bratki 31.10.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Wojtku i nie połapiesz się, bo komunistyczny garb robi swoje - dla niektórych różnica pomiędzy prawem wyboru a totalitaryzmem jest całkowicie niedostrzegalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 31.10.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Tak wiec gimnazja zostają.A co mowia same dzieci na to?ze wolalyby aby ich nie bylo, zeby byla podstawowka 8 klas.Dlaczego? zapytani odpowiadaja:Bo sie juz znamy, wiemy po kim czego sie spodziewac, mozemy reagowac na zachowania rowiesnikow bo ich poprostu znamy.Znamy tez nauczycieli a nauczyciele znaja nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 31.10.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 No tak. Jednego dnia Giertych ogłasza możliwość likwidacji gimnazjów, za dwa dni już wie, że jednak zostają. To się nazywa kespresowe tempo konsultacji. Ciekawe na jakiej podstawie ten człowiek wydaje sądy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 31.10.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 No tak. Jednego dnia Giertych ogłasza możliwość likwidacji gimnazjów, za dwa dni już wie, że jednak zostają. To się nazywa kespresowe tempo konsultacji. Ciekawe na jakiej podstawie ten człowiek wydaje sądy? Nie oglaszal mozliwosci likwidacji tylko ze moze trzebaby bylo sie nad tym zastanowic, ale ze trzeba to przemyslec. A co mial rok myslec? I o jakich sadach mowisz? Mi akurat w tej kwestii Giertych sie podoba. Przynajmniej dziala a nie siedzi i gapi sie jak sroka w gnat, moze sie samo polepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 31.10.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 A mnie sie podoba profesor M. Giertych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 31.10.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 A mnie sie podoba profesor M. Giertych a mi nie A wlasciwie to od czego on jest profesorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 31.10.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 A mnie sie podoba profesor M. Giertych a mi nie A wlasciwie to od czego on jest profesorem? od nauk wszelakich ostatnio to od ewolucji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 31.10.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 A mnie sie podoba profesor M. Giertych a mi nie A wlasciwie to od czego on jest profesorem? od nauk wszelakich ostatnio to od ewolucji jea, gustujesz w starszych panach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 31.10.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 A mnie sie podoba profesor M. Giertych a mi nie A wlasciwie to od czego on jest profesorem? od nauk wszelakich ostatnio to od ewolucji jea, gustujesz w starszych panach? A czy on nie molestuje? ( znaczy sie ten profesor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 31.10.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 A mnie sie podoba profesor M. Giertych a mi nie A wlasciwie to od czego on jest profesorem? od nauk wszelakich ostatnio to od ewolucji jea, gustujesz w starszych panach? Raczej w starszych Paniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 31.10.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 A mnie sie podoba profesor M. Giertych a mi nie A wlasciwie to od czego on jest profesorem? od nauk wszelakich ostatnio to od ewolucji jea, gustujesz w starszych panach? Raczej w starszych Paniach to mam szansę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 31.10.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 No tak. Jednego dnia Giertych ogłasza możliwość likwidacji gimnazjów, za dwa dni już wie, że jednak zostają. To się nazywa kespresowe tempo konsultacji. Ciekawe na jakiej podstawie ten człowiek wydaje sądy? Nie oglaszal mozliwosci likwidacji tylko ze moze trzebaby bylo sie nad tym zastanowic, ale ze trzeba to przemyslec. A co mial rok myslec? I o jakich sadach mowisz? Mi akurat w tej kwestii Giertych sie podoba. Przynajmniej dziala a nie siedzi i gapi sie jak sroka w gnat, moze sie samo polepszy? Czyżby znowu jakieś semantyczne nadużycie? "Z raportu, który przygotowano na zlecenie ministerstwa, wynika, że 60 proc. aktów szkolnej agresji miało miejsce właśnie w gimnazjach. Uważam, że ich utworzenie było błędem - mówił Giertych. - Teraz słyszę różne propozycje: by powrócić do poprzedniego stanu, gdy była ośmioletnia podstawówka, a potem liceum, by utworzyć odrębne klasy dla dziewcząt i chłopców." Moim zdaniem Giertych robi szum wokół siebie, wszak wybory się zbliżają. Podjęcie decyzji o likwidacji lub nie gimnazjów powinno być porzedzone głęboką analizą. Takich decyzji nie podejmuje się z dnia na dzień i pod wpływem emocji. Póki co Giertych nie zrobił nic. Chyba, że potrafisz mi wskazać jakieś jego konkretne działania zmierzające do naprawy systemu edukacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 31.10.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 ...to mam szansę Nie śmiałem proponować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 31.10.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Pozwolcie kilka przydlugich przemyslen w rozwadniajacej sie juz nieco dyskusji. Wybaczcie ale mnie ta cala Wasza dysputa, mimo powagi sytuacji delikatnie mowiac smieszy . Pomimo przykrych okoliczności jakie ja wywołały, zabawne jest ze tradycyjnie 2 dyzurnych manipulatorow i demagogow zamiast używać argumentow w dyskusji, reklamuje jakies doktryny, wciaz z oburzeniem i moca powtarza histeryczne frazesy typu: etykietowanie, faszyzm, anarchizowanie, liberalizm /tfu,tfu,tfu/ sonadaze OBOPU /który to OBOP raz klamie bo podaje fałszywe dane, te dotyczące preferencji wyborczych, drugi raz wrecz przeciwnie- sama prawde wali o "poparciu dla działań" i ilości wierzacych/ Ba! Dla podkreślenia sily swoich mikrych argumentow niektórzy wklejaja pasjami cudze artykuly i wypowiedzi, akcentując , ze tak myślących jak oni i do tego chyba wybitnych intelektualnie / no bo przeciez pisza do gazet/ jest pewnie wielu. No niestety tak! To smutna polska przypadlosc - tych powtarzających bezmyślnie i zaciekle puste komunaly, jest w naszym kraju nadal sporo. Słucham często PRIII i kojarzy mi się ta nasza sytuacja troche z występem takiego dyżurnego idioty radiowego, pana Bogdana, który niemal codzien dzwoni do radia i opowiada publicznie rozne dyrdymaly na dowolny temat a podpiera się badaniami, konstytucja a jak nie ma czym to swoja nieomylnością . Podejrzewam , ze w jego pustej makowce drzemie przekonanie, ze wszyscy słuchacze traktuja go jako człowieka niezwykle roztropnego i obdarzonego madroscia. Zapewne wielu mu podobnych za takiego go chyba uwaza, w każdym razie on siebie na pewno zwlaszcza , ze w mniemaniu takich typkow blyskotliwie wyglada kiedy interlokutora potraktowac mozna pewna doza sarkazmu lub zacytowac innego glupca . I tu chciałbym tylko nieśmiało zaznaczyc towarzysze bolszewicy wierzacy nie wierzacy i agnostycy rowniez, ze bycie uczciwym,prawym i sprawiedliwym, odwoływanie się do świętości rodziny czy szczególnego trudu chłopskiego, absolutnie nie świadczy o intuicji politycznej czy umiejętności rozwiązywania tego typu problemow . Nie daje to nawet wiekszych nadziei, ze mamy do czynienia z ludzmi predestynowanymi do sprawowania władzy czy rozwiązywania chociażby szkolnych problemow wychowawczych, nie mówiąc juz o problemach politycznych czy gospodarczych, tego kraju. Człowiek uczciwy, prawy nie musi być wcale ani madrym , ani zdolnym czy efektywnym politykiem , kierownikiem , biznesmenem. Człowiek dobry i uczciwy może być także zwyczajnym, niezaradnym matolem z gigantycznymi pokladami indolencji nie tylko tworczej i rozlewajacym wokol powszechne pustoslowie. Tylko proszę nie zarzucac mi , ze tym stwierdzeniem gloryfikuje inteligentnych łajdaków i sprytnych szubrawcow. To ze faszysta ma dobre checi w walce ze zlem , które może także jego dotykac , wcale nie musi oznaczac , ze ma jakies panaceum a jego metody sa dobre i skuteczne. W każdym razie jego /ponoc czyste/ checi nie uczynia go ani lepszym, ani