sylwia13 06.12.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Witam!!! My jednak zdecydowaliśmy się dalej budować dopóki zima nie nadejdzie. Kornelia Chełm tu masz link gdzie pod koniec 2 strony uczyłam wlejać zdjęcia, może też Ci pomoże http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=17222&postdays=0&postorder=asc&start=60 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 22.12.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 HUUURA!!!W końcu został zakończony stan zero. Dzisiaj zaczynamy stawiać ściany Mam nadzieję, że pogoda dalej będzie dopisywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia Chełm 29.12.2006 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 U nas znowu zmiana! Jeszcze do wczoraj wieczorem strych miał zostać na razie strychem i zgodnie z projektem bez okien połaciowych. Ale nasz fachman od dachu zadał pytanie którędy na dach bedziecie wchodzic w razie czego? No i co ?!!!! Mieliśmy w takim układzie kupic wyłaz dachowy ale doradził, że jesli ma być wyłaz to lepiej juz okno obrotowo-uchylne. I do godz. 20.00 wczoraj było jedno okno, które dzisiaj miałam zamówic.Ale dzisiaj rano juz wyszły cztery okna- tak w razie czego. A może kiedyś ten strych zagospodarujemy. Szok, 1000 zmian na minutę, ale może to i dobrze. A jak Wam idzie? Piszcie, piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia Chełm 06.01.2007 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam zgodnie z obietnicą przesyłam zdjęcia naszej Kornelii. Ciekawe co o tym sądzicie...... Dziekuję Ci Sylwio za link do wkleja nia fotek, miłej lektury. Na niektórych zdjęciach widać mojego syna jako inspektora budowy nr II, bo inspektorem nr I jest mój ojciec również widoczny na fotkach. http://foto.onet.pl/d58cp,a9akcocc0cco,u.html?V=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda27 10.01.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Kornelio z chełma gdzie dokładnie można zobaczyć w chełmie domki kornelia? chcialabym je zobaczyć w realu, myślę o budowie kornelii no ale chciałabym ja zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majku 10.01.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Domek jest cudowny. Bardzo poelcam ten projekt. Zlikwidowalismy parę ścianek w holu i dom zyskał wiele przestrzeni. Jesli macie jakies pytania piszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda27 10.01.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Majku a gdzie jest twój domek? daleko od lublina? ile kosztował cię stam surowy i ile sam dach ? napisz proszę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda27 10.01.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Mam pytanie czy ktoś próbował wydluzyć dach w kornelii zeby był zwykly 4 spadowy i tym sposobem zwiększył metraz zadaszonego tarasu??? Da rade tak zrobić czy nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 11.01.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Kolejny etap stawiania Kornelii zakończony. Teraz czekamy do wiosny, oby szybko się pojawiła. Ściany u góry poprzykrywane folią będą odpoczywać i czekać na strop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majku 11.01.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Pod Warszawą (ścislej 5 km od Starej Miłosnej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majku 11.01.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 A co do kosztów to nie mam pojęcia. Mieliśmy wykonawcę "pod klucz". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 15.01.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Mam pytanie, czy robicie murowane donice przy wejściu, które są w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majku 15.01.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Tak. Zrobiliśmy je. I bardzo poecam, bo wyglądaja cudnie. Bez nich całe wejście straciłoby urok (moim zdaniem). Wymurowaliśmu je z bloczków i obłożyliśmy płytkami klinkierowymi takimi jak na całym "ganku" . Jak będziesz chciała zdjęcie, to Ci przeslę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 15.01.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Tak. Zrobiliśmy je. I bardzo poecam, bo wyglądaja cudnie. Bez nich całe wejście straciłoby urok (moim zdaniem). Wymurowaliśmu je z bloczków i obłożyliśmy płytkami klinkierowymi takimi jak na całym "ganku" . Jak będziesz chciała zdjęcie, to Ci przeslę. Pozdrawiam Bardzo proszę o zdjęcie Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 16.01.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Majku mam pytanie, czy mogę Twoją Kornelię umieścić w moich komentarzach, bo dużo osób się pyta o zbudowaną Kornelię(zdjęcia elewacji)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaC 16.01.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Tak. Zrobiliśmy je. I bardzo poecam, bo wyglądaja cudnie. Bez nich całe wejście straciłoby urok (moim zdaniem). Wymurowaliśmu je z bloczków i obłożyliśmy płytkami klinkierowymi takimi jak na całym "ganku" . Jak będziesz chciała zdjęcie, to Ci przeslę. Pozdrawiam A ja budiję jakieś 2 km za Tobą - patrząc od strony Warszawy - w Izabeli (za Zakrętem). Budynek jest jeszcze bez tynków, ale ocieplony i jestem na etapie ocieplania dachu, kładzenia glazury i terakoty ( garaż już jest wyłożony)wyboru drewna, itd. - słowem najtrudniejsza i najbardziej kosztowna część budowy. I donice też zostawiam - wg mnie też dodają uroku projektowi Jakbyś miała namiary na jakiś dobrych glazurników - byłabym wdzięczna za kontakt. A może masz jakieś zdjęcia do podesłania... My trochę pozmienialiśmy wewnątrz i na zewnątrz (oczywiście błędów się nie udało ominąć - ale takie są uroki budowania) - tak czy inaczej prace trwają i mamy nadzieję przeprowadzić się latem do nowego domku Zmieniliśmy m.in. taras, skos, uskok na ścianie garażowej budynku, okna. A co Wy zmieniliście? I jak prezentują się teraz te zmiany? Pzdr D+A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 16.01.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 My zrezygnowalismy: z przypór-teraz żałuje troszkę , ale w ich miejsce zrobimy bonie, z kominka zewnętrznego, wyprostowalismy dach, kominy proste, okna. Garaż wydłużyliśmy o 1m. W środku tylko przenieślismy małe wc w miejsce garderoby przy wiatrołapie. I chcemy wyprostować skos w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaC 16.01.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 My zrezygnowalismy: z przypór-teraz żałuje troszkę , ale w ich miejsce zrobimy bonie, z kominka zewnętrznego, wyprostowalismy dach, kominy proste, okna. Garaż wydłużyliśmy o 1m. W środku tylko przenieślismy małe wc w miejsce garderoby przy wiatrołapie. I chcemy wyprostować skos w łazience. Kominek zewnętrzny, kominy też zmieniliśmy. Wewnętrzny kominek przesunięty i pewnie jeszcze parę zmian wewnątrz, ale nie pamiętam i chyba łatwiej pokazać niż opowiedzieć o nich. Wobec powyższego, masz może jakiś plan w wersji elektronicznej z naniesionymi zmianami? Jak zaktualizuję własne, podeślę Ci swój projekt w jpg. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 16.01.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Mogę zrobić zdjęcię i wysłać Ci, ale ja mam ksero projektu i wszystko jest czarno białe i się zlewa. Jeżeli to nie przeszkadza to nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornelia Chełm 17.01.2007 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2007 Tak. Zrobiliśmy je. I bardzo poecam, bo wyglądaja cudnie. Bez nich całe wejście straciłoby urok (moim zdaniem). Wymurowaliśmu je z bloczków i obłożyliśmy płytkami klinkierowymi takimi jak na całym "ganku" . Jak będziesz chciała zdjęcie, to Ci przeslę. Pozdrawiam Bardzo proszę o zdjęcie Dziękuję i pozdrawiam. Dzień Dobry, czy ja tez mogłabym dostać takie zdjątko z donicami, my też z nich nie rezygnujemy. I mam jedno pytanko czy przyprory wylewaliście czy były murowane. U nas na wiosnę będą właśnie brać się za przypory, schody i taras. Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts