Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odbiór techniczny, ulga a zameldowanie

Gość

Recommended Posts

Muszę wymeldować się z obecnego mieszkania do końca marca. Ale zeby sie zameldowac w nowym domku muszę miec odbiór techniczny. Odbioru nie zrobia jak nie zakończę wszystkich prac np balustrady. Nie chciałem tego robic z dwóch powodów, po pierwsze po co obcinac ulge która moae byc do 2004 a po drugie to mi po prostu na nie zabraknie. Jest jakies wyjście czy też bede bezdomny czytaj niezameldowany przez x czasu. Od razu mówię że nie mam cioci do której moge sie przemeldowac.

Pozdrowienia

Jac

On 2002-02-14 10:39, Anonymous wrote:

Można mieć odbiór częściowy, poszukaj w innym wątku, ktoś o tym pisał

tez mi sie zdaje ze to widziałem, ale przeleciałem watki i nie natrafiłem. Pamietam że autor napisał "załatwiłem" nie było jednak rozwiniecia jak i z jakimi papierami.

Chodzi chyba o mnie. Pisałem już o tym ale dla przypomnienia. Też nie wiedziałem co robić, wprawdzie nie ma już obowiązku meldunkowego, ale bez niego wielu spraw nie załatwisz. Dlatego chodziłem pytałem i znalazłem. Odbiór częściowy. Jest coś takiego. W dzienniku budowy architekt musi wpisać że np. parter nadaje się do zasiedlenia a do ukończenia pozostało... Potem z tym występujesz do architektury. W wypadku odbioru chyba zawsze przyłażą na wizję lokalną więc uwaga z przerubkami. Potem wydają ci decyzję którą przesyłają też do urzędu miasta - wydział finansowy - chodzi o podatek od nieruchomości. Jak maż już nadany numer to możesz wystąpić o zameldowanie. Tak apropo do zameldowania nie jest potrzebny odbiór nawet częściowy więc jak masz nadany numer np. tylko fundamentom - jest to możliwe to można zameldować się na samych fundamentach. Ale do rzeczy, mając odbiór częściowy można napewno kontynuować ulgę. Pozdrawiam.