Agduś 25.03.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Bez wątpienia wybieranie różnych rzeczy do wykończenia domku byłoby najprzyjemniejszą rzeczą na świecie, gdyby nie trzeba było patrzyć na metki i gdyby miało się nieograniczoną ilość czasu na szperanie po sklepach i sklepikach. Wyobrażasz to sobie: chodzisz po sklepach (nie żadne tam markety budowlane, tylko salony z wnętrzami) i wyierasz to, co Ci się naprawdę podoba, nie patrząc na ceny... Czas Cię nie goni, więc możesz wszystko dopasować, przemyśleć spokojnie.Tymczasem najczęściej rzeczywistość skrzeczy i trzeba skomponować piękne wnętrza z tego, co możemy kupić. To dopiero sztuka!Pocieszam się jednym - widziałam wiele fatalnych wnętrz, których własciciele kupowali to, co najdroższe a niekoniecznie najładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 25.03.2007 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 To prawda, że niekoniecznie najdroższe = najładniejsze. Ale niestety rzeczy o przyzwoitej jakości (nie mówię super) kosztują. A biednego nie stać na kupowanie tanich rzeczy, bo kto tanio kupuje, dwa razy kupuje. Stara prawda, ale sprawdza sie chyba w 100 proc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.03.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Fakt. Dlatego trzeba się wykazać zdolnościmi tropiciela. Jak tu znaleźć coś dobrej jakośc, ładnego i w przystępnej cenie? To wymaga niestety czasu albo szczęścia. Z braku czasu pozostaje liczyć na szczęście!Niektóre tematy po prostu na razie odpuszczam. Choć chciałabym już wszystko mieć urządzone, wolę poczekać, niż kupić byle co i potem żałować.Najtrudniej mi mijać stoiska i sklepy z roślinami. Już bym tak chciała coś sadzić! Jednak wolę poczekać, niż nakupić teraz roślinek, z którymi nie będę potem miała co zrobić. Na razie moja wizja ogrodu jest mglista. No i ilość odmian drzew i krzewów owocowych mnie poraża - kiedy ja się tego nauczę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 26.03.2007 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Mój ogród na razie jest budowlanym pobojowiskiem, co widac na którymś zdjęciu, a wiesz co zrobiłam dwa dni temu? Wsadziłam pod płotem kilka ziarenek groszku cukrowego. Nie mogłam wytrzyumać, żeby czegoś nie zrobić, a mąż tylko pukał się w czoło. On nawet pryskanie drzewek owocowych chciał oidłożyc na przyszły rok, jak sie uprzątnie po budowie. a ja mam zamiar to zrobic już w przyszłym tygodniu A ty, tak myślę, żę powinnaś zasadzić na początek jakąś pyszną czereśnię dla dzieciaków, wiśnię, nawet karłowatą i pomału wszystkiego się nauczysz. Ja też. Mam nadzieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 31.03.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Witaj Anisiu Fotkę "parapetu" mozesz wkleić do gęb. Widać cie w szybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 31.03.2007 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Rzeczywiście, świetnie nadaje się do gęb. Dzisiaj odkryłam, że można zrobic fotkę okna bez odbijania się w szybie. Ale niech już zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celebre24 03.04.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Anisia piękny dach... jaka to dachówka jeśli można spytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celebre24 03.04.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 znaczy to że Braas to już sobie wyczytałam chodzi mi o typ: celtycka czy podwójne s ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 03.04.2007 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Dziękuję. W imieniu swoim i dachu Dachówka celtycka lumino. Zastanawiałam się jeszcze nad rzymską, ale trzeba było długo na nią czekać. I tak wybór był trochę poza nami, ale za to zaoszczędziliśmy parę groszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 05.04.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Asiu, przeczytał Twój dziennik i gratuluję wytrwałości. Chyba każdy z budową przechodzi to samo. Ja pamiętam jak mi dekarz dzwoni mi do pracy o 11 w południe, że mu się gwoździe skończyły i musi mieć je ZARAZ A na marginesie, bardzo podoba mi się Wasz projekt domu, wydaje się bardzo funkcjonalny. Bardzo dużo już za Wami, będę zaglądać jak tam idą prace, trzymam kciuki aby do wrześnie udało się Wam wprowadzić. P.S. Nie łudź się co do "wyborów", im dalej w wykończeniówkę tym ich więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 05.04.2007 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Dziękuję. Niestety, na temat wyborów coś wiem. I zupełnie nie wiem dlaczego zawsze bardziej podoba mi się to droższe. A w ogóle to ja jakaś dziwna jestem. Dom kompletnie niewykończony, jutro wchodzi elektryk i karton-gipsiarze, a ja szukam tapet albo wzorów do pokoju dzieci. [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.04.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Nie jesteś dziwna - jesteś zupełnie normalna. Ja myślałam o tym jeszcze na etapie fundamentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.04.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Zdublowało się Wszystko mi się dzisiaj dubluje Muszę zaraz sprawdzić portfel - może tam też się zdublowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 05.04.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Malutki baranek ma złote różki, Pilnuje pisanek na trawie z rzeżuszki. Gdy nikt nie widzi, chorągiewką buja I beczy cichutko: Wesołego Alleluja! http://i.wp.pl/a/i/kartki2/main/kartka1390.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.04.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Anisiu, życzę całej Twej Rodzince wesołych, zdrowych świąt oraz jak najszybszego doczekania się swojego domku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.04.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Z braku czasu przesyłam życzenia świąteczne bez obrazka:wesołychspokojnychniebudowlanychŚwiątmokrego w sam raz dyngusai radosnego powrotu na budowę po Świętach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 07.04.2007 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Bardzo dziękuję za wszystkie zyczenia. Troszkę odpoczynku światecznego na pewno się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasia 07.05.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 heloł! poczytuję sobie Twój dziennik i dziś już MUSZĘ skomentować : łomatkoicórko! aleś im wygarnęła!!! janiemogę! (z naciskiem na ę) R E W E L A C J A ! poważnie, uważam, że tak należy, oczywiście w przypadkach kiedy jest to w 100% ( ) uzasadnione... pozdrawiam bardzo i nie trać zapału! PS. i powodzenia w powypadkowych sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 08.05.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Anisia pod górkę? ależ kobieto Tobie to idzie piorunem ta budowa. a tą złotą myśl 100 proc. wynagrodzenia należy się za 100 proc. wykonanej roboty, 100 proc. jakości i w 100 proc. dotrzymanym terminie. to chyba wydrukuje i przykleję do swoich drzwi też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 08.05.2007 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Witajcie: Jasia i sylwia1 Złota myśl jest fajna. Właśnie czeka mnie dzisiaj poważna rozmowa z hydraulikiem. Będę musiała palcem mu pokazać kartkę, bo chyba jej "nie zauważył". I oczywiście ciągle wynajduje jakieś dodatkowe rzeczy, za które powinnam mu zapłacić, chociaż na początku uzgodniliśmy cenę i zapowiedziałam - żeby mi nie było żadnych gadek: proszę pani jeszcze to, a tamtego to nie przewidziałem. Już raz usiłował mnie naciągnąć na dodatkową kasę za zainstalownaie szafek do rozdzielaczy, a dzisiaj wymyślił wstawienie za 500 zł rury do komina, którą uwaga! chce wstawić aluminiową - do pieca gazowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts