RB 19.04.2003 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 Pytanie jak w temacie przy założeniu dom 170 m2 pow. użytkowej,rodzina 5-cio osobowa1.bez ogrzewania elektrycznego, bez kuchni elektrycznej - moc przyłączeniową 10 kW,2.z kuchnią elektryczną - moc przyłączeniowa 15kW.Czy stosuje się tutaj jakieś współczynniki,wskaźniki itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qgiel 19.04.2003 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 Jest bardzo wiele zmiennych wpływających na zużycue energiielektrycznej, i dlatego nikt poza Tobą nie jest w stanie oszacować rocznego zużycia w Twoim domu. Skoro się nie ogrzewasz prądem to pozostają typowe sprawy bytowe, np: oświetlenie , zainstalowane urządzenia elektryczne, przenośne urządzenia elektryczne, czas korzystania z energii elektrycznej itp. Sposób korzystania z energii elektrycznej jest sprawą bardzo indywidualną i raczej trudno będzie oszacować jakieś srednie zużycie, zależne od powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 19.04.2003 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 Mniej więcej tyle ile zużywasz teraz + oświetlenie zewnętrzne i 1-3 lampy więcej. W sumie niedużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 20.04.2003 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 Ja za długo nad tym nie myślałam. Wzięłam aktualny rachunek za energię i miesięczne zużycie pomnożyłam przez 2, bo dom jest jednak znacznie większy od mieszkanka w bloku i każdy będzie siedział w innym pomieszczeniu a do tego dochodzi oświetlenie zewnętrzne, więc będzie akurat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts