DarekN15 26.10.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Witam,Chcaiłbym zapytać ile płaciliście za podłączenie kociołka c.o+odpowiedni osprzęt. U mnie w skład w skład instalacji wchodzi:- kociło Atmos 25KW;- zbiornik akumulacji ciepła 1000l (z wężownicą cwu)- Laddomat 21 (pompa 3-drogowa zapewniająca odpowiednią temp wody na powrocie do kotła)- zawór 3 - drogowy na obwodzie c.o. + pompa obiegowa- zawór mieszający cwu + pompa obiegowa- naczynie wzbiorcze Do tego dojdą pewnie jakieś zawory kulowe + filtry.Hydraulik stwierdził że to ze 3 dni roboty (na 2 ludzi) i zazyczył 1500 pln, co wydaj mie się dość wysoką ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuzin 27.10.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Witam. Jeżeli hydraulik tyle powiedział to najwidoczniej robota jest tyle warta A tak poważnie to wszystko zalezy od kotłowni. W Pana przxypadku jest to rozsadna cena. A niech mi Pan uwierzy przy tej kotłowni jest co robić...........Poza tym to nie płaci sie tylko za robotę, a także za wiedze.................. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sinumi 30.10.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 - moim skromnym zdaniem to dobra cena - jesli chodzi o ATMOSA - dodatkowo podłoczysz spirale chłodzącą , naczynie wzbiorcze i jak piszesz zbiornik akumulacjny 1000 l , na pewno tez baniak na ciepła wodę. { ogromana ilośc punktów do połaczenia }wydaje mi sie ze za 3 dni tego nie zrobią - chyba że robić bedą po 12 godzini dasz im dziń na testy i ewentalne poprawki poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kitapl 06.11.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 mój bierze za całosc robocizny 6500 PLN (Wawa0 w cene wchodzi cała instalacja wodno-kanalizacyjna, montaż pieca Junkers, montaz kominka z płaszczem wodnym zamkniętym, kaloryferów, itp. Materiały sam organizuje, płace mu wg. rachunków. w totalu wszystko wyjdzie ok 35 tys, z czego sam kominek 9tys i piec ok 7tys. Dom 255m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuzin 08.11.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam. Kominek z płaszczem wodnym w układzie zamknietym?? a może zle zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 08.11.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam. Kominek z płaszczem wodnym w układzie zamknietym?? a może zle zrozumiałem to nie znasz Makroterma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kitapl 08.11.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 dokładnie turbokominek makroterm, w systemie zamkniętym. najlepsze póki co rozwiązanie kominkowo-grzewcze z tego co wiem, na polskim rynku. tylko oni chyba to robią. bardzoej bezobsługowy niż te w układzie otwartym, oszczedniejszy i wydajniejszy. sąsiad ma i jest bardzo zadowolony, raz na dobę ładuje drewienko i wszsystko samo chodzi, ostatnią mroźną zimę nie wiele co dołączał do tego gaz, praktycznie sam kominek grzał mu dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doli 09.11.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Też mam makroterm ale raz na dobę to chba lekka przesada. Mój po nałożeniu na full wytrzymuje 4-5 godzin max ( 18kw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuzin 09.11.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Witam. Nie wiem, czy wiesz drogi kolego, że Polskie Prawo budowlane nie zezwala podłączenia kominków w ukłdzie zamknietym...............Także podłaczam kominki, ale zawsze w układzie zmknietym. Jeżeli popełnisz błąd w sztuce to może Ciebie to drogo kosztować o ile skonczy sie to tylko awaria systemu....jezeli zaś zrobisz komuś krzywde wtedy bedzie prokuratura. Miałem juz taki przykład po instalatorze a rczej serwisancie Vaillanta, który podłaczył kominek w układzie zamknietym. Klientowi na szczecie nie stała sie krzywda zas tył komikna toptalnie sie rozczelnił razem z czescia instalacji............. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kitapl 09.11.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 sąsiad ma 2 lata i mu działa. Makroterm ma to chyba sprawdzone skoro dostaje medale i jedzie na iso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kitapl 09.11.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 a po drugie sam już nie wiem, prawo zabrania a ty podłaczasz. po trzecie to ja tego sam nie składam tylko hydraulik więc rozumiem ze chodzi o jego ew. błąd w sztuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 09.11.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Witam. Nie wiem, czy wiesz drogi kolego, że Polskie Prawo budowlane nie zezwala podłączenia kominków w ukłdzie zamknietym...............Także podłaczam kominki, ale zawsze w układzie zmknietym. Jeżeli popełnisz błąd w sztuce to może Ciebie to drogo kosztować o ile skonczy sie to tylko awaria systemu....jezeli zaś zrobisz komuś krzywde wtedy bedzie prokuratura. Miałem juz taki przykład po instalatorze a rczej serwisancie Vaillanta, który podłaczył kominek w układzie zamknietym. Klientowi na szczecie nie stała sie krzywda zas tył komikna toptalnie sie rozczelnił razem z czescia instalacji............. Pozdrawiam tuzin nie masz się co gorączkować, Makroterm posiada wymiennik wewnętrzny w postaci wężownicy z nierdzewki, to ona pracuje w układzie zamkniętym, natomiast sam kominek w układzie otwartym, dlatego napisałem Ci że nie znasz Makroterma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kitapl 10.11.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 dzięki za te słowa, deko mnie tamtek kolega nastraszył pomimo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margo1 12.01.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 Witam, proszę o odpowiedź na następujące pytanie: czy 5000 PLN za wykonanie rozprowadzenia instalacji wodno-gazowej (27 punktów) z instalacją pieca kondensacyjnego oraz podłączenie płaszcza wodnego do tegoż pieca to dużo,mało czy też taka średnia krajowa? Taką kwotę proponuje instalator. Będę wdzięczna za odpowiedź. Margo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 12.01.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2007 ciesz się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margo1 13.01.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Dziękuję za odpowiedź. To może nieśmiało zapytam o średnią krajową budowy sieci wodociągowej. Odległośc od głównej ryry do domu wynosi 52 metry. Ile za to powinień sobie policzyć wykonawca (materiał+robocizna). PozdrawiamMargo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia_02 13.01.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Witaminstalator jakies 3 tygodnie temu skonczyl mi instalacje 13 grzejnikow, piecyk, wymiennik (pozniej bedzie kominek) zasobnik cwu, pompki itp. do tego 9 punktow wody, kanalizacja oraz instalacja gazowa 2 punkty. Za calosc roboty 2300pln jak narazie wszystko dziala bez problemu.Chyba niezla cena (bez rachunku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuzin 19.01.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Witam. Nie wiem, czy wiesz drogi kolego, że Polskie Prawo budowlane nie zezwala podłączenia kominków w ukłdzie zamknietym...............Także podłaczam kominki, ale zawsze w układzie zmknietym. Jeżeli popełnisz błąd w sztuce to może Ciebie to drogo kosztować o ile skonczy sie to tylko awaria systemu....jezeli zaś zrobisz komuś krzywde wtedy bedzie prokuratura. Miałem juz taki przykład po instalatorze a rczej serwisancie Vaillanta, który podłaczył kominek w układzie zamknietym. Klientowi na szczecie nie stała sie krzywda zas tył komikna toptalnie sie rozczelnił razem z czescia instalacji............. Pozdrawiam tuzin nie masz się co gorączkować, Makroterm posiada wymiennik wewnętrzny w postaci wężownicy z nierdzewki, to ona pracuje w układzie zamkniętym, natomiast sam kominek w układzie otwartym, dlatego napisałem Ci że nie znasz Makroterma Jeżeli tak to nie znam Makroterma Ostatnio mam same skoki cisnienia, chyba pogoda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts