Anisia3 17.01.2007 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 To może zdecydować się na te 12 cm? Skoro w mniejszych można upchnąć rury ro w tych tym bardziej. No i nie ma bk 18 cm, tzn. aktualnie nie ma w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 21.01.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Ytong to beton komórkowy, Silka to silikat (bloczek silikatowy), oba produkuje Xella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 21.01.2007 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Wiem Agduś, ale są jeszcze inne betony komórkowe. Właśnie nie produkowane przez Xelle i stąd tańsze. Ale właśnie jak z ich jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.01.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Nie mam pojęcia, jak z jakością. Odpowiedziałam, bo pisałaś, że "albo ytong albo beton komórkowy", a to przecież to samo. Ot takie skrzywienie zawodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.01.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Anisia, 12 cm zupełnie wystarczyoglądałam wiosną na składach wiele bk, bo też się zastanawiałam. To nie o jakość chodzi, ściana działowa parametrów żadnych nie musi przecież trzymać , bardziej chodzi o równość i łatwość budowy. Jak weźmiesz "fachowca", to ci zbuduje z każdego, po co wtedy przepłacać, jak będziecie sami budować, to z ytonga łatwiej, bo równy Ale ja w innej sprawie. Wy przerabialiście budynek gospodarczy na dom mieszkalny, tak? Czy możesz mi powiedzieć, jak architekt potraktował ten budynek w projekcie? Zaznaczył to co jest i dorysował resztę czy robił projekt dla całości bez wyodrębniania stanu już istniejącego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magulina 29.01.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 Sorry Anisiu ale oczywiście po kliknięciu wyślij pomyślałam że to chyba powinno być w linku Cześć! No to spędziłam wieczór czytając Twój dziennik. Jestem pełna podziwu. My też marzymy o domku i mamy w planie kupno działki i tak jak Wy musimy sprzedać swoje mieszkanko. Dlatego zależy nam - jesli podejmiemy decyzję o budowie domu - na jak najszybszym jego postawieniu. Więc na pierwszy rzut padła konstrukcja szkieletowa. Czekamy na wycenę od jednej firmy z okolic, a dzisiaj znalazłam wasz wątek o gotowych ścianach. Czy Wasze ściany są z keramzytu? Kto Wam je stawia i kto wykonał. A jak na tym wyszliście fianansowo. Ta firma od szkieletu nie jest za tania - ponoć dobra - a mam obawy co do trwałości takich domów przy wiatrach jakie się ostatnio zdarzają. Więc może taka technologia. A czy te ściany się potem ociepla z zewnąrz? Bardzo będę wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Anisia, ale tempo budowy narzuciliście .Niedawno ściany, teraz już dach . Już żadna pogoda będzie Wam nie straszna jeśli dom przykryty. Można powoli brać się za instalacje. U Was zima wczoraj, u nas dzisiaj. Tyle, że u nas sypie od nocy cały czas. A myślałam, że już będzie wiosna, oj, ja naiwna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 09.02.2007 01:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Anisia3,Nie myśl, że kłopoty to tylko Twoja specjalność. My papierologię załatwialiśmy 2 i pół roku, ale już budujemy i pomimo zimy dziś zalewaliśmy pierwszy strop nad garażem. Podobnie jak Ty my się zimy nie boimy i też pomimo przejściowych trudności z dojazdem i dowozem materiałów po znalezieniu już becnie mogę powiedzieć zaprzyjaźnionej hurtowni wsztystko wygląda nie najgorzej.Ansia3 trzymaj się i myśl pozytywnie, trudnościsą po to żeby z nimi walczyć i je przełamywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 09.02.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Witam Cie Anisia Ogladam sobie Twoj domek jak rosnie i wiem jaka to radosc bo moj tez rosnie Mam pytanko - czy Twoje sciany sa z Prefy? Jak zobaczylam ten dzwig do nieba to az krzyknelam bo ja mam takie same !!!!! Smieja sie znajomi ze wielka plyte budujemy Pzdr Malgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 01.03.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Ależ się pozmieniało! Dopiero co były ściany parteru, a tu już dach! Tempo zawrotne - oby tak do końca! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tynia 12.03.