MAREK S 03.08.2005 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 Witam, Sorry,ze tutaj,ale tu mi sie fajnie pisze Prosze pokazcie mi jakie macie oswietlenie wejscia do domu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 04.08.2005 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witam, Sorry,ze tutaj,ale tu mi sie fajnie pisze Prosze pokazcie mi jakie macie oswietlenie wejscia do domu??? moje już widziałeś na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 04.08.2005 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witam, Natka nie widac a ja potrzebuje wieksze ujecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 04.08.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Witam, Natka nie widac a ja potrzebuje wieksze ujecia mniej więcej widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 04.08.2005 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2005 Natka, mniej wiecej nic nie widac,sorry Czekam na inne zdjecia,sprawa pilna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 05.08.2005 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Natka, mniej wiecej nic nie widac,sorry Czekam na inne zdjecia,sprawa pilna nie mam niestety innych zdjęć, ale porobię przez week-end i wkleję. Dla mnie prawdziwą inspiracją są przejażdżki po okolicznych dzielnicach willowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 05.08.2005 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Witam, A co inni? Czyzby nie mieli oswietlenia wejscia do domu? Moze jednak ktos cos podesle z zycia,nie zawsze zdjecia zachodnich wejsc pasuja do polskiego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekm22 06.08.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Witam, A co inni? Czyzby nie mieli oswietlenia wejscia do domu? Moze jednak ktos cos podesle z zycia,nie zawsze zdjecia zachodnich wejsc pasuja do polskiego domku Mam !! Tylko jak wkleic zdjecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekm22 07.08.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Pare zdjec oswietlenia zewnetrznego :http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=42240&q=jacekm22&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myciek 07.08.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Pare zdjec oswietlenia zewnetrznego : http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=42240&q=jacekm22&k=2 Fajne. Napisz jeszcze jak się to wszystko włącza? Tylko zmierzchowo/ zbliżeniowo/ zbliżeniowo sekcjami/ chrzanie i płace krocie za prąd. (niepotrzebne skreślić). U mnie na razie są 3 lampy ale już kombinuję (powyższe pytania) jak uruchamiać oświetlenie 20-metrowej ścieżki od furtki do domu. Mam nadzieję, że choć trochę to podpada pod pierwotne pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 07.08.2005 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 Witam,Jacek bardzo dziekuje to jest odpowiedz poparta faktami(zdjeciami)Zdjecia super masz piekny dom, a wejscie cos pieknego...Ale ja szukam czegos innego .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekm22 10.08.2005 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2005 Pare zdjec oswietlenia zewnetrznego : http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=42240&q=jacekm22&k=2 Fajne. Napisz jeszcze jak się to wszystko włącza? Tylko zmierzchowo/ zbliżeniowo/ zbliżeniowo sekcjami/ chrzanie i płace krocie za prąd. (niepotrzebne skreślić). U mnie na razie są 3 lampy ale już kombinuję (powyższe pytania) jak uruchamiać oświetlenie 20-metrowej ścieżki od furtki do domu. Mam nadzieję, że choć trochę to podpada pod pierwotne pytanie... Lampy na budynku narozne i te przed garazem sa na czujniki zblizeniowe .A reszte wlacza sie z wewnatrz . Wszedzie sa energo oszczedne zarowki . Dodalem pare zdjec . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 05.10.2005 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 Witam a ja mam tak http://img214.imageshack.us/img214/8853/hpim24857gs.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 05.10.2005 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 I inne ujecie,teraz tylko musze barierki wykonczychttp://img214.imageshack.us/img214/3889/hpim24909bc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.10.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2005 A ja mam zwykły plafon z naklejonym numerem domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 23.05.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Wczoraj skończyli mi układać kostkę, no i zastanawiam sie czy poprowadzić już oswietlenie tak z 5 lamp wzdłóz wjazdu.Tylko czy to nie bedzie śmiesznie wyglądało. Trawa ledwo rośnie, drzewka 15 cm a już lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnikkrol 23.05.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 No a jak lampy to jakiej wysokości ? Myślałam o takich 1,20. ale może za wysokie?Ale te mniejsze to chyba mało swiatła dają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 23.05.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Instalację elektryczną zwykle planuje się przed wykonaniem podjazdu.Wtedy możesz:- zaplanować lampy podłogowe, umieszczone w bruku, na obrzeżach- zrobić instalację elektryczna podziemną- zrobić i ukryć rozdzielnię elektryczną z tarnsformatorem lub bez, zasilająca cały ogród A z doświadczenia powiem, że najlepiej robić instalację póki ogród jest młody. Wtedy kopanie rowków na 60-70cm w głąb gleby, najmniej uszkadza korzenie. Zwłaszcza gdy zakładasz oświetlenie punktowe, do ekspozycji pojedynczych roślin.Więc rób lampy przy podjeździe, póki jeszcze drzewa maleńkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 23.05.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Myślę, że nie za wcześnie a za późno. Ja bym kabelki do lamp wyprowadził przed wysianiem trawki. Co do zakładania lamp to już indywidualna decyzja. Śmiesznie to chyba nie będzie - bo niby dlaczego ? Trawa zaraz podrośnie , a te lampy będą spełniać też przecież inną rolę poza tą ozdobną ( oświetlenie podjazdu ).Co do ilości lamp to wszystko zależy od długości podjazdu. Jak masz 30 m to te 5 lamp wystarczy a jak masz 10m to wg mnie 5 szt. to troszku za dużo.No ale... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 23.05.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 No i masz ! Hanka mnie ubiegła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts