Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dziennik Basi i Darka

jarma

Recommended Posts

A zaczeło się tak niewinniwe!!!

:lol:

Wiosną kolega powiedział mi w wielkiej tajemnicy że są do sprzedaży w gminie Grębów działki położone we wsi Stale,jakieś 5 km od Tarnobrzega gdzie mieszkamy...

Pojechałem ,popytałem i znalazłem(zdjęć brak).drugi przetarg i nikt nie kupił...zastanawiało mie to...same piachy...z boku las, stare dęby(pozostałości po puszczy sandomierskiej)cena wywoławcza 510zł za ar.Miejsce fajne,wiec pojechałem na przetarg.

7 lipca ,gorąco jak cholera ,ciemne okulary koszula krawat ,pepsi w rece i postanowienie ze więcej jak 9000 tyś nie wydam.

Przed licytacją rozmowa z ludzmi (działek kilka ale tylko jedna w Stalch)chętny jeszcze jeden gość.

-to ile Pan bedziesz sie bił?-pyta mnie starszy Pan.

-a ja wiem?odpowiadam-teściowa dałą mi 20 tyś żebym kupił córce (mojej żonie)działkę i ta jest już trzecia i zarazem ostatnia...łyknołem głeboki łyk pepsi nie ściągając okularów-i biję się do 20 tyś i bastuję...

mina faceta nie do opisania.....zrezygnowanie z jakąś nutką nienawiści....

-to sie bedziemy chyba licytować -powiedział starszy Pan-bo ja to synowi chciałem ,ale na trzy wpłaciłem wadium...nastąpiła długa chwila milczenia.....

-no to bedziemy...powiedziałem nie ściągając okularów

Rozpoczećie przetargu.Pani ogłasza startujących,jest nasz dwóch,napięcie wzrasta...

Jako że Pan Darek pierwszy wpłacił wadium-rozpoczeła Pani ,Pan zaczyna pierwzsy, przebitka 100 zł,rozpoczynamy...

-moje sto zł....powiedziałem.Cisza zalała salę......

- a ja REZYGNUJĘ.....odpowiada starszy gość...

Pierwszy raz sciągnołem okulary i ze zdiwieniem popatrzyłem na faceta....

-tak rezygnuję...potwierdził..

Ot i tak to za 7471,37 zł kupiłem działke która w dniu dzisiejszy warta jest już 12 tyś. :D

Miała to byc inwestycjaw grunt w pełni uzbrojony i nikomu nie przeszkadzający,ale apetyt rośnie w miarę jedzenia.......

Google...projekt domów...enter...

i się zaczeło....

żona -typowa mieszczka,zaszczepiona moim zapałem uległa pod koniec września i wyraziła zgodę na budowę(pomogło nocne podduszanie :lol: )

i tak sie już potoczyło dalej.

Projekt Z8 28 P kupiony w http://www.z500.pl za 1350zł,dobudowujemy garaż z przodu,poprawy i adaptacja 1200 zł bez przyłączy,gaz,woda,kanalizacja,i prąd bedzie kosztowało dodatkowo 750 zł i maszyna ruszyła :p słupki na ogrodzenie ze starej stalowej szopy już są,teraz ganiam sam za warunkami,i mam nadzieję ze sie w tym roku wyrobię z ławami.Nie będę czekał na pozwolenie i uprawomocnienie bo to zejdzie z pół roku....

tylko zaczynam ostro jak bede miał wszyskie padaptacje do projektu....

Pośpiech złym doradcą ale co tam.....nie ma czasu ,dałem sobie rok na zakończenie.....