RRobert 14.03.2007 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 17.03.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 Skoro papierki złożone to pozostaje monitowane Gminy.. Niestety taka rzeczywistość, że jak sie nie będziesz upomminał, to w 60 dniu ... wyśla Ci info, że brak jakiegoś papierka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 18.03.2007 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 18.03.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 U mnie np. Pani co prowadziła moje papiery to ... zgubiła część. Na szczęcie odnalazła potem u siebie na biurku.. Tak więc różnie bywa... A poza tym aktualnie mamy boom budowlany, więc coraz więcej osób buduje się.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrpl 29.03.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Hmm... powiem Ci, że rozmawiałem osobiście z ludźmi wydającymi decyzje (kierownik i spółka ). Rozmowa układała się bardzo sympatycznie i "wiarygodnie". Twierdzą, że jeśli domek ma ok. ~150 m2 powierzchni użytkowej to wydanie PNB nie trwa zbyt długo. Nie muszą wysyłać papierów "gdzieś tam" i z decyzją mogą się wyrobić w niecały miesiąc. W innym przypadku czas ten wydłużyć się może do ustawowych 65 dni. Ale... jak to mawiają "pożyjemy zobaczymy" RRobert dawaj foty gdzie ta chata?? i astrolot zaparkowany przed garazem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 29.03.2007 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrpl 30.03.2007 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 eeej no stary... na dniach może dopiero papierek otrzymam, a ty chcesz chałupę oglądać? a jakos tak mi sie skumalo, ze jak gadalismy kolo listopada to miales zamiar niedlugo sie wprowadzac do naszej wsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 06.05.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 Witaj kończysz przeciskanie się przez gąszcz biurokracji i jazda będę do Ciebie zaglądać ja w tym tygodniu podpisuję przedwstępną na działkę a później urzędnicze szaleństwo! powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 07.05.2007 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 07.05.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 trochę dalej (bliżej )- Targówek Przemysłowy ale do Marek blisko, dlatego szukam u Was wsparcia w moich okolicach na razie tylko Nefer, ale ona w tych lepszych stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 15.05.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 >RRobert Jak załatwiłeś te warunki na przyłącze podziemne o ile to nie tajemnica handlowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariuszz 16.05.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Witam chciałem podjąć wątek na temat Jaskółki Charkiewicza.Dom w stanie surowym do zadaszenia. Po pierwsze - moje wrażenia co do projektu (który niestety już wybudowałem do dachu) są straszne. Jaki projektant o zdrowych zmysłach projektuje jednorodzinny dom do którego bez dźwigu "nie podchodź"?!?!?!?! Ja zastosowałem HEB160 (stal kosztuje tyle co połowa reszty drewna na dach). To jest koszmar. Wciągnąć taką stal może tylkjo dźwig i to musi mieć jeszcze dobre pole manewru na działce - czyli posiadacze wąskich działek trochę się ździwią!!!Po drugie - krokwie narożne bez dźwigu też nie są łatwe do wciągnięcia!!!! Krokwie o przekroju 120x220 i długości prawie 12 m ważą ładnych set kilo!!! I tutaj też dźwig!!!!Po trzecie - cieśla jak ma połaczyć drewno ze stalą to zażąda dodatkowej forsy. Po czwarte - w projekcie nigdzie nikt nie napisał jak łączyć stal z drewnem. Wyjściem jest wiercenie i skręcanie - znowu dodatkowe koszty!!!!Po piąte - jak budynek ma lekko poprzesuwane wymiary (tak jak u mnie), to cieśla z HEBem już nic nie porpawi!!!! I tak jak u mnie wczoraj, zejdzie z budowy mówiąc, że jest lipa i on nie odspawa, nie przemuruje itd!!!!KOSZMAR!!!! Jeżeli ktoś chce wymienić się doświadczeniami w budowaniu Jaskółki to zapraszam. Mam zdjęcia itp. Chętnie poznam opinie innych i może ktoś da ciepłe słowo i obroni ten kiepski projekt. Może jest ładny, ale w konstrukcji w budowie metodą gospodarczą niemożliwy do zrealizowania!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 16.05.2007 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 17.05.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Rany, ale przepowiednia Temat postu: Jaskółka - niestety czekają Was duże problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 17.05.2007 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariuszz 17.05.2007 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Nie no jasne, wszystko da się zrobić. Ludzie na księżyc latają..... Ale pytanie po co sobie utrudniać skoro na rynku jest tyle równie ciekawych projektów. Poza tym Jaskółka w rzeczywistości nie będzie wyglądała tak ładnie jak na folderze. Dach jest za stromy! Jeżeli ktoś jeszcze jest przed PNB, to zachęcam do wyboru innego projektu. Jak ja bym miał taką możliwość, to nawet chwili bym się nei zastanawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariuszz 22.05.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Wszystkie aktualne fotki znajdują się na:http://picasaweb.google.pl/dariusz75 zapraszam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 22.05.2007 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 25.05.2007 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 A ten tartak od xwinga to robi drewno na więźbę, impregnowane ciśnieniowo - taniej od Jędrzejuka i ma rozsądne terminy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 26.05.2007 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts