strachy, że zeżre całe powietrze z domu... A co mi tam, czasem otworzę drzwiczki i popatrzę, jak zżera... Albo zapalę ognisko. Za to, kiedy zbudujemy dom na emeryturę, gdzieś w górach (może do tego czasu spłacimy kredyt), "to będzie bukowy koniecznie" i będą w nim dwa kominki - do grzania zamknięty i do patrzenia otwarty! O! Już mi lepiej!

Ja też mam nadzieję, że kiedyś - czytaj na głębokiej emeryturze - zbudujemy drugi dom. I będzie to juz dom dla nas, bo teraz budujemy dla przyjaciela. Pierwszy , w naszym wypadku mieszkanie, dla wroga już sprzedaliśmy. I ten drugi dom, to będzie drewniany, z bali i gdzieś nad jeziorem...

A co do zżerania powietrza przez kominek. U nas tak samo jak w tych zamkniętych będzie doprowadzona z zewnątrz rura i ten smok ma sobie stamtąd żreć powietrze. Robi sie tam jakieś zasuwy czy coś. 8)

Życzę Ci nadziei,

własnego skrawka nieba,zadumy nad płomieniem świecy,

filiżanki dobrej, pachnącej kawy,piękna poezji, muzyki,

pogodnych świąt zimowych,

odpoczynku, zwolnienia oddechu,

nabrania dystansu do tego co wokół,

chwil roziskrzonych kolędą,

śmiechem i wspomnieniami.

Wesołych Świąt!

http://www.promedia.pl/projekty/bn021a.jpg

cześć

czytam, czytam i faktycznie pod górkę. Ale pomyśl sobie: masz chociaż pozwolenia, no i przyłącza a ja nawet tego nie. Czyli nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej :lol:

Rozumiem, że jak rozebrali daszek, to oznacza, że jadą wreszcie ściany?

• 2 weeks później...
Nie wiem, czy to rozsądnie zabrzmi, ale jest to zgodne z prawdą. Otóż my mamy wszystkie ścianki działowe (także te między łazienkami) o grubości 8 cm. Wprawdzie niektórzy wykonawcy (wod - kan głównie) trochę płakali, że za cienkie, ale jakoś sobie poradzili.