BOHO 27.10.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 witam, moja mama skierowała wniosek do Ksiąg Wieczystych o wpisanie spadkobierców jako nowych właścicieli działki, niestety w poniedziałek dostała orzeczenie referedarza z Ksiąg, że wpisu nie będzie bo przedstawiła kopie stosownych dokumentów a nie oryginały! oczywiście jest to jakaś brednia, bo osobiście szykowałem te dokumenty! w ciągu 7 dni można napisać skargę na to orzeczenie, co też uczyniłem... i mam jedno pytanie: czy ktoś wie, czy muszę opłacić tę skargę? a jeśli tak to w jakiej wysokości ? pomóżcie, bo jak nie opłacę, to pewnie skargę odrzucą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 27.10.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 "Opłatę od skargi na orzeczenie referendarza pobiera się w wysokości opłaty od wniosku o wydanie tego orzeczenia, nie więcej jednak niż 100 złotych."Z tego wychodzi, że w Twoim przypadku będzie to 100 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 27.10.2006 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 dzięki Tomasz!będzie to pewnie te 100 zł, bo wniosek dotyczył wpisania i założenia księgi i razem było to jakieś 160 złotych....jeszcze jedno:czy musi mieć jakąś specjalną formę, czy poprostu spełniać wymagania pism procesowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 27.10.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 O ile wiem, nie ma obowiązkowego formularza. Zatem pismo procesowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 27.10.2006 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 dzięki Tomasz !mam nadzieję, że coś zdziałam tą skargą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts