Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Anisi - Pod górkę

Anisia3

Recommended Posts

Bez wątpienia wybieranie różnych rzeczy do wykończenia domku byłoby najprzyjemniejszą rzeczą na świecie, gdyby nie trzeba było patrzyć na metki i gdyby miało się nieograniczoną ilość czasu na szperanie po sklepach i sklepikach.

Wyobrażasz to sobie: chodzisz po sklepach (nie żadne tam markety budowlane, tylko salony z wnętrzami) i wyierasz to, co Ci się naprawdę podoba, nie patrząc na ceny... Czas Cię nie goni, więc możesz wszystko dopasować, przemyśleć spokojnie.

Tymczasem najczęściej rzeczywistość skrzeczy i trzeba skomponować piękne wnętrza z tego, co możemy kupić. To dopiero sztuka!

Pocieszam się jednym - widziałam wiele fatalnych wnętrz, których własciciele kupowali to, co najdroższe a niekoniecznie najładniejsze.

• Odpowiedzi 334
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fakt. Dlatego trzeba się wykazać zdolnościmi tropiciela. Jak tu znaleźć coś dobrej jakośc, ładnego i w przystępnej cenie? To wymaga niestety czasu albo szczęścia. Z braku czasu pozostaje liczyć na szczęście!

Niektóre tematy po prostu na razie odpuszczam. Choć chciałabym już wszystko mieć urządzone, wolę poczekać, niż kupić byle co i potem żałować.

Najtrudniej mi mijać stoiska i sklepy z roślinami. Już bym tak chciała coś sadzić! Jednak wolę poczekać, niż nakupić teraz roślinek, z którymi nie będę potem miała co zrobić. Na razie moja wizja ogrodu jest mglista. No i ilość odmian drzew i krzewów owocowych mnie poraża - kiedy ja się tego nauczę???

Mój ogród na razie jest budowlanym pobojowiskiem, co widac na którymś zdjęciu, a wiesz co zrobiłam dwa dni temu? Wsadziłam pod płotem kilka ziarenek groszku cukrowego. Nie mogłam wytrzyumać, żeby czegoś nie zrobić, a mąż tylko pukał się w czoło. On nawet pryskanie drzewek owocowych chciał oidłożyc na przyszły rok, jak sie uprzątnie po budowie. a ja mam zamiar to zrobic już w przyszłym tygodniu :wink:

A ty, tak myślę, żę powinnaś zasadzić na początek jakąś pyszną czereśnię dla dzieciaków, wiśnię, nawet karłowatą i pomału wszystkiego się nauczysz. Ja też. Mam nadzieję.

Asiu, przeczytał Twój dziennik i gratuluję wytrwałości.

Chyba każdy z budową przechodzi to samo.

Ja pamiętam jak mi dekarz dzwoni mi do pracy o 11 w południe, że mu się gwoździe skończyły i musi mieć je ZARAZ :wink:

A na marginesie, bardzo podoba mi się Wasz projekt domu, wydaje się bardzo funkcjonalny.

Bardzo dużo już za Wami, będę zaglądać jak tam idą prace, trzymam kciuki aby do wrześnie udało się Wam wprowadzić.

P.S. Nie łudź się co do "wyborów", im dalej w wykończeniówkę tym ich więcej :D

• 1 month później...

heloł!

poczytuję sobie Twój dziennik i dziś już MUSZĘ skomentować :D:

łomatkoicórko! aleś im wygarnęła!!! janiemogę! (z naciskiem na ę)

R E W E L A C J A !

poważnie, uważam, że tak należy, oczywiście w przypadkach kiedy jest to w 100% ( :lol: ) uzasadnione...

pozdrawiam bardzo i nie trać zapału!

PS. i powodzenia w powypadkowych sprawach :-?

Witajcie: Jasia i sylwia1

Złota myśl jest fajna. Właśnie czeka mnie dzisiaj poważna rozmowa z hydraulikiem. Będę musiała palcem mu pokazać kartkę, bo chyba jej "nie zauważył". :roll: I oczywiście ciągle wynajduje jakieś dodatkowe rzeczy, za które powinnam mu zapłacić, chociaż na początku uzgodniliśmy cenę i zapowiedziałam - żeby mi nie było żadnych gadek: proszę pani jeszcze to, a tamtego to nie przewidziałem. :evil: Już raz usiłował mnie naciągnąć na dodatkową kasę za zainstalownaie szafek do rozdzielaczy, a dzisiaj wymyślił wstawienie za 500 zł rury do komina, którą uwaga! chce wstawić aluminiową - do pieca gazowego. :evil: