Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

MARKI i okolice ;)

RRobert

Recommended Posts

Przez weekend usiłowaliśmy nabyć kratki wentylacyjne do umieszczenia na kominach na zewnątrz. Chcieliśmy czarne metalowe. Akurat. Z metalowych do wyboru są białe, brązowe, w kolorze mosiądzu i stali nierdzewnej, na dodatek same jakieś strasznie wielkie. Te dwie ostatnie się świecą jak nie powiem co. Plastiki białe i brązowe. W końcu kupiliśmy brązowe plastikowe i puszkę czarnej matowej farby w sprayu, pomalowałem i nawet nieźle to wygląda. Zobaczymy ile wytrzyma.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moi drodzy, a jak dajecie sobie radę z problemem alkoholowym w Waszych ekipach? Moje najnowsze doświadczenia w wątku:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1974498#1974498

Wiesz Zbyszku? U nas na budowie jakoś nie było z tym problemu. Zarówno w ekipie murarzy, jak i w ekipie cieśli. Ale wydaje mi się, że goniłbym, aż by się kurzyło... choć sam nie wiem.

bajdełej. Któregoś razu jechałem Piłsudskiego na północ. Z przeciwka jechała wielka ciężarówka z gotowymi elementami dachowymi. Palnąłem sam do siebie, że "do Zbyszka jadą". Wracając pojechałem koło Twojej działki - i co? No i stał tir w bramie ;) Nawet nie kombinowałem, żeby zobaczyć czy jesteś bo mnie strasznie czas gonił :(

Witam forumowiczów Markowiczów,

Też zaczynam lepienie domu w Markach, a właściwie ciąg dalszy bo kupiłem działkę ze stanem surowym na ul Długiej i przymierzam się do dalszej roboty. Na początek mam pytanie o to jak sobie radziliście ze złodziejstwem na budowie. Wiem od sąsiadów, że znikają różne rzeczy - sprzęt, ale też i cement, deski, kable zrywane ze ścian itp itd :evil: Jak się przed tym uchronic??? A przynajmniej ograniczyc do minimum.

Pozdrawiam

Ooooo! to prawie moja grupa (a prawie robi wielką różnicę :wink: )!

Ja mam działkę w trójkącie pomiedzy kzwir-em, moretti-m i dante-m. Ale to działka na budowę dla dzieci (na razie wiek 4,5 i 0,9 lat). Przez najbliższe kilkanaście lat mamy zamiar zagospodarować ją rekreacyjnie (tylko 600 m2) i uprawiać tam ogródek - drzwa owocowe, krzewy, jakieś warzywa. Nic nas nie "pili", ponieważ wykańczany obecnie domek ma 6 pokoi + inne konieczne pomieszczenia (lokalizacja Warszawa-Białołęka, na mapie - do góry i na lewo od Kasia_de). Teraz to tylko wykończeniówka - dlatego niewile pomogę przy wyborze wykonawców, bo u mnie to było jakieś 2-3 lata temu, a czasy i wykonawcy się zmieniają. Poza tym nieczęsto bywam na forum. Moje obecne problmy to przede wszystkim pogoda. Już od prawie 4 miesięcy czekam aż przestanie padać i będzie chociaż jaden słoneczny tydzień :evil: . Wtedy może wreszcie skończę malować folią w płyniie taras i dokończę kładzenie gresu. I ... takie tam d.perele.

Ale grupę raczej będę się starał co jakiś czas przejrzeć.

Pozdrawim

Witam wszystkich,

My budujemy na Grunwaldzkiej, własciwie już niewiele zostało. Budowa wciągnęła nas tak bardzo, że zrezygnowałam jakis czas temu z aktywnego forum (na gazeta.pl) i skupiłam się na załatwianiu i bieganiu, co czynie do dzisiaj z różnym skutkiem. ;)

Jeżeli komuś w czymś będę mogła pomóc lub doradzić - służę pomocą.

pozdrawiam Was,

Kamila

Witam

jestem tutaj nowa i zupełnie zielona w temacie :). Jak dobrze pójdzie w przyszłym roku czeka nas budowa :) (okolice dalekiej Białołęki). W związku z tym prośba do doświadczonych, którzy już przebyli (albo są w trakcie ;) ) tę drogę o namiary na sprawdzonych i godnych polecenia: kierownika budowy; ekipę - razem lub osobno - fundamenty, ściany, dach; kogoś od ogrodzenia; pana co ma koparkę umie się nią posługiwać i przy okazji potrafi przesadzić kilka drzewek (samosiejki-ale jakie piękne!); speców od instalacji-gaz, elektryka etc. I wszystko inne co wyda Wam sie godne polecenia i może się przydać, a o czym być może jeszcze nie mam pojęcia.

Z góry dziękuję i pozdrawiam :)