skuteczniejszym czy sprawniejszym ministrem. Czlowieczenstwa nie wspomne. Problemy upadku podstawowych wartości i brutalizacja zycia sa oczywiste i tu dyskusja jest jalowa, ale nie musi to być przeciez pretekst to wychwalania gibkości i sprawnosci umyslu ministra Giertycha. Kiedys Stalin miał na wszystko rade a jak on nie miał to Rady mialy dla niego- czas pokazal , jak bardzo się mylili i ile to kosztowalo.. Mam sporo wątpliwości co do intencji politykow - bez roznicy czy z bolszewi ateistycznej czy katolickiej. Co gorsze, szczegolnie przy tak wyraznie spolaryzowanych postawach spoleczenstwa , nie wierze rowniez , żeby wyksztalciuchy z PO czy zlotousta postkomuna z SLD i PSL zachowaly się na ich miejscu inaczej a już pewnie nie lepiej. No, może oni tylko bardziej sprawnie artykułują swoje odezwy. Lata hartowania stali daja im w występach publicznych pewna przewage medialna i aktorska nad obecnymi amatorami z ustawicznymi wpadkami, na scenie nie tylko polskiej. Po tym co się stalo pewnie i oni tez trabiliby o upadku obyczajow , i zganiali cala odpowiedzialność za tragedie na poprzednikow, po to tylko zeby zaczarowac wyborcow i pokazac swoje święte oburzenie, ze tak dalej być nie może a i wzorem obecnych elyt wladzy, pokazywaliby na lewo i prawo jaka to oni maja inwencje i jakie pomysly w tej materii. Smutne to,bo tragedie /Ha! Nawet jeszcze bardziej spektakularne jak np w Bieslanie czy na Dubrowce/ zawsze jakis cwany du p. ek wykorzysta do swoich celow a inny, jego apologeta - zwyczajny klakier, zaprzega do propagandy wygodnego im systemu - chociażby na takim forum jak to- niby dla sfrustrowanych budowniczych, domow polskich rodzin . Bardzo mi zal rodzicow tej dziewczynki, ja akurat wiem co oni czuja, rozumiem zwalszcza ich tez z tego powodu , ze ich dziecko i jego tragedia stala się pretekstem do załatwiania rowniez cudzych prywatnych interesow z robieniem ogólnopolskiej szopki z kirem na flagach wlacznie. W protestach faktycznie mamy wielowiekowa tradycje j jakze fajnie i sprytnie mozna sie do niej odwolac. Brak zwyczajnej pokory i skromności wykreowal fakt medialny zapominając o człowieku, chociaż wciąż się powtarza :czlowiek, stop i nareszcie i stwarza iluzoryczne nadzieje a tak w rezultacie , to pokrzycza , zalatwia swoje interesy i sprawa przyschnie .Ale co szara masa kupi to ich. amen i pozdrawiam wytrwalych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 31.10.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Wojtku, chapeaux bas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 31.10.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Pozwolcie kilka przydlugich przemyslen w rozwadniajacej sie juz nieco dyskusji. Wybaczcie ale mnie ta cala Wasza dysputa, mimo powagi sytuacji delikatnie mowiac smieszy . Pomimo przykrych okoliczności jakie ja wywołały, zabawne jest ze tradycyjnie 2 dyzurnych manipulatorow i demagogow ..... Wojtku z całością zgoda. W jednym się tylko mylisz, moim zdaniem. Nie dwóch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.10.2006 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Ale twierdzę, że kilka przystanków dalej, w gimnazjum tak samo państwowym do którego chodzi mój syn są TAKIE środki bezpieczeństwa, że nie ma szans na żadne takie zachowania. Po prostu wszędzie są kamery ( i nie atrapy tylko prawdziwy monitoring)a pierwszym punktem regulaminu szkoły jest wydalenie za okazywanie braku szacunku NAUCZYCIELOM I RÓWIEŚNIKOM. MOżna bez Giertycha i jego genialnych pomysłów? Można moi drodzy Zaqraz zaraz a to nie jest Orwell i faszyzm ? Nefer posłała dzieci do szkoły faszystowskiej??? Kurcze coś i to przypomina, prawie jak program NSDAP wszechwiedza rządzących, kult rządzących, wydalenie za każdy objaw braju szacunku.... VIB nie grzmisz toż to Orwell, mechaniczna pomarańcza i lot nad kukułczym gniazdem... kurcze dokładnie szkoła wg programu Giertycha, tylko ze on chciałby by wszystkie takie były..... faszyzm p.s. pomyśleć ile pomyj wylano na Giertycha w innej dyskusji za monitoring w szkołach, a tu się okazuje że dzieci Nefer są w takiej szkole.... straszne I polecam wszystkim - co prawda co poniektóre Robaczki radzą sobie ze znaleziem miejscem, gdzie kamera nie dociera (podbono jest takie w szatni) ale przynajmniej jak mają porachunki to przynoszą rękawice bokserskie i jest honorowy pojedynek :) Z drugiej strony niech ktoś mi powie, że w jego szkole ( w jego czasach) nikt nigdy nikomu nie dał po pysku Kamery nie sa po to by pilnować dzieci ( choć pewnie też) kamery pilnują żeby nie było obcych w szkole - jest też domofon i ciec na warcie. Dzieci nie wychodzą ze szkoły podczas zajęć. Nikt nie czuje się osaczony czy szpiegowany. Za to nie ma narkotyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.10.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Pozwolcie kilka przydlugich przemyslen w rozwadniajacej sie juz nieco dyskusji. Wybaczcie ale mnie ta cala Wasza dysputa, mimo powagi sytuacji delikatnie mowiac smieszy . Pomimo przykrych okoliczności jakie ja wywołały, zabawne jest ze tradycyjnie 2 dyzurnych manipulatorow i demagogow zamiast używać argumentow w dyskusji, reklamuje jakies doktryny, wciaz z oburzeniem i moca powtarza histeryczne frazesy typu: etykietowanie, faszyzm, anarchizowanie, liberalizm /tfu,tfu,tfu/ sonadaze OBOPU /który to OBOP raz klamie bo podaje fałszywe dane, te dotyczące preferencji wyborczych, drugi raz wrecz przeciwnie- sama prawde wali o "poparciu dla działań" i ilości wierzacych/ Ba! Dla podkreślenia sily swoich mikrych argumentow niektórzy wklejaja pasjami cudze artykuly i wypowiedzi, akcentując , ze tak myślących jak oni i do tego chyba wybitnych intelektualnie / no bo przeciez pisza do gazet/ jest pewnie wielu. No niestety tak! To smutna polska przypadlosc - tych powtarzających bezmyślnie i zaciekle puste komunaly, jest w naszym kraju nadal sporo. Słucham często PRIII i kojarzy mi się ta nasza sytuacja troche z występem takiego dyżurnego idioty radiowego, pana Bogdana, który niemal codzien dzwoni do radia i opowiada publicznie rozne dyrdymaly na dowolny temat a podpiera się badaniami, konstytucja a jak nie ma czym to swoja nieomylnością . Podejrzewam , ze w jego pustej makowce drzemie przekonanie, ze wszyscy słuchacze traktuja go jako człowieka niezwykle roztropnego i obdarzonego madroscia. Zapewne wielu mu podobnych za takiego go chyba uwaza, w każdym razie on siebie na pewno zwlaszcza , ze w mniemaniu takich typkow blyskotliwie wyglada kiedy interlokutora potraktowac mozna pewna doza sarkazmu lub zacytowac innego glupca . I tu chciałbym tylko nieśmiało zaznaczyc towarzysze bolszewicy wierzacy nie wierzacy i agnostycy rowniez, ze bycie uczciwym,prawym i sprawiedliwym, odwoływanie się do świętości rodziny czy szczególnego trudu chłopskiego, absolutnie nie świadczy o intuicji politycznej czy umiejętności rozwiązywania tego typu problemow . Nie daje to nawet wiekszych nadziei, ze mamy do czynienia z ludzmi predestynowanymi do sprawowania władzy czy rozwiązywania chociażby szkolnych problemow wychowawczych, nie mówiąc juz o problemach politycznych czy gospodarczych, tego kraju. Człowiek uczciwy, prawy nie musi być wcale ani madrym , ani zdolnym czy efektywnym politykiem , kierownikiem , biznesmenem. Człowiek dobry i uczciwy może być także zwyczajnym, niezaradnym matolem z gigantycznymi pokladami indolencji nie tylko tworczej i rozlewajacym wokol powszechne pustoslowie. Tylko proszę nie zarzucac mi , ze tym stwierdzeniem gloryfikuje inteligentnych łajdaków i sprytnych szubrawcow. To ze faszysta ma dobre checi w walce ze zlem , które może także jego dotykac , wcale nie musi oznaczac , ze ma jakies panaceum a jego metody sa dobre i skuteczne. W każdym razie jego /ponoc czyste/ checi nie uczynia go ani lepszym, ani skuteczniejszym czy sprawniejszym ministrem. Czlowieczenstwa nie wspomne. Problemy upadku podstawowych wartości i brutalizacja zycia sa oczywiste i tu dyskusja jest jalowa, ale nie musi to być przeciez pretekst to wychwalania gibkości i sprawnosci umyslu ministra