Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dobra muzyka w mieszkaniu

tergus

Recommended Posts

Witam Wszystkich.

Jestem na etapie kompletowania sprzetu grającego do domu.

Zaproponowano mi kolumny Definitive Technology "high-end" produkcji USA.

Nie znam tej marki dlatego szukam kogoś kto może coś mi podpowiedzieć na ich temat. Może znacie jakieś recenzje, strony lub linki do tego tematu.

Pozdrawiam

Janusz.

Gość Amciek

jesli chodzi o naglosnienie to ja jestem fanem systemow liniowych np l acoustics kudo ;-) ostatnio testowalem na koncercie Myslovitz w Rotundzie tez taki mini system verteca, super gralo

a tak powaznie to do mieszkania po pierwsze ustal co chesz uzyskac - czy kino domowe z efektami, czy tez podzial mieszkania na strefy w ktorych sluchac bedziesz mogl muzyki, czy tez dobry dzwiek audio w klasycznym systemie stereo.

Do stereo w mieszkaniu 50 m kupilem B&W 302 S3 i w zestwie ze srednim amplitunerem Yamahy i sredniej klasy kablami gralo super

Kina domowego nie uzywam wiec sie nie wypowiadam

Teraz w innym mieszkaniu 50 m robie naglosnienie w strefach z glosnikami in wall marki canton a w duzym pomieszczenie wkladam z uwagi na fascynacje koncertowe duze paczki 500 W JBL ktore nie beda hi end ale beda klimatyczne - tez gra SUPER

Proponuje abys zdecydowal najpierw do jakiego celu maja sluzyc te systemy a potem okresl ile chcesz na to wydac. Dalej to juz tylko kwestia gustu - idziesz i sluchasz lub ogladasz. Aha i jeszcze taka rada: testuj na swoim sluchu a nie na uszach specjalistow, chyba ze jestes snobem. Skoro Ty nie slyszysz roznicy to po co doplacac za marke?

A o firmie o ktorej piszesz w zyciu nie slyszalem

pzdr

MMAC