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Witaj, Anisiu! Widzę, że jesteśmy mniej-więcej na tym samym etapie! my właśnie zamykamy nasz domek, w środę mają panowie majstrowie zamontować okna. My też mieliśmy wyścig z czasem, ale nie aż taki jak u Was Teraz też mamy element wyścigu, bo chcielibyśmy wprowadzić się we wrześniu... nasza córcia rozpoczyna karierę przedszkolną i tak jak Ty, wolałabym, żeby było to przedszkole w nowym miejscu. Masz może jakiś skan Waszego projektu? Ciekawa jestem, jak macie rozłożone pomieszczenia, jak został zaadaptowany domek, który już stał na działce. Napisz coś więcej na ten temat, proszę Pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 13.03.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Wyścigi z czasem sa bardzo stresujące, ale mają swoje dobre strony: człowiek się mobilizuje i ma wszystko zrobione na czas. Spokojnie zdążycie! Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 18.03.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Z przyjemnoscią przeczytałam Twoją opowieść. Cieszę się ze się jeszcze trzymasz po tylu przejściach... U nas jest podobnie - czyli na wariackich papierach . Dzisiaj (w niedzielę ) montowalismy z desek zamknięcie do garażu, żeby nas nie okradli, bo wstawiliśmy okna i będzie robiona elektryka i ocieplenie dachu.. Przypomnij mi, jeśli pamiętasz, ile płaciłaś za okna dachowe (jakiej wielkości?). Chciałabym zadzwonić do Twojego dostawcy... Napiszesz mi jeszcze gdzie oglądałaś parapety klinkierowe? Trzeba brać póki się nie rozbestwią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hala_k 20.03.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Zapraszam do komentowania mojego dziennika "Pod górkę". Będzie mi miło. no fakt, troche pod gorke, ALE BUDOWANIE SUUUUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.03.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Widać Cię w okinenku okna Salamander fajnie, że pokazałaś parapet to i okna kawałek widzę jak ładnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 24.03.2007 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Ojej nie wiem jak to możliwe, ale od końca stycznia nie zaglądałam do komentarzy. Bardzo mi wstyd. Przepraszam wszystkich za brak odpowiedzi, już się poprawię. magulinka budynek trzeba ocieplić. Właśnie to robimy. Ania Węgrzyn Teraz to juz nie tylko dach Ale i wiosna na całego. zygmor jak widzsz staram się myśleć pozytywnie, bo w przeciwnym wypadku juz dawno bym wylądowała na Aleksandrowskiej Ale u was też niezła jazda z tymi papierami. U nas trwało 5 razy dłużej niż planowaliśmy, czyli zamiast miesiąca 5 miesięcy papierzysk. OczkoM Moje ściany są z Sochaczewa z Keramzytonu. Na Praefę nas nie stać. Na Keramzyton też nie, ale co tam. Agduś ty akyrat na temat wyścigu z czasem też coś możesz powiedziieć parwda? tynia juz się poprawiam i wklejam plan. 11małgosia są fotki dla ciebie. Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam. A hali k bardzo dziękuję za wpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 24.03.2007 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Kropq, te nasze okna są jak lustro, to i mnie widać. Nie ma siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_gnieszka 24.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Anisia, bardzo ładny ten Wasz domek Bardzo sprawnie Wam to wszystko idzie, kiedy my będziemy na takim etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Słomiana 24.03.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witaj Anisia! Po przeczytaniu twojego dziennika nasunęła mi się pewna myśl, że budowanie jest jak poród.... ale przecież nawet podczas najcięższych chwil nie przestajemy kochać swoich dzieci.... I TA OBEZWŁADNIAJĄCA RADOŚĆ! Pozdrawiam i życzę dalszej wytrwałości Ps. Też baba budownicza, też na urlopie wychowawczym, też dwójka dzieci i życie między budową, przedszkolem, obiadkami i troszkę czegoś tylko dla siebie co by nie ZWARIOWAĆ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 24.03.2007 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Dzięki dziewczyny. Oj to porównanie z porodem ma dużo prawdy. Ja czasami nienawidzę tego domu, a za chwilę nie mogę się doczekać kiedy to się skończy. Częściowo coby juz przerwać te bóle porodowe Już teraz codziennie są jakieś wybory, nie wiem jak to będzie jak zaczniemy montować łazienki, kuchnie Trudno to sobie wyobrazić.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts