Kasia_de 24.07.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Robert, długość prętów jest ok, ale ja wszystkiego nie odkupię, chyba trochę mniej niż połowę, jeśli Cię to interesuje, daj znać jaka cena i czy możesz mi to podwieźć. Co do schodów, to jeszcze pertraktuję z ekipą, może zrobią... Z Jackiem ok, nie wiem czy pisałąm, ale podejrzewali go o autyzm, ale już się wyjaśniło, że to nie to (uff!!), błyskawicznie nadrabia, więc chociaż to nam się udaje... Ale ciężko jest, ekipa ciągle czegoś chce, a my musimy pracować i jeszcze z Jackiem na rehabilitację jeździć lub w domu ćwiczyć... Ekipa ciągle się żre z inspektorem, już sama nie wiem kto jest winny... Byle do przodu... przypomniałam sobie że mam dekarza w rodzinie, ma dach blachą pokryć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 24.07.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam sąsiadów . Poszukuję piasku kwarcowego do tynków .Może ktoś mnie poratuje kontaktem ?Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 25.07.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 a nie ma ktoś do odsprzedania używanych desek szalunkowych? na wieniec potrzebuję Robert - odezwij się co ze stalą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 25.07.2007 23:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Robert - odezwij się co ze stalą poszło na priv. A co do desek to pogadam z sąsiadem. Coś tam ostatnio porządkował u siebie i może ma coś na zbyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 26.07.2007 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Słuchajcie - dreczy mnie kwestia pozwolenia na wycinkę drzew - wyciałem ju zprawie 40 takich malych, i zostalo mi 7 wiekszych - zglaszaliscie? czytalem, ze powinni wydac zezwolenie na wycinke pod budowe - ale po przeprowadzneiu ogledzin.... - a tam leżą pociete te sciete... przejmowal sie tym ktos? albo jak formalnie to wygladalo? dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 26.07.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 >moreti Dostałeś decyzję o wyłączeniu z produkcji leśnej z Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 27.07.2007 01:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Nie, nie dostalem takiej decyzji - nie wystepowałem o nią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 27.07.2007 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 musiałem dołączyć do papierów składanych do PNB między innymi decyzję dot. odlesienia kawałka działki. MPZP precyzuje dokładnie ile maksymalnie możesz odlesić. Warunek - musisz mieć działkę leśną, aby cokolwiek wyłączyć z produkcji leśnej Odlesienie załatwiasz tutaj http://www.warszawa.lasy.gov.pl/ Składasz odpowiedni wniosek, możesz ściągnąć go z ich strony, oraz mapkę (nawet xero) z naniesionym obszarem wyłączenia. Do wniosku musisz załączyć kwitek który dostajesz od rzeczoznawcy. Namiar na rzeczoznawcę dostałem właśnie w w/w dyrekcji. Więcej info o tym jegomościu podeślę Ci na priv. I najważniejsze. W dokumencie zezwalającym na wycinkę, który otrzymasz stoi napisane wieeeelkimi literami: "wycinkę drzew można przeprowadzić tylko po uzyskaniu pozwolenia na budowę" ...ale nie martw się. Wszystko w rękach rzeczoznawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 27.07.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Hmmm... zlozylem miesiac temu o PNB - dolaczalem tylko papier o odrolnienie - o odlesianiu nikt nie mowil - skad mam wiedziec, czy mam leśną dzialke W planie zagospodarowani ajest budowlana i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 27.07.2007 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 a na mapie jaki symbol ma działka? np. leśna - Ls podejrzewam, że masz normalnie działkę rolną/budowlaną zadrzewioną. Jeśli tak, to ktoś wcześniej pisał, że w takim przypadku gdy dostaniesz PNB to wiąże się to jednoznacznie z wycięciem drzew w tym obszarze. Ale możesz zawsze zapytać incognito pod w RDLP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 27.07.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Ile czekaliście na założenie Księgi Wieczystej przy zakupie działki:?: Szczególnie, z oczywistych względów, interesuje mnie długość oczekiwania w sądzie w Wołominie. Jak dotąd czekam 4,5 miesiąca Dla porównania na wpis w Księdze Wieczystej w warszawskim sądzie czekałem tylko 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 27.07.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 równo 6M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 27.07.2007 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 ja czekam od października ub.r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 27.07.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 RRobert, chyba żartujesz Przecież to niemoralne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 28.07.2007 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Ja piszę oczywiście o założeniu księgi. Bo wpis do księgi, czyli jak kupujesz nieruchomość, a księga jest już założona, to jest już inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreti 28.07.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Na zalozenie nowej KW (nie na zmianę wpisu w istniejacej) - czekam od konca marca - i pewnie jeszcze z 2-3 miesiace poczekam.... niestety Wolomin srednio obrabia wnioski. Ktoś moze pisał podanie o przyspieszenie i to coś dało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 29.07.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Bylam na urlopie, a po dzieki za pamiec co do zaznaczenia na mapce, jesli chodzi o wpis do ksiegi i zalozenie nowej to czekamy od 27 XII 2006, dopiero w maju byla wokandna i mieli rozpatrzec to, Dzialania szybkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mechanics 30.07.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Witajcie!Co prawda buduję w Ciemnym k/Radzymina, ale nie znalazłem takiej grupy, a do Marek niedaleko...Własnie dziś weszła do mnie na działkę ekipa murarzy i w tydzień mają zrobić fundamenty.Mam pytanie o następujące materiały w lokalnych składach, bo chciałbym mieć przynajmniej rozeznanie, czy murarze, mnie nie naciągają. Będę potrzebował ok. 1500 szt bloczków fundamentowych 38x24x12 oraz ok. 20 m3 chudego betonu. Bloczki na środę, beton na jutro, czy możecie mi polecić jakieś tanie sklady?Obecnie bloczki znalazłem po 4 zł/szt., a beton po 330/tonę Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 30.07.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ale mi milo ze jestesmy na mapce tj ja-ale wiadomo ze z mezem i synkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 30.07.2007 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Witajcie! Witamy Bloczki na środę, beton na jutro, czy możecie mi polecić jakieś tanie sklady? Hmm... tak z dnia na dzień ciężko będzie coś załatwić chyba. Obecnie bloczki znalazłem po 4 zł/szt., a beton po 330/tonę Bloczki imho drogie... Bo jakieś półtora m-ca temu w MBT kosztowały ~3,30, a nie sądzę aby tak podrożało. Natomiast beton 330/tonę to wychodzi jakieś 594 pln za metr sześcienny A to już bajońska suma Ale na pewno chodziło Ci nie o tonę, a o metr sześcienny. Najtaniej beton wychodzi w Legionowie w firmie Budet. nie biorą nic za transport. Zadzwoń, porównaj ceny, pomyśl 774 15 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts