Wiesław Rozynek 07.09.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Dopiero z mężem przykryliśmy i może w zimie hydraulika złapiemy, ale to wszystko w praniu wyjdzie. Ciekawa jastem na jakim etapie ty jesteś?? Jak zaglądasz to odezwij się. My bardzo dużo zmian wprowadziliśmy i ty sposobem duzo zyskaliśmy. Witam. Przymierzam się do zakupu projektu domu Delfin. Prosiłbym o informację jakie zmiany Państwo zrobiliście w projekcie i czy może jeszcze należaloby zrobić jakieś dodatkowe zmiany. Pozdrawiam: wiesław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiesław Rozynek 07.09.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 WITAM WSZYSTKICH Z FORUM MURATORA. MAM TAKIE PYTANIE .CZY KTOŚ Z WAS BUDOWAŁ LUB BUDUJE DOM ''DELFIN''? BO JA ZACZYNAM BUDOWĘ DOMU DELFIN NA WIOSNĘ I JESTEM CIEKAW WASZYCH OPINI. CO MNIE MOŻE ZASKOCZYĆ CZY SĄ WIĘKSZE KŁOPOTY I ILE KOSZTUJE. POZDRAWIAM!!! Witam. Przymierzam się do zakupu projektu domu Delfin. Prosiłbym o informację jakie zmiany Państwo zrobiliście w projekcie i czy może jeszcze należaloby zrobić jakieś dodatkowe zmiany. Pozdrawiam: wiesław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOROTA-K 07.09.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Na dole kotłownię powiększyliśmy o garderobę, no i łazienkę troszeczkę poszerzyliśmy. Na górze łazienkę przenieśliśmy obok schodów, a tam gdzie łazienka miała być to jest jeszcze jeden pokoik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiesław Rozynek 07.09.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Na dole kotłownię powiększyliśmy o garderobę, no i łazienkę troszeczkę poszerzyliśmy. Na górze łazienkę przenieśliśmy obok schodów, a tam gdzie łazienka miała być to jest jeszcze jeden pokoik. Witam. Dziękuje za szybką odpowiedź. Budynek jest nie podpiwniczony, czy nie brakuje miejsca na drobne sprzęty? Mieszkają już państwo w delfinku? Pozdrawiam: Wiesław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DOROTA-K 08.09.2009 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 W tej chwili ocieplamy poddasze, i powolutku już wykańczamy. Jeżeli chodzi o różne te inne sprzęciki to mamy do tego gospodarczy wybudowany. Tylko jest mały dylemat gdzie spiżarka? W kuchni zrezygnowałam z niej gdyż jest bardzo mała, a kosztem jej mam miejsce na szafę w wiatrołapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarecki78 15.03.2010 02:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witam ponownie...Jestem zainteresowany kupnem projektu Delfin z tym że to co chciałbym zmienić przerasta moją wiedze i dlatego zwracam sie do Panstwa o pomoc.. po pierwsze:chciałbym ten budynek podpiwniczyc ale tylko w połowie, ------czy bedzie możliwość zrobienia schodów do piwnicy wewnątrz budynku. po drugie:chciałbym mur poddasza podnieść z 48cm{tak jak w projekcie}, ------do 100cm co zmniejszylo by spady w pokojach. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 15.03.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Moim zdaniem dom z podniesioną ścianą kolankową zwykle wygląda jak robotnik w włóczkowej czapce na czubku głowy. Przepraszam za głupie skojarzenie. Podnoszenie ściany kolankowej wymaga również przedłużenia dachu, żeby dom jako tako wyglądał, ale i tak burzy jego proporcje i na pewno nie będzie ładnym, zgrabnym domkiem, jak na wizualizacji. Może lepiej znaleźć projekt z innym dachem (ten nie będzie tani), żeby mieć mniej skosów. Pod którą połową domu miałaby być piwnica? Jeśli pod tą ze schodami, to nie ma większego problemu - z prawej bieg na piętro, z lewej do piwnicy. Zresztą to miejsce byłoby najlepsze również dla podpiwniczenia drugiej części domu. I jeszcze raz powtórzę - może projekt gotowy z podpiwniczeniem? Są i takie z piwnicą pod połową domu. Dlaczego sugeruję inny projekt - w tym nie ma nic szczególnego, wyjątkowego, a planowane adaptacje będą kosztowne. To zwyczajny domek z dość typowym programem użytkowym, dość drogim dachem, a te wykończenia na zewnątrz, które mogą się podobać, bazują na styropianie - można je wykonać na wielu elewacjach. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts