Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARKI i okolice ;)

RRobert

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To i ja coś od siebie...

Przede wszsytkim witam "nowych" ;) Fajnie że "rośniemy w siłę".

Na dniach składał będę wniosek o wydanie warunków podłączenia energii. I tu pytanko. Jak macie podłączony prąd do budynku? Linią napowieterzną, czy kablem w ziemii. Zakładając oczywiście, że w drodze jest linia napowietrzna, bo chyba w naszych okkolicach inaczej nie robią.

Co do prądu, to linia ma być napowietrzna :(

Czy można jakoś przekonać / zmusić ZE do wykonania podziemnej?

Obecnie szukam w Markach / okolicach:

- firmy która wykona przyłącze energetyczne

- firmy która wykona przyłacze wodne

- składu budowlanego z dobrą ofertą i cenami

• 4 weeks później...
hej wszystkim. Troszkę czasu tu nie zaglądałem, bo byłem zajęty "opuszczaniem mojego dotychczasowego mieszkanka" ;) Mam pytanie do a&zb piszesz, że ZE zaproponował Ci podciągnięcie linni napowietrznej. Rozumiem, że tylko (lub aż) do płotu? Chyba nie maja na myśli instalowania słupa na dachu do którego będą ciągnąć przewody?

>RRobert

Nic nie pisali o "do płotu". To jest umowa na przyłącze budowlane. Przyłącze docelowe chyba będą musieli zakopać, ponieważ skrajem działki idzie linia energetyczna śr. nap. i by się krzyżowały, co jest niedozwolone.

W kazdym razie wykonawca przyłącza poradził abym złożył wniosek o docelowe przyłącze już teraz, bo wołomiński ZE słynie z powolności.

>RRobert

W kazdym razie wykonawca przyłącza poradził abym złożył wniosek o docelowe przyłącze już teraz, bo wołomiński ZE słynie z powolności.

To prawda :D

Mój termin na przyłacze docelowe to koniec 2008 roku :o :o :o

:o A kiedy złożyłeś wniosek?

sorry, pomyłka - koniec 2007 :oops:

ale wniosek złożyłem na początku 2006 :evil:

na przyłacze budowlane kazali czekać 2 lata a potem kolejne 2 na docelowe (nie chciałem docelowego napowietrznego)

To najbardziej powolna firma na świecie :(

Metodą na przyspieszenie jest zrobienie dokumentacji we własnym zakresie (co zrobiłem za pierwszym razem) ale to kosztuje sporo kaski :(

Chciałem się przywitać!

Aktualnie jestem na etapie kupowania działki w Markach przy ul. Kurpińskiego.

Wszystko idzie w dobrym kierunku więc pewnie niedługo będę mógł coś więcej napisać..

Czy ktoś buduję się w okolicach Kurpińskiego, Środkowa?

Pozdrawiam wszystkich Członków Grupy Mareckiej.

Andrzej

• 2 weeks później...

Andy ja mam tam działke, tylko że od ulicy Nałkowskiej. Czy kupujesz od chlopaków, bo zdaje sie ze wlascicielami 4 chlopakow i siostra. Ja mam dzialke blizej ulicy Spacerowej , tuz niedaleko obok postawionych juz dwoch domow..jeden zolta elewacja , drugi parterowka.

Napisz po ile teraz cenia bo ciekawa jestem

.pozdrawiam

Andy ja mam tam działke, tylko że od ulicy Nałkowskiej. Czy kupujesz od chlopaków, bo zdaje sie ze wlascicielami 4 chlopakow i siostra. Ja mam dzialke blizej ulicy Spacerowej , tuz niedaleko obok postawionych juz dwoch domow..jeden zolta elewacja , drugi parterowka.

Napisz po ile teraz cenia bo ciekawa jestem

.pozdrawiam

Witaj Sąsiadko,

Na razie wolałbym nie zdradzać szczegółów żeby nie zapeszać. Moge jedynie powiedzieć, że grubo ponad 200 zł/m2.

Jak tylko sfinalizuję transakcje opowiem o szczegółach.

Nie orientujesz się może jak wygląda w tej okolicy Marek kwestia podłączenia się do wodociągu miejskiego oraz do kanalizacji.

Jakie to koszty i terminy realizacji?

Rejon jakby znajomy :wink:

Też oglądałem działki przy Kurpińskiego, ale potem znalazłem bliżej przy Karłowicza, no i teraz mam asfalt prawie pod przyszłą bramę :)

hej.

andy_n widzę, że prawie przenosimy się z tych samych miejsc w te same ;)

Pytasz o wodociągi... Dowiadywałem się jak wygląda sprawa w mojej okolicy. Generalnie projekt wodociągów przygotowany jest dla całej miejscowości. Tradycyjnie już "od siebie" podciągają do miejsc "najbardziej potrzebujących" ;) Jeżeli chcesz wcześniej - płać :D Ale... dowiedziałem się również, że do 2010 roku (czyli już na trzy lata :D ) do wodociągu podpięta ma być CAŁA miejscowość. Czyli: albo wcześniej podłączenie za kilka tysięcy, albo za darmochę za trzy lata.