Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Opady w górach są zupełnie inne niż w reszcie kraju. My nie mieszkamy tam na stałe. To domek weekndowo-letni, ale całoroczny. Samochód zimą zawsze zostawiamy u sąsiada bo u nas nie ma szans. Jak porządnie sypnie to prawie cały dzień odśniezamy na 4 łopaty!! A z drogi do domku b. blisko. Zresztą zimą to najczęściej robi się tylko takie tunele na ludzika. Fajnie to wtedy wygląda :lol: idziesz w takim okopie śniegu. Ostatnio jak w lutym pojechaliśmy na tydzien to po powrocie znajomi pytali sie co robiliście, a my odsniezaliśmy, no ale co jeszcze, no odśnieżaliśmy, no ale... co jeszcze...; no odśnieżaliśmy :lol: Ale spokojnie, mój domek leży na ok 730 m.n.p.m.

Ale jest tam pięknie :D

O raju , fajne te tunele sniezne :D

Ale tunel dla samochodu to by trzebabylo sie sprezac :lol:

Sie zobaczy , to 1-sza nasza zima bedzie na wsi.

• Odpowiedzi 124
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sam tego tekstu nie wymyśliłem znalazłem ten tekst w starych mailach, spodobał mi się a umieściłem go tutaj bo wielu remontuje swoje wymarzone domki na wsi a wydał mi się w miarę zabawny.

Ja go nie czytalem ,dlatego bez kozery powiem ,że zajefajny.

Wlomac!

Już to kiedyś gdzieś czytałam - pikne to było, uśmiałam się.

Gorzej mam teraz, chociaż pług mi bramy nie zawala - nie dojeżdża do nas po prostu :x. I w związku z tym musimy odmachać łopatkami 120m.

Ale i tak dalej się z tego tekstu potrafię śmiać, więc chyba nie jest jeszcze tak źle ze mną. Pierwsza zima już za nami, mam nadzieję że ta nie będzie gorsza :roll:

Wlomac!

Już to kiedyś gdzieś czytałam - pikne to było, uśmiałam się.

Gorzej mam teraz, chociaż pług mi bramy nie zawala - nie dojeżdża do nas po prostu :x. I w związku z tym musimy odmachać łopatkami 120m.

Ale i tak dalej się z tego tekstu potrafię śmiać, więc chyba nie jest jeszcze tak źle ze mną. Pierwsza zima już za nami, mam nadzieję że ta nie będzie gorsza :roll:

co rano 120 m odsniezasz zeby auto przejechalo?

:o

Hehehehe aż tak źle to jeszcze nie było, żeby co rano. Ale już odśnieżaliśmy koło 23-ciej opatkami, żeby rano wyjechać :p.

Poza tym ja - jak to ładnie mówią niektórzy - "siedzę w domu", więc jak pada to odpalam samochód i jeżdżę w te i z powrotem parę razy, coby małż miał jak dojechać do domu po pracy.

Hehehehe aż tak źle to jeszcze nie było, żeby co rano. Ale już odśnieżaliśmy koło 23-ciej opatkami, żeby rano wyjechać :p.

Poza tym ja - jak to ładnie mówią niektórzy - "siedzę w domu", więc jak pada to odpalam samochód i jeżdżę w te i z powrotem parę razy, coby małż miał jak dojechać do domu po pracy.

ozesz :o

az strach pomyslec co ta zima nam przyniesie :roll:

Jak Ci się chce i masz dłuższą chwilę to poczytaj sobie opowieśc o moich perypetiach z odśnieżaniam. Ze zdjęciami jest!! :p

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=64127

Jak Ci się chce i masz dłuższą chwilę to poczytaj sobie opowieśc o moich perypetiach z odśnieżaniam. Ze zdjęciami jest!! :p

Oblukalam narazie zdjecia , jesuuuuuuuuu, ja mam bardzo podobna okolice. Ale auto - nie van :-? ja nie wiem co my zrobimy jak nas zasypie , co to bedzie, co to bedzie...

Poradzcie ludzie, jakas lyche do zderzaka przyczepic coby snieg spychala? :o

P.S. Baru - fajna rodzinka, fajny dom, fajny pies - gratuluje :D

W wolnej chwili poczytam .

Oblukalam narazie zdjecia , jesuuuuuuuuu, ja mam bardzo podobna okolice. Ale auto - nie van :-? ja nie wiem co my zrobimy jak nas zasypie , co to bedzie, co to bedzie...

Ciungnik Pani kupic z lychom z przoda :wink:

jea!

Ciungnik z łychom, która odrzucałaby ów biały puch :evil: na ciągniętą przezeń z tyłu przyczepę :lol: :p

Agniecha!

Dzięki!

Ale u Was to chyba aż takich zim nie ma, co?! :roll:

Ciungnik Pani kupic z lychom z przoda :wink:

e musze z sasiadem zagadac, o ktorej do krow jedzie swoim ciungnikiem :D

moze nam przetrze szlaki z ranca :wink:

Dawno sie tak nie smialam... :D W dodatku, zima idzie a nasza budowa tez troche na wsi...Troche, to znaczy, ze tam nieznajomym nie mowia dzien dobry"... :wink:

Ten tekst o odśnieżaniu nam znajomy przysłał rok temu przed samą przeprowadzką. I wykrakał - wiadomo, jaka zima była.

A w tym roku - ja zachwycona wysyłam znajomym widoczki zimowe, a mąż odśnieża...

A już trzeba odśnieżać. Dziś udało się wyjechać. Więc chyba niekoniecznie?
a 4x4 i mocny silnik nie wystarczy ? W zeszłym roku w W-wie się wózki zakopywały, a moja hondzina szła jak burza :):)
Moja "knedliczka" tylko raz była wyciągana ze sniegu. Tu na Mazurach. Ale były to ekstremalne warunki i nie miałem ze soba łańcuchów. :)
Moja "knedliczka" tylko raz była wyciągana ze sniegu. Tu na Mazurach. Ale były to ekstremalne warunki i nie miałem ze soba łańcuchów. :)

może Hammerek :) ten mniejszy starczy :)

może Hammerek :) ten mniejszy starczy :)

Dziekuję Nefer. Spełnił bym swoje marzenia. Ale co by zostało do spełnienia?

ładny jest :

http://img.otomoto.pl/photos/300x225/C1/C167/C16711/C1671164_1.jpg

Szkoda, że tyle kaski :(