Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak naprawić płytę g/k na ścianie

seven

Recommended Posts

W regipsie jest powycinananych kilka otworów (szukali pionów instalacji). Zrobili instalacje i teraz zostało mi pozbyć się tych otworów w płytach. Kilka tych otworów jest w kształcie kwadrata mniej więcej 10 cm x 10 cm, 20 cm x 20 cm, widać przez nie pion wody, który jest zapiankowany i jeden większy przy podłodze 50 x50 cm - widać przez niego instalacje kanalizacyjną pcv.

Jak reperuje się takie dziury ? zaprawa nie będzie miała się czego trzymać ! Czy wyciąć z płyty g/k brakujący kawałek i jakoś go przytwierdzić i poszpachlować ? Tylko nie wiem jak ?

Jak ktoś zna jakieś sposoby to proszę o napisanie ich.

Na szczescie jest to w miare proste

Kup kawel plyty o tej samej grubosci. na kartce papieru odznacz swoje dziury. nastepnie nanies dziure na nowa plyte. zrob wiekszy kawalek od dziury - zostaw sobie ok 10 cm marginesu na okolo. Od strony ktora wlozysz w sciane (nie ta co sie ja maluje) wytnij nozem ksztalt dziury nie przcinajac papieru ktory sie maluje. nastepnie oderwij delikatnie (tak by nie uszkodzic papieru kawlki zewnetrzne. Wloz do dziury i zaszpachluj

http://images16.fotki.com/v30/photos/8/854800/4188143/untitled-vi.jpg

i tyle

nie trzeba zadnych stelazy od srodka. zaszpachlowany paier bedzie trzymal.