Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wspaniałe życie na wsi, to co czeka wszystkich na wsi

wlomac

Recommended Posts

A ja lubie prawdziwą wieś, gdzie umorusane dzieciaki bawia się w kałuzy, gdzie od sąsiada mozna kupić prawdziwe mleko od krowy lub kozy, gdzie koń nie jest zjawiskiem równie zadkim jak ufo.

JoShi, koń na wsi to najczęściej należy do "miastowego". W mojej wsi ostatni wiejski koń powędrował, hm... pojechał... do rzeźni jakieś dwa lata temu. Teraz traktor się liczy.

• Odpowiedzi 124
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

u nas konie są, ale większość pod wierzch uzywana :roll: Dzieci i dorośli mówią sobie "dziń dobry" - w końcu spotykamy sie w remizie albo na np. "święcie ziemniaka", albo na zebraniu mieszkańców. Krowy są ze cztery, kury - sporo.

Do drogi mam z 50m. Da sie odkopać.

a Hammer to okropne brzydactwo :roll:

mufinek ja chcę na taką wieś, gdzie koguty ryczą :) :D :lol:

No to zapraszam do mnie latem... :evil: choleryna jedna pieje od baldego świtu u sąsiada i szlag nas trafia, bo okno sypialni właśnie na tę "złą" stronę mamy :D

PS. Koni uw okolicy raczej nie ma - a przynajmniej okoliczne pola są uprawiane za pomocą traktorów.

Mirek!

Ten motyw u nas nie przejdzie. Właściciel owego koguta ma z 80-tkę na karku i najpierw się zgodził, żeby od niego ciągnąć prąd do naszej działki, a jak przyszło do realizacji - odmieniło mu się :evil:. Rok załatwiałam wszystkie potrzebne papiery i zgody sąsiadów na przebieg inną trasą.

Mirek!

Ten motyw u nas nie przejdzie. Właściciel owego koguta ma z 80-tkę na karku i najpierw się zgodził, żeby od niego ciągnąć prąd do naszej działki, a jak przyszło do realizacji - odmieniło mu się :evil:. Rok załatwiałam wszystkie potrzebne papiery i zgody sąsiadów na przebieg inną trasą.

Bo samogonem trza go poczestowac nie nalałs to teraz cierpisz..

Sebo8877

Samochód wpada "w turbulencje" powyżej 60 km/h. mmmad-ness pojechala do mechanika, zeby sprawdzil co sie dzieje. Mechanik stwierdzil, ze z zawieszeniem jest ok, tylko bloto przylepia sie do kol i podwozia i kola robia sie niewywazone. Przy okazji trzeba uwazac, bo bloto tez zapycha tlumik.

Ale co tu zrobic, jesli wjazd do garazu to jedno wielkie bloto? I nie wiem, czego sobie zyczyc: albo cieplej pogody i blota do Swiat i polozenia kostki, albo zmarzliny i roztopow na wiosne bez kostki...

Mirek!

Odstrzelić? Proca może? Wiem z autopsji, jakie to pianie bladym świtem potrafi być wk....

Ja sie o malo nie posikalam ze smiechu, jak chlop mnie wola do okna i krzyczy - patrz sasiad z kosiarka idzie. No wiec lece do tego okna myslac coz moze byc dziwnego w facecie z kosiarka. Patrze, a tam sasiad krowe na lake prowadzi :-)

dobre to :lol:

Samochód wpada "w turbulencje" powyżej 60 km/h. mmmad-ness pojechala do mechanika, zeby sprawdzil co sie dzieje. Mechanik stwierdzil, ze z zawieszeniem jest ok, tylko bloto przylepia sie do kol i podwozia i kola robia sie niewywazone. Przy okazji trzeba uwazac, bo bloto tez zapycha tlumik.

Miałam to samo :lol: :lol: :lol:

Po opadach, gdy pojechaliśmy do myjni, religijność tam wzrosła o 1000% - wszyscy westchnęli - o Jezu :roll: :wink: Samochód wyglądał jak po 10 OSach, błoto było na dachu ;)

o rany...poczytałam i trochę sie boję...

Buduję na wsi prawdziwej, pięknej, droga prywatna a ja na końcu (tak ze 200m) samiutka, dziś tam byłam ledwo przejechałam taaakie błoto, majster też chciał wjechać, ale...nie udało mu się :roll:

Jak ja sie bałam, że z tamtąd nie wyjadę staruszką micrusią, ale udało się (bo super kierowca jestem :wink: ot co!)

Zimy tam jeszcze nie przezyłam, ale w tym rku w marcu-kwietniu nie dało się wjechać-śnieg po kolana!

Ania

o rany...poczytałam i trochę sie boję...

Buduję na wsi prawdziwej, pięknej, droga prywatna a ja na końcu (tak ze 200m) samiutka, dziś tam byłam ledwo przejechałam taaakie błoto, majster też chciał wjechać, ale...nie udało mu się :roll:

Jak ja sie bałam, że z tamtąd nie wyjadę staruszką micrusią, ale udało się (bo super kierowca jestem :wink: ot co!)

Zimy tam jeszcze nie przezyłam, ale w tym rku w marcu-kwietniu nie dało się wjechać-śnieg po kolana!

Ania

Baby - pomyslcie! TAkie odsniezanie w zimie to dziala lepiej niz najlepszy fitness na przyklad albo inne aerobiki. 2 razy dziennie lopata pomachamy to na wiosne bedziemy jak Neomi Campbell (nie chodzi o kolor skory ;-)