Kornelia Chełm 27.10.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Witam wszystkich Forumowiczów, zaczęłam budowę domu Kornelia z Archipelagu.Czy jest ktoś kto chciałby ze mna wymieniać sie doświadczeniami.....oczywiście przy budowie hi, hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celina8 05.11.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam, też jesteśmy zainteresowani tym projektem,czy myśleliście o podniesieniu trochę dachu lub zwiększeniu kąta nachylenia by zyskać więcej przestrzeni na poddaszu.i czy to nie "zeszpeci" całego projektu, w oryginale widziałem go w Grójcu pod Warszawą i jest bardzo łądny, w środku nie byłem ale zamierzam wybrać się do właścicieli ... może mnie wpuszczą,jak będę to opiszę moje wrażenia...napiszcie co ewentualnie chcecie poprawić, zmienić itp..http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3091300&ProjID=326 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 06.11.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Witam, my właśnie zaczynamy fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia Chełm 07.11.2006 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witam, też jesteśmy zainteresowani tym projektem, czy myśleliście o podniesieniu trochę dachu lub zwiększeniu kąta nachylenia by zyskać więcej przestrzeni na poddaszu. i czy to nie "zeszpeci" całego projektu, w oryginale widziałem go w Grójcu pod Warszawą i jest bardzo łądny, w środku nie byłem ale zamierzam wybrać się do właścicieli ... może mnie wpuszczą, jak będę to opiszę moje wrażenia... napiszcie co ewentualnie chcecie poprawić, zmienić itp.. http://www.archipelag.pl/domek-opis.php?KatID=3091300&ProjID=326 Witam, my zaczęliśmy budowę dokładnie 15 października i właśnie w tym tygodniu zakończyliśmy etap fundamentów. Tak więc ruszamy ze ścianami do góry. Budujemy z Ytonga (grubość 36,6) a na dach dachówka ceramiczna. Jeśli chodzi o zmiany to praktycznie ich nie ma oprócz tego, że zrezygnowaliśmy z kominka na zewnątrz. Mieliśmy również możliwość zobaczć wnętrze Kornelii i ilość miejsca również nam odpowiada. Również kierując się sygestiami właścicielami niezbyt wiele wprowadziliśmy zmian. A propo's wys. dachu nie zmieniliśmy, gdyż na razie poddasze zostanie nie wykończone. Rezygnujemy również z WC pod schodami. Jest ono ze skosem i w sumie zrobię tam coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia Chełm 07.11.2006 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witam, my właśnie zaczynamy fundamenty. Powodzonka nam fundamenty zajęły 3 tygodnie. A teraz niech mury idą do góry. Mamy cicha nadzieję,że w przyszłym roku na Gwiazdkę będziemy w Kornelii. Na grudzień mamy umówionego fachowca na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 07.11.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Dziękuję , a czy mogłabym się dowiedzieć ile wyszły was fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia Chełm 07.11.2006 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Dziękuję , a czy mogłabym się dowiedzieć ile wyszły was fundamenty. Wiesz co, odpowiem ale jutro bo finansami zajmuje się mąż hi, hi. Ale ogólnie liczymy, że stan surowy z dachem i opłaceniem majstrów wyniesie nas ok. 100 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia Chełm 08.11.2006 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Puk, puk ja juz jestem właśnie przyszłam do pracy i piję poranną kawkę. Rozmawiałam wczoraj z mężem odnośnie fundamentów powiedział że koszt tak mniej więcej to 20 tyś. zł. Właśnie dzisiaj jescze będą na fundamentach kłaść jakąś siatkę, klej i potem już będą przysypywać. Tak, że w sobotę będą nawozili piach do środka. I powiem ze zapowiadał się ten domek tak niewinnie a teraz wyglada na jakiś taki potężny.... ale w środku będzie pewnie całkiem przyjemny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 09.11.2006 03:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Widze, ze tych kornelii jak grzybow po deszczu. My jestesmy na tym samym etapie. Wznosimy sciany i planujemy jeszcze w tym roku pokryc.Ceny sa przerazajace.Budujemy w okolicach Lublina.Z drugiej strony Lublina jest juz jedna wykonczona i my korzystamy z doswiadczen Malgosi i Jurka.Mamy troche zmian min. bedziemy podnosic scianke kolankowa ale o ile to jeszcze decyzja nie zapadla. Pozdrawiam, Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poniatowski 09.11.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 mnie ceny materiałów również powalają !!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia Chełm 10.11.2006 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Widze, ze tych kornelii jak grzybow po deszczu. My jestesmy na tym samym etapie. Wznosimy sciany i planujemy jeszcze w tym roku pokryc. Ceny sa przerazajace. Budujemy w okolicach Lublina. Z drugiej strony Lublina jest juz jedna wykonczona i my korzystamy z doswiadczen Malgosi i Jurka. Mamy troche zmian min. bedziemy podnosic scianke kolankowa ale o ile to jeszcze decyzja nie zapadla. Pozdrawiam, Kazik My nie bedziemypodnosic tej scianki ponieważ góra zostaje u nas jako strych. Na obrzeżach Chełma jest również jedna Kornelia i też dzięki właścicielom którzy byli uprzejmi i podpowiedzieli nam kilka swoich spostrzeżeń wiemy mniej więcej czego oczekujemy. A czym kryjecie dach? My zdecydowalismy się na dachówkę ceramiczną angobowaną Marsylkę firmy Ton-Dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia Chełm 10.11.2006 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 mnie ceny materiałów również powalają !!! pozdrawiam Rzeczywiscie ceny są powalające. Na razie mamy jescze swoje fundusze ale na całą wykończeniówkę łącznie z instalacjami musimy wziąść kredyt. I powoli zaczynamy już się za nim ogladać aby pozałatwiać wszelkie formalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poniatowski 10.11.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Kornelia Chełm proszę o kontakt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia Chełm 10.11.2006 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Kornelia Chełm proszę o kontakt ? Jestem jeszcze przez 15 min. Potem bedę dopiero w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poniatowski 10.11.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 proszę sprawdzić pocztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 10.11.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Widze, ze tych kornelii jak grzybow po deszczu. My jestesmy na tym samym etapie. Wznosimy sciany i planujemy jeszcze w tym roku pokryc. Ceny sa przerazajace. Budujemy w okolicach Lublina. Z drugiej strony Lublina jest juz jedna wykonczona i my korzystamy z doswiadczen Malgosi i Jurka. Mamy troche zmian min. bedziemy podnosic scianke kolankowa ale o ile to jeszcze decyzja nie zapadla. Pozdrawiam, Kazik Witam, to może podzielicie się z nami doświadczeniem Małgosi i Jurka. Każde informacje są istotne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 11.11.2006 03:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Witam. My prawie doslownie kopiujemy ich domek.W dodatku buduje ta sama ekipa. Ci sami ludzie beda robic dachMalgosi pomoc jest dla mnie wprost bezcenna poniewaz budujemy ten domek nie mieszkajac na stale w Polsce.Oni rozpoczeli budowe w maju a mieszkaja juz w nim od polowy pazdziernika. Tempo niesamowite i wynik bardzo piekny.Obejrzalem mase zdjec i moj tesc byl juz u nich kilka razy. Pozdrawiam, Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia Chełm 20.11.2006 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Witam wszystkich, dawno nie pisałam bo miałam dużo zajęć. Chcę Wam powiedzieć, że za ten czas położono mi już pierwszą warstwę pustaków i wykopaliśmy studnię wewnątrz budynku. Majstrowie obiecali, że za dwa tyg. będzie można zamawiać stropy. A jak u Was wszystkich idzie robota? Bo pogode mamy wspaniałą prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 22.11.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Hej! Nam w piątek zalewają fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia Chełm 06.12.2006 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam, jakoś dawno nie pisałam, bo chyba szybkie tempo wszystkiego. Chciałam dzisiaj wkleić zdjęcia naszej Korelii ale mam prośbe proszę o podpowiedź jak to zrobić. Na naszej Kornelii nad garażem leżą już stropy a dzisiaj z rana przyjechała grucha i coś leja chyba jakieś szalunki aby za ok 1,5 tyg. płożyć stropy na całości domu.....A jak Wam idzie kochani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts