azb 27.05.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Byliśmy dzisiaj z inspekcją na Twojej budowie. Humusik ładnie równiutko zdjęty. Skrzynkę sam tak sobie pomalowałeś czy to twórczość lokalnych graficiarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 27.05.2007 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 28.05.2007 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Teraz to już ta budowa nabrała powagi Gratuluję pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 31.05.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 ...a ta woda, to nie za płytko? Moim zdaniem powinni poszukać ujęcia trochę niżej gdzieś na 20-24 metrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 01.06.2007 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 27.06.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Idziesz jak walec. Równo pokonujesz wszelkie przeszkody podczas budowy. Tylko pozazdrościć. Zauważyłem, że sporo prac bierzesz na swoje barki, a "fachowcom" dajesz wolne (patrz klejenie styropianu). Widzę, że nie obejdzie się bez spotkania na jakimś pifku, podczas którego zdradzisz mi swoje sekrety sprawnej budowy Dziennik wzorowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.06.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 Idziesz jak przecinak Nic tylko pogratulowac Moze w tym roku tez bedziecie Torun zwiedzac to sie spotkamy bo jak widac nie tylko astra, chorwacja ale i wlasny dom jest nasza wspolna pasja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 28.06.2007 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 28.06.2007 07:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.06.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Moze w tym roku tez bedziecie Torun zwiedzac (...) obawiam się, że domek wyssie z nas cały wolny czas do zera. A miało być tak pięknie Południowa Dalmacja miała być, Dubrovnik, Tučepi, może jakiś krótki wypad na Kornaty... echhh... Ale tak po prawdzie to brak czasu przez budowę jest całkiem sympatyczny U nas jest podobnie - najbardziej brakuje wolnego czasu Biore sobie pojedyncze dni urlopu aby pozalatwiac nagromadzone sprawy choc bedac w trasie tez mozna sporo zrobic . Chorwacji i tak nie mielismy w planie ze wzgledu na Julę - ma 14,5 miesiaca W tym roku chcielismy mlodze auto a cro w 2008 ale to sie zobaczy jak tam z kasa na koniec budowy bedziemy stali Babeczka w banku powiedziala, ze dzis podpisuje umowe z ludzmi ktorzy zlozyli wniosek przed nami wiec my mamy szanse ostrzej ruszyc na dniach - np. zamowik okna, drzwi zewnetrzne, brame garazowa. zabrac sie za elektryke, wode i kanalize. dach ma przyjechac z mazur w przyszlym tygodniu Tez mam wielka frajde jak moge popracowac na swojej budowie - jestem zmeczony i szczesliwy i nie moge zawsze doczekac sie soboty - choc w ta bede nad polskim morzem lub w borach tucholskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 27.07.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 witam Bedziemy się budowac po drugiej stronie Warszawy za Piasecznem. Mamy identycznie zalesioną działkę i projekt z tej samej pracowni ) - Selene II. Równiez rozważamy przetarcie własnego drzewa, nawet już się co nieco orientowaliśmy w tej kwestii, chociaż wcześniej mysleliśmy o sprzedaży drewna, żeby się z nim nie "bawić". Z Twojego dziennika wynika, że nie jest to takie straszne. Wszystkie ceny i liczby są dla nas dużą wskazówką. Bardzo się cieszę, że natknełam się na Twój dziennik, który czytam z zapartym tchem:)) Pozdrawiam Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 27.07.2007 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 27.07.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 prowadzenie przeze mnie dziennika na coś się przydaje. jak najbardziej kolego. jak najbardziej u nas w okolicy z wiezba tez bylo krucho. my mielismy z okolic elku/gizycka za 650 bez fv, ciesle bardzo zadowoleni z jakosci. numer moge przekazac tylko dla bliskich znajomych i tylko w naglej potrzebie. u nas juz koncza kominy z klinkieru - tez CRH Gozdnica tylko ze sahara i fuga prawie biala. jaki dach to jedszcze nie mamy pojecia. prawie juz mamy okna wybrane. na caly dom to jakies 15 kola z montazem. wiezba postawiona. 20 za metr + 5 za deskowanie + 5 za papowanie. czesc juz odeskowana wiec niebawem nie bedzie na glowe kapac piekny tez Wasz domek bedzie, oj piekny 3-4-5 moze bede z zona i corka w Warszawie - o ile pogoda bedzie w miare na spacer w lazienkach i nic waznego nie wyskoczy z 3 na 4 spimy gdzies na miescie w hotelu a 4 spotykamy sie ze znajomymi i jedziemy do nich na impreze i nocke do Otwocka PS. kolega z KA "luigi" zginal wczoraj na motorze. zostawil 25 letnia zone, 2 letnia corke i kilkumiesiecznego chlopca. sa w trakcie rozpoczecia budowania domu ...... zalatwial mi tanio cement w hurtowni bo specjalnie z powodu budowy zmienil prace ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 28.07.2007 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 29.07.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Masz na prawdę fajną działke. Tyle drzew, ze nawet na własną wieżbę starczyło.. A jak z zaimpregnowaniem? Więzba powinna być zaimpregnowana, najlepiej cisnienieowo... Niemniej każde oszczędnosci są istotne, w szzcególności gdy ceny materiałów szaleją.. Gratuluję super komina! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 31.07.2007 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam.Moja jaskółka się ślimaczy.Aktualnie kończą chłopcy robić więźbę.Radzę się posłuchać uwag kolegi Dariusza zarówno co do stali jak i kominka - na szczęście u mnie był problem z kominem od kominka - wychodzi prosto w płatew drewnianą, a że są systemowe więc na 90% przeniesiemy go w miejsce wentylacji kuchennej i faktycznie kominek będzie w miejscu idealnym. Domyślam się, że jedynym powodem nie umieszczenia go tam przez projektanta była chęć zasłonięcia drugiego komina od frontu. Impregnacja ciśnieniowa - tyle, że ciśnienie było w spryskiwaczu ogrodowym - taka metoda z partyzanckich jest najlepsza - drewno mocno podeschnie na górze i wtedy je się zlewa aż cała podłoga będzie zielona... Poszło nam 120L demprexu, a jeszcze spryskamy łaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariuszz 31.07.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 a propos kominów i "jaskółki": * po pierwsze - wyprowadzenie kominów wcale nie ułatwi cieśli stawiania krokwi narożnych (to są byki) - przeżyłem i widziałem - jednak ja miałem kiepskich cieśli i bardzo proste (nieudolne) metody zastosowane do "pionowania" belek:( * po drugie - ciekawe jak wyjdzie Wam spadek dachu? Nie zawsze wychodzi projektowo, na szczęście widzę, że klinkier dość nisko się zaczyna:) a kominy wysokie * po trzecie - proponuję rozważyć projektowo ściankę z kominkiem nie tak jak jest w projekcie, a postawić kominek na ściance pomiędzy kuchnią a salonem. My tak robimy, tyle że na pomysł wpadliśmy dopiero po zadaszeniu:( - to jest naprawdę prawie idealne miejsce na kominek, teraz od nowa budowa - tyle że trzeba rozbierać kawał dachu:( * po czwarte gratuluję"wujaszka" - pełna fachura - komin naprawdę zgrabnie, ładnie i czysto Dodatkowo: * pomysł z wykuszem - rewelacja, szczególnie, że w tym projekcie trudno jest zaaranżowac miejsce na jadalnię, * dziennik budowy prowadzony z pozazdroszczeniem, * ciekawy jestem schodów drewnianych - mnie tam nie pasowały * u mnie komin ok 1,5m ponad dach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 02.08.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Co do kominka, to u nas zostaje w miejscu projektowym - jednak "wszystko jedno" - ale i tak musi być w samym rogu - łatwiej rozprowadzić ciepło po górnych pokojach. W miejscu proponowanej lokacji przez kol. Dariusza u nas będzie barek - łatwo i szybko dostępny Poza tym z tyłu będzie mogła stać lodówka... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dariuszz 03.08.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam serdecznie, wszystkich budujących "Jaskółkę" zapraszam (o ile chcą) do pospacerowania po moim domu. Robiłem zdjęcia instalacji. Dom w stnie surowym. Oczywiście czekam na komentarze. http://picasaweb.google.pl/dariusz75/Instalacje_cd_dom http://picasaweb.google.pl/dariusz75/Dom_instalacje[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 06.08.2007 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 (edytowane) . Edytowane 15 Października 2012 przez RRobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts