njmd 26.10.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Witam wszystkich i bardzo proszę o radę. Jestem właścicielem działki budowlanej na Śląsku. W najbliższej przyszłości nie planuję nic konkretnego z nią zrobić, ale w swietle ostatnich wydarzeń muszę podjąć jakąś decyzję. Dostałem pismo z energetyka, że przez moją działkę ma zostać pociągnięta linia wysokiego napięcia. Jestem zielony w tym temacie, więc nie mam pojęcia jak z nimi rozmawiać . Oni , ze swojej strony, potraktowali temat bardzo prosto- w przesłanym piśmie zamieścili dokument, który mam podpisać, aby zezwolić na budowę. Z tego co zrozumiałem na mojej działce ma stanąć słup tejże linii. CO ROBIĆ? Jak bardzo odbije się to na wartości mojej działki? Czy mam prawo do jakiegoś odszkodowania, czy innej rekompensaty? Co gdybym chciał ją sprzedać? Z dugiej strony; jak wyglądałaby sytuacja, gdybym się zaczął budować na tej działce? JESTEM W KROPCE! Ci, z którymi mam prowadzić jakiekolwiek rozmowy mają doświadczenie w takich sytuacjach, a ja jestem kompletnym nowicjuszem. PROSZĘ O WSKAZÓWKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 26.10.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Tu na forum jest już parę wštków na ten temat. Nie prociej poszukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anstak 03.11.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 Rzuciłabym to pytanie do działu prawo. Na pewno nie podpisywałabym umowy bez konsultacji z prawnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts