Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DELFIN pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Dopiero z mężem przykryliśmy i może w zimie hydraulika złapiemy, ale to wszystko w praniu wyjdzie. Ciekawa jastem na jakim etapie ty jesteś?? Jak zaglądasz to odezwij się. My bardzo dużo zmian wprowadziliśmy i ty sposobem duzo zyskaliśmy.

Witam.

Przymierzam się do zakupu projektu domu Delfin. Prosiłbym o informację jakie zmiany Państwo zrobiliście w projekcie i czy może jeszcze należaloby zrobić jakieś dodatkowe zmiany.

Pozdrawiam:

wiesław.

WITAM WSZYSTKICH Z FORUM MURATORA. :D MAM TAKIE PYTANIE .CZY KTOŚ Z WAS BUDOWAŁ LUB BUDUJE DOM ''DELFIN''? BO JA ZACZYNAM BUDOWĘ DOMU DELFIN NA WIOSNĘ I JESTEM CIEKAW WASZYCH OPINI. CO MNIE MOŻE ZASKOCZYĆ CZY SĄ WIĘKSZE KŁOPOTY I ILE KOSZTUJE. POZDRAWIAM!!! :wink:

Witam.

Przymierzam się do zakupu projektu domu Delfin. Prosiłbym o informację jakie zmiany Państwo zrobiliście w projekcie i czy może jeszcze należaloby zrobić jakieś dodatkowe zmiany.

Pozdrawiam:

wiesław.

Na dole kotłownię powiększyliśmy o garderobę, no i łazienkę troszeczkę poszerzyliśmy. Na górze łazienkę przenieśliśmy obok schodów, a tam gdzie łazienka miała być to jest jeszcze jeden pokoik.

Witam.

Dziękuje za szybką odpowiedź. Budynek jest nie podpiwniczony, czy nie brakuje miejsca na drobne sprzęty? Mieszkają już państwo w delfinku?

Pozdrawiam:

Wiesław

• 6 months później...

Witam ponownie...Jestem zainteresowany kupnem projektu Delfin z tym że to co chciałbym zmienić przerasta moją wiedze i dlatego zwracam sie do Panstwa o pomoc..

po pierwsze:chciałbym ten budynek podpiwniczyc ale tylko w połowie,

------czy bedzie możliwość zrobienia schodów do piwnicy

wewnątrz budynku.

po drugie:chciałbym mur poddasza podnieść z 48cm{tak jak w projekcie},

------do 100cm co zmniejszylo by spady w pokojach.

POZDRAWIAM.....

Moim zdaniem dom z podniesioną ścianą kolankową zwykle wygląda jak robotnik w włóczkowej czapce na czubku głowy. Przepraszam za głupie skojarzenie. :p

Podnoszenie ściany kolankowej wymaga również przedłużenia dachu, żeby dom jako tako wyglądał, ale i tak burzy jego proporcje i na pewno nie będzie ładnym, zgrabnym domkiem, jak na wizualizacji. Może lepiej znaleźć projekt z innym dachem (ten nie będzie tani), żeby mieć mniej skosów.

Pod którą połową domu miałaby być piwnica? Jeśli pod tą ze schodami, to nie ma większego problemu - z prawej bieg na piętro, z lewej do piwnicy. Zresztą to miejsce byłoby najlepsze również dla podpiwniczenia drugiej części domu. I jeszcze raz powtórzę - może projekt gotowy z podpiwniczeniem? Są i takie z piwnicą pod połową domu.

Dlaczego sugeruję inny projekt - w tym nie ma nic szczególnego, wyjątkowego, a planowane adaptacje będą kosztowne. To zwyczajny domek z dość typowym programem użytkowym, dość drogim dachem, a te wykończenia na zewnątrz, które mogą się podobać, bazują na styropianie - można je wykonać na wielu elewacjach.

Pozdrawiam!