Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za drewno na więźbe?

ostry

Recommended Posts

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I bedzie drożej. Ostatnie dwa przetargi - przebicie 52% i 58% ponad cenę wywoławczą... Ciekawe co bedzie po nowym roku?

teraz jest pelnia sezonu na zakup drewna bo sporo osob robi wiezbe ja mam nadzieje ze zima sie sytuacja unormuje ale jak bedzie to zobaczymy

Jesli się unormuje to dopiero dobrze po nowym roku jak sie ustabilizuja nowe zasady sprzedazy drewna. Jak na razie wszytsko wskazuje na wzrost cen. drewna czyli tez i więźby.

A dlaczego drewno ma drożeć i drożęć???

Ja kupowałem drewno na więźbę w cenie 550 zł za m3 /sierpień 2005/ i też się mówiło e to tani że napewno podrożeje a kumpel kupował w tym roku i płacił około 450 zł za m3 /maj 2006/

Przestańcie więc tak krakać, może stanieje???

A dlaczego drewno ma drożeć i drożęć???

Ja kupowałem drewno na więźbę w cenie 550 zł za m3 /sierpień 2005/ i też się mówiło e to tani że napewno podrożeje a kumpel kupował w tym roku i płacił około 450 zł za m3 /maj 2006/

Przestańcie więc tak krakać, może stanieje???

No nie wiem, zrobiłem wstępne rozeznanie, ceny są w granicach 700-750 pln/m3, a do tego nie ma od ręki, tylko np na początek grudnia. Najgorsze jest to, że pół rodziny pracuje w lasach państwowych, też kupa kolegów ze szkoły średniej, i nic mi to nie daje.... :roll: Za daleko od Poznania.

Z drewnem porazka. Lasami zarastamy a drewna niet!

w którym miejscu zarastamy ? człowieku ! chyba cie pogielo ? lasów jest coraz mniej, wycina się starodrzew i sadzi rządkami sosenki... ja piernicze takie "lasy", latem gdzie sie nie ruszyć to słychać rżniecie spalinówek :[

Z drewnem porazka. Lasami zarastamy a drewna niet!

w którym miejscu zarastamy ? człowieku ! chyba cie pogielo ? lasów jest coraz mniej, wycina się starodrzew i sadzi rządkami sosenki... ja piernicze takie "lasy", latem gdzie sie nie ruszyć to słychać rżniecie spalinówek :[

Nie wsluchuj sie w "rzniecie" tylko przejrzyj statystyki to moze i Ciebie "pognie"...

No to ja was dobiję: kupiłem drewno impregnowane zanurzeniowo za 920 brutto z wliczonym transportem. :evil: Obdzwoniłem 8 tartaków z okolic Poznania i wszędzie takie zbójeckie ceny. Czekałem 3 tygodnie na realizację. Jeden był tańszy ale miał złą opinię.

No tak... tylko po co Ci ta faktura na drewno? 22% musiales przez to doplacic. Wszystkie w/w ceny z tego co widze sa netto. I tak sie placi...