Giertycha. Kiedys Stalin miał na wszystko rade a jak on nie miał to Rady mialy dla niego- czas pokazal , jak bardzo się mylili i ile to kosztowalo.. Mam sporo wątpliwości co do intencji politykow - bez roznicy czy z bolszewi ateistycznej czy katolickiej. Co gorsze, szczegolnie przy tak wyraznie spolaryzowanych postawach spoleczenstwa , nie wierze rowniez , żeby wyksztalciuchy z PO czy zlotousta postkomuna z SLD i PSL zachowaly się na ich miejscu inaczej a już pewnie nie lepiej. No, może oni tylko bardziej sprawnie artykułują swoje odezwy. Lata hartowania stali daja im w występach publicznych pewna przewage medialna i aktorska nad obecnymi amatorami z ustawicznymi wpadkami, na scenie nie tylko polskiej. Po tym co się stalo pewnie i oni tez trabiliby o upadku obyczajow , i zganiali cala odpowiedzialność za tragedie na poprzednikow, po to tylko zeby zaczarowac wyborcow i pokazac swoje święte oburzenie, ze tak dalej być nie może a i wzorem obecnych elyt wladzy, pokazywaliby na lewo i prawo jaka to oni maja inwencje i jakie pomysly w tej materii. Smutne to,bo tragedie /Ha! Nawet jeszcze bardziej spektakularne jak np w Bieslanie czy na Dubrowce/ zawsze jakis cwany du p. ek wykorzysta do swoich celow a inny, jego apologeta - zwyczajny klakier, zaprzega do propagandy wygodnego im systemu - chociażby na takim forum jak to- niby dla sfrustrowanych budowniczych, domow polskich rodzin . Bardzo mi zal rodzicow tej dziewczynki, ja akurat wiem co oni czuja, rozumiem zwalszcza ich tez z tego powodu , ze ich dziecko i jego tragedia stala się pretekstem do załatwiania rowniez cudzych prywatnych interesow z robieniem ogólnopolskiej szopki z kirem na flagach wlacznie. W protestach faktycznie mamy wielowiekowa tradycje j jakze fajnie i sprytnie mozna sie do niej odwolac. Brak zwyczajnej pokory i skromności wykreowal fakt medialny zapominając o człowieku, chociaż wciąż się powtarza :czlowiek, stop i nareszcie i stwarza iluzoryczne nadzieje a tak w rezultacie , to pokrzycza , zalatwia swoje interesy i sprawa przyschnie .Ale co szara masa kupi to ich. amen i pozdrawiam wytrwalych amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 31.10.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Pozwolcie kilka przydlugich przemyslen w rozwadniajacej sie juz nieco dyskusji. Wybaczcie ale mnie ta cala Wasza dysputa, mimo powagi sytuacji delikatnie mowiac smieszy . Pomimo przykrych okoliczności jakie ja wywołały, zabawne jest ze tradycyjnie 2 dyzurnych manipulatorow i demagogow ..... Wojtku z całością zgoda. W jednym się tylko mylisz, moim zdaniem. Nie dwóch A dokładniej, jeden pod dwoma postaciami. Nefer, w mojej szkole laliśmy się po pyskach, ale nie przypominam sobie aktów sadystycznego dręczniea kolegów czy, nie daj Bóg, koleżanek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 31.10.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Pozwolcie kilka przydlugich przemyslen w rozwadniajacej sie juz nieco dyskusji. Wybaczcie ale mnie ta cala Wasza dysputa, mimo powagi sytuacji delikatnie mowiac smieszy . Pomimo przykrych okoliczności jakie ja wywołały, zabawne jest ze tradycyjnie 2 dyzurnych manipulatorow i demagogow ..... Wojtku z całością zgoda. W jednym się tylko mylisz, moim zdaniem. Nie dwóch A dokładniej, jeden pod dwoma postaciami. Nefer, w mojej szkole laliśmy się po pyskach, ale nie przypominam sobie aktów sadystycznego dręczniea kolegów czy, nie daj Bóg, koleżanek. Taaaa - a ja pamiętam w klasie mojego brata rocznik '64 kolege Mańka, który miał zawsze pod górkę... cóż myślę, że nie o wszystkim wiemy... jest tylko kwestia przekroczenia pewnej granicy - z obu stron. Dziś w dzienniku wystąpił pan z jednostek specjalnych i opowiadał jak "mocno kopnął" ucznia a jak ten chciał iść ze skargą do dyrektora to go złapał za łeb i powiedział coś o tym co mu, "gówniarzowi" zrobi ... i myślę , że to wersja light - dla TV Przemoc rodzi przemoc - i żadne teorie tego nie zmienią - tak skonstruowany jest człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts