moreti 29.03.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 mnie tez bardziej przypasowała ta mapka w jpg na początku wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budowniczy007 30.03.2007 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam wszystkich forumowiczów z Marek i okolic Szukamy inspektora nadzoru. Jeśli ktoś z Was może mi pomóc i przekazać kontakt - z góry bardzo dziękuję. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 30.03.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Budowniczy, wysłałam info na privKasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 31.03.2007 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 pytanie do osób które niedawno otrzymały PNB. Czy wymagano od Was "Informację BIOZ" na etapie ubiegania się o PNB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 31.03.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 a co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 31.03.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 to taki plan bezpieczeństwa i ochrony na budowie, u mnie było dołożone do projektu bo architekt to zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 31.03.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 aa, to u mnie architekt napisał taką 1 stronę o przestrzeganiu BHP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 31.03.2007 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 no właśnie... W Starostwie twierdzą, że dokument taki powinien napisać architekt tworzący plan zagospodarowania działki, natomiast sam architekt twierdzi, że pisemko takie załączone powinno byc do projektu (gotowego-kupionego). Oczywiście problemu z napisaniem przez jednego czy drugiego nie ma. Pytam tylko, czy też mieliście z czymś takim do czynienia, bo ja w życiu o tym nie słyszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 31.03.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 dobrze wiedziec, powiem swojemu, zeby dopisal (projekt indywizualny) Z innej beczki, czy ktoś z Was przy końcowym akcie zakupu działki wpisywał o drazu służebności na rzecz mediów (gaz, prad woda??) - szukam tresci, jak to powinno brzmiec, a nie chce chodzić 2x do notariusza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 01.04.2007 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 jeżdżąc dzisiaj po Białołęce trafiłem na nowy skład budowlany, w którym o dziwo dostępny jest BK (biały 24) od ręki ...po 6,80 brutto. W szoku jestem do teraz Szkoda tylko, że na razie nic nie mogę zwieźć na działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 01.04.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 a gdzie ten skład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 01.04.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 a gdzie ten skład? Niestety taka okazja zdarza się tylko raz w roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 01.04.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 01.04.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Aktualnie szukam firmy która mi wytnie i wykarczuje drzewa oraz generalnie oczyści działkę z zawartości licznych dołów na śmieci. Pierwsza zażyczyła sobie za to 6000 zł. Nieźle jak za 1, maks. 2 dni roboty, nie? Z dwoma kolejnymi gościami nie mogłem sie przez trzy kolejne dni umówić. Kolejny okazał się już bardziej sensowny i ocenił prace na maksymalnie 1 dzień po 100 zł za godzinę plus 350 zł za każdy kurs 15 tonowej wywrotki. Może się na niego zdecyduję, jeszcze muszę sprawdzić kolejnego, poleconego przez sąsiadów. Czy drewno z 20-25 letnich sosen i brzóz da się jakoś sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 01.04.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Niestety, coś zaczynam mieć złe przeczucia na temat szans jakie ma mój wykonawca stanu surowego na odbudowanie ekipy. Zacząłem już szukać na własną rękę. Jakby ktoś miał jakiś kontakt to proszę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 01.04.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Witam Gdzie tanio mozna kupić siatkę leśną do tymczasowego ogrodzenia dzialki.Potrzebuje 40 - 50 mb Może ktoś ma na zbyciu? No i pytanie gdzie mozna sensownie kupić słupki i siatkę powlekaną na ogrodzenie ? Potrzebny namiar na wykonawcę elmentów metalowych : brama, furtka i przesła ogrodzeniowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 01.04.2007 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 a gdzie ten skład? odpowiem Ci jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 01.04.2007 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 a&zb a ile w obwodzie mają te drzewa (sosny)? Ja u siebie mam co prawda ~50 letnie i myślę nad zaproszeniem "objazdowego tartaka". Drzewa przerobi się na łaty i kontrłaty... Cenowo nie wiem dokładnie jak to wygląda, ale ponoć wychodzi się an tym całkiem nieźle. kris19 co do siatki. To kupiłem właśnie dzisiaj w Castotramie dwie roleczki po 50 metrów każda po 137 peelenów każda. 1 rolka = 50 metrów, wysokość 1,5 metra, grubość drutu 1,6 mm, ponoć ocynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 01.04.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Tez widziałem ta siatke w castoramie na targówku - dziwnie tanio wygladała w gazetce - na zywo wyglada na tyle, ile kosztuje - na czas budowy jak znalazl )) Przy okazji, czy ktos poleciłby kogoś do zrobienia fundamentu ogrodzenia z slupkami? (wykopek, szałunek, wylewka)... 200m biezacych... Się zastanawiam, takie ogrodzenie chyba trzeba zgłaszac? czy robiliście to? odczekuje się coś, czy od razu można robić? Czy ktos z Was zgłaszał wycięcie drzew na działce???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 01.04.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 a&zb a ile w obwodzie mają te drzewa (sosny)? Ja u siebie mam co prawda ~50 letnie i myślę nad zaproszeniem "objazdowego tartaka". Drzewa przerobi się na łaty i kontrłaty... Cenowo nie wiem dokładnie jak to wygląda, ale ponoć wychodzi się an tym całkiem nieźle. kris19 co do siatki. To kupiłem właśnie dzisiaj w Castotramie dwie roleczki po 50 metrów każda po 137 peelenów każda. 1 rolka = 50 metrów, wysokość 1,5 metra, grubość drutu 1,6 mm, ponoć ocynk Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts