Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARKI i okolice ;)

RRobert

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wzialem wolne i jutro robie tour de all urzedy - spisałem all - może sie komus kiedyś przyda! GAZ< WODA< PRAD + pozwolenie na budowe!!!

Pzdr, M

====================================

Pozwolenie na budowę

Pozwolenia na budowę dla obiektów na terenie Marek wydaje Starostwo Powiatu Wołomińskiego Wydział Architektury i Budownictwa

Radzymin ul. Konstytucji 3-go Maja 19

tel. (022) 763 00 49. Do pozwolenia na budowę należy dołączyć 4 egzemplarze projektu przebudowy, tytuł własności nieruchomości, warunki zabudowy i zagospodarowania terenu (ten ostatni dokument wydaje Urząd Miasta Marki pok. 28 tel. (022) 781 10 03, 781 11 02 wew. 129).

ENERGETYKA

Adres:

ul. Piłsudskiego 61

05-200 Wołomin

Tel. 0-22 763 57 20 Fax 0-22 763 58 92

Godziny pracy Rejonu:

poniedziałek- piątek: godz. 7.00 - 15.00

Biuro Obsługi Klienta:

poniedziałek: godz. 10.00 - 17.00

wtorek - piątek: godz. 8.00 - 14.00

ZEW-T S.A. uprzejmie informuje, że Wydział Rozwoju i Wydział Zawierania Umów Przyłączeniowychprzyjmują interesantów we wtorki, środy i piątki w godz. 8:00 – 13:00

GAZ

Mazowiecka Spółka Gazownictwa Sp. z o.o.

Oddział Gazownia Warszawska

DZIAŁ PRZYŁĄCZANIA

ul. Kruczkowskiego 2, 00-412 Warszawa tel. 022 52-99-331(332,372)

Wołomin 05-200 Warszawska 7 022 787 66 68 022 787 64 43

Godziny pracy Biur Obsługi Klienta: piątek 8.00 – 14.00,

WODA

Wodociąg Marecki Sp. z o.o.

05-270 Marki, Żeromskiego 30

tel.: (022) 781 35 32; (022) 771 46 93 - piątek do 15.00

ZEW-T S.A. uprzejmie informuje, że Wydział Rozwoju i Wydział Zawierania Umów Przyłączeniowych przyjmują interesantów we wtorki, środy i piątki w godz. 8:00 – 13:00

Czy to się tyczy również składania wniosków w wydanie warunków przyłączeniowych?

Wybierałem sie do nich w poniedziałek.

Ja z piaskiem się jeszcze wstrzymam, tydzień temu na działce jak słup elektryczny wkopywaliśmy to się okazało że, jest super piasek w glebie. No i jak majstry przyjadą to ocenią czy się nadaje, jak nie to zamówię z zew.

z działki obok ktoś "potajemnie" kradnie piach, więc przekonany jestem, że jest OK. Sąsiadka z naprzeciwka też twierdzi, że piasek jest rewelacyjny. Dzięki temu sucho.

45 pln/pkt :o :o ja jeszce rynku nie rozeznałem ale nastawiony jestem na ceny 30 -35 (tu na forum tak pisali) , kurde wszystko tak drożeje że włosy się jeżą na głowie :evil: :x :evil:

Być może drogo - nie wiem, przyznam, że się nie orientowałem. Prąd będę robił, jak wiele innych rzeczy, we własnym zakresie ;)

A o sprawach hydraulicznych chętnie pogadam z szanownym sąsiadem osobiście przy okazji jakiegoś spotkania :wink:

Nie ma problemu... Jak będzie tylko chwilka to pogadamy.

A jak twoje PNB ? na kiedy obiecali ?

No pisałem parę postów wyżej, że wszystkie papiery pojechały do Wołomina do podpisu do szefowej Wydziału Budownictwa... Nawiązałem już kontakt (telefoniczny ;) ) z tą panią. Bardzo sympatyczna osoba. Obiecała zrobić coś w kwestii sprawnego wydania decyzji... :D

(...)Ale zaabsobowany byłem zakupami cegły stropów itp. Co za tym idzie mogę podpowiedzieć coś o materiałach na budowę domu. ( zwłaszcza o panice i rosnących cenach)(...)

Więc prosimy podziel się tymi sensacjami ;) Jak długo czekasz na materiał, jakie ceny, gdzie najtaniej, gdzie najlepiej itp... ;)

Apropo. Udało znaleźć się miejsce na przechowanie materiału?

WITAM SERDECZNIE

jESLI CHCECIE SIĘ BUDOWAC W CIĄGU 2 MIESIĘCY TO SPRAWDZIE CZY WASZE MATERIAŁY SA DOSTĘPNE OD RĘKI.

Zaczeła sie paranoja trzeba się zapisywać na .....materiały

jA NP BUDUJE Z POROTHERMU I NIE MOZNA TEGO KUPIĆ NOROMALNIE, nie noromalnie na alegro jest cennik który srednio co 20 dni idzie w górę WIECIE DLACZEGO? granica 1 styczeń 08

Np betoniarnia Marki jeszcze ma bloczki po 3.03 ale zapowiadają ceny w górę

NAJBARDZIEJ OSZALAŁA CEGŁA CENOWO, OSTATNIO JAK BYŁEM W MARKACH I OKOLICACH TO "PUSTYNIA"

Na dachówkę np ceramiczną czerwoną trzeba się ...zapisać Cała Warszawaka robi dachy koloru ceglanego i nie ma

Rada- popatrzcie jak stoi wasz budulec mozna się będzie rozczarować przy rozpoczeciu budowy

pozdrawiam wszystkich

Rysiek

PS

gdzie najtaniej -takie pojecie mozna jeszcze usłyszeć.

generalnie słyszy sie tak:

Panie bierz Pan "teraz" (zrób wpłatę) dostawa za 20 dni ale po cenach nowych.

składy budowlane scigają sie w cenach i cwaniakowaniu -podzwońcie przekonacie sie jak jest w stosunku do waszych materiałow.

Generalnie jesli macie kasę kupujcie architekt niech okresla "mniej wiecej" ile czego trzeba

pozdrawiam Rysiek

obiecałem dowiedzieć się czegoś na temat "objazdowego tartaka". Więc... człowiek z którego usług mój kolega korzystał, cały sprzęt ciąga za traktorem :roll: A to że jest z okolic Wyszkowa to do mnie chyb ajechałby ze trzy dni. Trzeba poszukać kogoś w pobliżu.

Co do ceny to każe sobie zapłacić 55pln za metr sześcienny obrabianego drzewa. Więc chyba się opłaca ;) Z moich drzew troszkę łat pod dachówki by wyszło :D

To tyle... Jak znajdę kogoś bliżej to dam znać. A jak ktoś inny zna podobnego "magika" niech też się odezwie.

pozdr.

pees. zaczynam dochodzić do siebie po "przejedzonych" świętach :lol:

Faktycznie ceny i koniunktura materiałów budowlanych to jakaś paranoja. Ja w lutym wpłaciłem 100 % kasy za PTH 25....i za 4 tygodnie dostałem zwrot pieniędzy z "karteczką" albo dopłacam 3,5 tys albo zabieram pieniążki :x :evil: :x (nóż w kieszeni się otwiera). Częściowo na pewno wina jest w małej dostępności materiałów u producentów ale składy też nie są święte: biorą 100% kasy - czyli sprzedają coś czego nie mają i jak widać na moim przykładzie mieć nie będą :evil: :evil: (w obiecanej cenie). Jak ci taki numer wywiną 2 - 3 tyg przed zaczęciem budowy to jesteś pod ścianą.... i musisz dopłacić :evil: :cry: :evil:

ps1. mam pierwszy budynek na działce.....blaszany garaż :wink:

ps2. Robert - widzę że nie próżnujesz - słup na działce jak malowany 8)

ps2. Robert - widzę że nie próżnujesz - słup na działce jak malowany 8)

:o :o :o :o :o :o jeszcze go nie widziałem ;)

Dzisiaj będę to sobie go obejżę. Zaznaczyłem człowiekowi wbijając ćwiatrkę Sirnoffa w miejsce gdzie miał stanąć. Słup do tzw. prowizorki budowlanej, ale z tego co słyszałem to wysoki miał być.

Apropo... dzięki sąsiadom z naprzeciwka - gdyby nie oni musiałbym raczej czekać do przyszłego roku na "świecącą żarówkę" :roll: