pawel_l 20.04.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 Jaki jest zakres zmian projektu wymagający zmiany pozwolenia na budowę? Mam w projekcie lukarnę (tył domu) którą chcę przesunąć o 1,5 m (zlicować ze ścianą, będzie wtedy taka jak na ścianie frontowej) lub zlikwidować. Czy wystarczy wpis do dziennika budowy? [ Ta wiadomość była edytowana przez: pawel_l dnia 2003-04-21 10:53 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 20.04.2003 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 Powinna być zgoda architekta, tak mi się wydaje. Ja przenosiłam taras ze ściany zach. budynku na południową i prosiłam o taką zgodę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 20.04.2003 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 Zgoda architekta to jedno a "zmiana decyzji o pozwoleniu na budowę - projekt zamienny" to drugie. Ta zmiana też jest do przejścia (robiłem już dwie - przesunięcie budynku i nadbudowa garażu) ale może nie jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 20.04.2003 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 zmiany w projekcie dokonuje się aneksem i dopuki nie wywracasz całego projektu na drugą stronę, to za zgodą architekta - bez problemów, składasz papier, bądź robi to biuro projektanta,zależy od umowy. Koszty znikome i lepiej to zrobić. CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszek 21.04.2003 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2003 A jak to jest w praktyce, przy odbiorze. Czy sprawdzją wszystkie wymiary czy na pewno się zgadzają i co jeżeli np. wjazd do garażu jest przesunięte o metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts