RRobert 27.06.2007 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 hej, hej, hej... Stacja Arktyczna Zebra znowu nadaje Właśnie wpadłem do mieszkanka. Miałem chwilkę to zaktualizowałem swój dziennik. Zapraszam do lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 27.06.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 gratuluję postępów prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia Z10 28.06.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 witam Sąsiadów poszukuję pilnie ziemię do wyrównania działki. Czy możecie mi przesłać jakieś namiary? P.S. Jeśli Ktoś jest zainteresowany, mam też do sprzedania pozostałe z budowy pustaki terriva (130szt.), pustaki suporex-gazobeton biały (300szt. - 24x24x59 oraz 210szt.-12x24x59cm) - na paletach. pozdrawiam I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Marta 03.07.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 witam,moze ma ktos elektryka który zrobi przyłącze budowlane za rozsadne pieniadze?ile płaciliści za taka prowizorke ?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Marta 03.07.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 moze ktos ma słup elektryczny betonowy do sprzedania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 03.07.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Przyłącze budowlane pod klucz 1800 (słup, skrzynka, formalności) - jak pasuje to dam kontakt na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Marta 03.07.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 pasuje, poprosze kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
souris 06.07.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam budujących w Markach JA właśnie dziś dowiedziałam się, że jest już moje pozwolenie na budowę Chciałam prosić więc was prosić o namiary na jakiegoś sensownego kierownika budowy może być na forum lub na priv Z góry dziękuję. Fajnie ,że stworzyliście taką grupę. mam zamiar często tu zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 07.07.2007 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 >souris A jaki ma być aby był sensowny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 07.07.2007 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Pada. Mokro. Wszystko nasiąka. Nic się nie posuwa do przodu. Dzisiaj mija 2 miesiące od rozpoczęcia a dopiero szalują wieńce a jeszcze część stanu zero niegotowa. Cholera jasna, długo tak jeszcze będzie? Może jakieś pozytywy to ma - zaprawa i beton jest nawilżana więc nie wyschnie za szybko? Tempo budów spada, rozpoczęcie kolejnych się opóźnia - mniejszy popyt, może ceny materiałów spadną? Zaraz odwiozą mnie do Tworek. Jadę wybrać fugę do klinkieru, może to mnie uratuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 07.07.2007 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 a ja pod koniec przyszłego tygodnia zalewam strop nad parterem Pada jak cholera, ale moje miśki "twarde są", poubierali się płaszcze przeciwdeszczowe i budują... Kurde od 6 rano do 20 wieczór... Wielki szacunek, mnie by się nie chciało. Mam nadzieję, że razem z deszczem nie wypłynie zaprawa z cegieł. A z mniej ciekawych rzeczy? Przyjechała stal na strop i wieńce... Kurde prawie 3 tony, ponad 8 tysięcy pln, a optycznie to tyle co kot napłakał bajdełej... Nie wiecie co się dzieje z naszą forumową koleżanką Kasią? Dawno jej nie było widać/słychać. Z tego co słyszałem to mieszkała jakiś czas na budowie, może ją ukradli razem z jej niemieckim porothermem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
souris 09.07.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 a&zb sensowny czyli znający się na rzeczy i nie drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 09.07.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 >souris 3000 za kierowanie do zakończenia stanu surowego to sensownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 10.07.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 jestesmy nowi, kupilismy ziemie na ulicy Zielonej i mamy nadzieje na rozpoczecie budowy w przyszlym rokuruszymy pelna para. narazie nawozimy ziemie i przygotowujemy plac budowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 10.07.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 A tak ogolnie to mamy tyle do wykopania nawiezienia itp ze samo przygotowanie nas zezre finansowo.Dzieki kasia_de za kontakt. ps. czy ktos moze mi napisac jak sie formalnie powinno zglaszac to ze chce nawiezc ziemi i sie podniesc prawie o 1m, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 10.07.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 patka: zastanów się przed nawiezieniem ziemi teraz. Na nawiezionym gruncie nie możesz budować - więc będziesz musiała przy budowie zdjąć minimum ten 1 m pod domem. Zapłacisz wtedy za wywiezienie całej tej ziemi o objętości 1m x powierzchnia zabudowy. Będzie drogo i dodatkowo zapłacisz podwójnie - za przywiezienie i za wywiezienie Proponuję, zdobądź pozwolenie na budowę w którym zaznaczysz podniesienie terenu (wtedy masz papiery z głowy), potem wybuduj dom i dopiero wtedy go obsyp ziemią. Inaczej dookoła domu będzie miękko i żadna ciężarówka z materiałami nie dojedzie pod dom (chyba że będziesz warstwami ubijać grunt - ale wtedy to będzie dopiero kosztować) Znam to bo sam budowałem na nasypie (tylko o nim nie wiedziałem przy kupnie działki ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 10.07.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 wiesz byloby ladnie gdyby nie to ze ja mam kawalek jeziora tzn.jest tam lokalne zaglebienie, na ktorym chcemy miec dom-glupie ale prawdziwe.pozostaly teren jest zadrzewiony. wiec jestesmy w kropce. dodatkowo chyba chcialabym miec dom posadowiony na plycie wiec sytuacja jest kiepska. ale jeszcze musimy pomyslec nad tym bo to ciezka sprawa. musimy wiec pogadac z mezusiem i sasiadami i ustalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 10.07.2007 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 witaj w grupie patka Mam pytnako, czy "jeziorko" o którym wspominasz jest "okolicznościowe", czy raczej "stałe"? Pytam bo przy okazji chciałbym dowiedzieć się w jaki sposób stawia się domek na takim gruncie. Z jakimi dodatkowymi czynnościami, zabiegami, kosztami to się wiąże? pees. Dodać Was do mapki grupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 11.07.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam. Poszukuję ekipy do budowy ogrodzenia z klinkieru, bo moja mnie wystawiła do wiatru . Proszę o jakieś namiary. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 11.07.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 do grupki marki jak najbardziej, jesli chodzi o jeziorko to nie mam najmniejszego pojecia niestety jak to "obejsc". Czekamy na to by byla susza i wtedy zrobimy geotechnike. Generalnie jeziorko to jest lokalne obnizenie terenu czyt. wszyscy wokol sie podniesli a sam w sobie poziom wody jest wysoki. U sasiadow jest "tylko" podmokla laka a u nas z uwagi na dol jeziorko. mysle ze operacje jakie nas czekaja to wykopac torf a mam nadzieje ze to tylko czarnoziem potem zakopac i ubic piachem ale moze to niestety nie wystarczyc. Na takim gruncie to najlepsze sa fundamenty na studniach albo mikropalach i wtedy nie robi sie wykopu. Ale poczekamy na geotechnike i zobaczymy. Niech juz wreszcie wyjdzie slonce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts