mamuśka1719501344 20.03.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Słuchajcie, moi znajomi są w takiej sytuacji jak ja i większość z nas kilka miemięcy temu.... szukają działki pod Warszawą. Pomóżcie! Może ktoś kupił działę a ten sam włąściciel miał jeszcze jakieś do sprzedania....Potrzebna jak najmniejsza działka (najlepiej ok.1000) pod bliżniak. Będę wdzięczna za maile na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 20.03.2007 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Odpowiedź poleciała na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 20.03.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 A ja mam pytanie czy ktoś ma jakiegoś zaprzyjaźnionego "Pana Koparkę"? Dobrego, taniego, szybkiego... echh... rozmarzyłem się Namiary poleciały na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 20.03.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Mogę także poprosić na priv? Pewnie za ok. 5-6 tygodnii bedzie trzeba kopac!!! PS. robił ktoś z Was ekspertyze geotechniczna w Markach? Przydatne? Mam jezioro 200 metrów dalej i las na działce - i sie zastanawiam, czy z uwagi na te NI ENATURALNE czynniki nie zrobic takiej ekspertyzy - i na jej podstawie okreslic parametry fundamentu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 20.03.2007 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 andy_n mógłbyś jeszcze jednego priv'a klepnąc i do mnie w sprawie działek? kris19 dzięki za info. Zadzwonię i powiem co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 20.03.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 no trudno, bedę szukac, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 20.03.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 andy_n mógłbyś jeszcze jednego priv'a klepnąc i do mnie w sprawie działek? Poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dante 20.03.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam wszystkich Serdecznie niedawno staliśmy się szczęsliwymi posiadaczami działeczki w Markach dokładnie rejon ulicy Wesołej i Sowiej Działeczka nie jest jeszcze ogrodzona, ani wyrównana dlatego powoli muszę się tym zająć Dlatego jak może ktoś podesłać namiary na kopareczkę to chętnie No i na mapce chciałbym umieścić nas tylko nie bardzo wiem jak. Pytań mam od liku, ale na początek to chyba wystarczy Pozdrawiam i witam raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 20.03.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 dante witaj w rodzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dante 20.03.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 dante witaj w rodzinie Witam kurcze jak Miło rodzinka to podstawa Mam tyle pytań do was, że sam nie wiem od czego zacząć, ale narazie podstawa dla Mnie to wytyczenie działeczki (mam już namiar na geodetę), wstępne ogrodzenie, wyrównanie i nawiezienie ziemi , ale narazie muszę ochłonąć po zamieszaniu z samym zakupem działeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD671 21.03.2007 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Robert koparka -502368329 nie wiem jak w tym roku z cenami w tamtym całkiem niezlepozdrawiamRysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 21.03.2007 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 dante punkcik do mapki dodany. Jakby trza go było w którąś stronę pchnąć to daj info na priv rysiek dzięki za namiar. Najpóźniej na początku przyszłego tygodnia musze mieć wszystko zaplanowane. To jest z kim, kiedy i za ile. Tak więc mniej więcej w tym czasie będę obdzwaniał wszystkich koparkowych, studniarzy i innych grabarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 22.03.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 O to wycena którą dostałem na styropian Witam Wycena styropianu Swisspor: eps100 100mm - 7,2m3 x 187,00pln = 1346,40pln eps100 50mm - 13,5m3 x 187,00pln = 2524,50pln eps100 40mm - 6,6m3 x 187,00pln = 1234,20pln eps70 50mm - 4,5m3 x 160,00pln = 720,00pln razem: 5725,10pln brutto zamiana eps100 100mm na HYDRO 100mm - doplata 1173,60pln Do ocieplenia fundamentów wystarczy HYDRO 60mm (taki sam opór cieplny jak eps100 100mm), czyli: Hydro 80mm - 5,6m3 x 350,00pln = 1960,00pln (różnica to "tylko" 613,60pln) Folia kubelkowa - 6,00pln/m2 (przy 5 rolkach transport gratis) wszystkie ceny brutto dostawa bezplatna pozdrawiam Krystian Sikora http://www.ihb.pl 077 412 68 93 502 071 258 I jak to wygląda na tle innych? Parametry lepsze od dalmatyńczyka wg producenta W razie kontaktu z p. Sikorą powołać się na forum Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dante 22.03.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 dante punkcik do mapki dodany. Jakby trza go było w którąś stronę pchnąć to daj info na priv Dzięki za mapkę lokalizacja prawie idealana ale tak ma być mapka poglądowa Mam do was pytanko apropo wyrównania ziemi na działce u mnie są dosyć spore nierówności a pozatym ziemia jest z kawałkami gruzu itd i zastanawiam się czy kopareczka sobie z tym poradzi ale w sumie i tak zamierzam nawozić ziemię, aby podnieśc działeczkę względem drogi bo poziom wody w tym rejonie jest raczej wysoki A co wy radzicie i czy macie kontakt do kogoś kto mógłby podwieźć kilkanaście samochodzików ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dante 22.03.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 PS. robił ktoś z Was ekspertyze geotechniczna w Markach? Przydatne? Ja mam w "Wypisie z Miejscowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego" taką adnotacje " Realizację zabudowy należy poprzedzić rekultywacją terenu i szczegółowymi badaniami Geotechnicznymi" bardzo Mnie to zaciekawiło dlatego pytałem o te badanka w Urzedzie Miasta w Markach i człowiek mi powiedział, że te badania nie są obowiązkowe i tak naprawdę to człwoiek odpowiedzialny za projekt powinien się w tej kwestii wypowiedzieć i on może takie badania zlecić. ( Koszt to podobno jakies 600 zł) Podobno chodzi tu o poziom wód gruntowych i np. budowę budynku z podpiwniczeniem. Ja tak czy ianczej zamierzam podnieść teren o jakieś 30-40 cm względem drogi i przyległych działek chcę uniknąć wody np: z ulicy jak jest to na niektórych ulicach w Markach. To chyba tyle co mogę na ten temat powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 22.03.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Ja tez sie nad tymi badaniami geotechnicznymi zastanawiam - mam jezioro 200 metrów dalej, choc dzialka jest podniesiona i cała zime i wiosne na niej jest sucho - to w sumie moze sie okazac, ze po takich badaniahch moze bedzie mozna mniej betonu wylad w dół,albo wiecej i zminimalizowac ryzyko, ze cos sie w przyszłosci stanie. Koszt rzeczywiscie to 500-600 PLN.. Czy ktoś z Was robił takie badania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dante 22.03.2007 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 A co do tego jeziorka:) to faktycznie to jeziorko czy raczej jakies bagienko:) bo Ja powiem szczerze widziałem je na mapie ale jeszcze sie nie wybrałem żeby je oblukać a odemnie to też niedaleko Kiedy zamierzasz ogradzać działeczkę, rozpocząć budowę itd. Bo ja na dniach bede dzwonił do geodety żeby mi ją wytyczył, potem kopareczka wyruwnanie terenu, ziemia i ogrodzenie takie mam plany zobaczymy co tego wyjdzie A przy dobrych wiatrach na nastepną wiosenkę start z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 22.03.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Wieści z placu boju: Dziś odwiedziłem parę miejsc: ISOBUD w Michałów Reginów- przesympatyczny kierownik, dostałem wycenę za wełnę UNI MATA 200 mm i 50 mm Cena jest dobra i trzeba troszkę poczekać Warto tam pojechać TOP DACH (na granicy z Legionowem) ul. Zegrzyńska 17 tel : (22) 784-72-36 tel : 774-97-99 fax : 767-21-86 Emial: [email protected] Zleciłem wycenę na BRASSA i RUPPA. Miła obsługa no bez problemu na 7% nawet jeżeli mam swojego dekarza Czułem się znacznie lepiej jak w DACH MURZE Czekam na wycenę od nich i kilku innych Kolejny etap Betoniarnia przy ulicy CZAJKI 2 Kierownik tzw swój chłop Myślę że ceny są do mocnej negocjacji Mają wszystkie betony jakie są produkowane w Polsce I ten który mnie najbardziej interesuje z włóknami - idzie na szlichtę bez potrzeby układania siatki zbrojeniowej Aha bloczki w ciągłej sprzedaży Namiary na kiera na priv Minox prośba o wycenę wełny no i zostanie mi 700 zł w kieszeni chyba że URSA jest dużo gorsza od ISOVERA Po powrocie zamówiłem styropian u p. Sikory Żadna hurtownia nie dała mi lepszej ceny nawet za gorszy jakościowo produkt Ale decyzja należy do Was ja już mam spokój w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 23.03.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Odkopcie kawałek i zobaczcie co jest pod spodem. Ja byłem przeczulony i zrobiłem badania. Okazało się że miałem na działce 2,7 m nasypu niekontrolowanego - tzn dziesiątki wywrotek gruzu i gliny przywiezione na działkę dośc dawno temu i wyrównane. Na tym sobie wyrosły krzaczki i drzewka i było pięknie Skończyło się tym, że musiałem zapłacić za fundamenty 2,5x ponad standard Jakbym chciał robić bez tego to mogłoby się skonczyć jakąś niezłą wtopą (np. budowlańscy zrobiliby ławy fundamentowe jak w projekcie czyli na 1,2m i dom by się zapadał lub przechylał) Tego typu rzeczy raczej warto zrobić mimo, że to dodatkowe koszty K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dante 23.03.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Okazało się że miałem na działce 2,7 m nasypu niekontrolowanego - tzn dziesiątki wywrotek gruzu i gliny przywiezione na działkę dośc dawno temu i wyrównane. Na tym sobie wyrosły krzaczki i drzewka i było pięknie Skończyło się tym, że musiałem zapłacić za fundamenty 2,5x ponad standard Jakbym chciał robić bez tego to mogłoby się skonczyć jakąś niezłą wtopą (np. budowlańscy zrobiliby ławy fundamentowe jak w projekcie czyli na 1,2m i dom by się zapadał lub przechylał) Tego typu rzeczy raczej warto zrobić mimo, że to dodatkowe koszty K Kurcze czyli jednak chyba i ja zrobię takie badania, bo z tego co wiem są to tereny powyrobiskowe i były czymś potem zawożone a znając życie jest to własnie gruz i jakies inne badziewia, co prawda cieżar domku który ja chcę postawić jest o wiele miejszy niż w technologi tradycyjnej bo Ja będę budował Szkieletowca ale wydatek rzędu 600 zł ma sie nijak do pewności i stabilności budynku Może razem z Morettim nad tym pomyslimy zawsze koszt może bedzie miejszy jak dwa badania byłby blisko siebie Tak czy inaczej wielkie dzięki za info Forum to jednak super SPRAWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts