azb 26.08.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Przez weekend usiłowaliśmy nabyć kratki wentylacyjne do umieszczenia na kominach na zewnątrz. Chcieliśmy czarne metalowe. Akurat. Z metalowych do wyboru są białe, brązowe, w kolorze mosiądzu i stali nierdzewnej, na dodatek same jakieś strasznie wielkie. Te dwie ostatnie się świecą jak nie powiem co. Plastiki białe i brązowe. W końcu kupiliśmy brązowe plastikowe i puszkę czarnej matowej farby w sprayu, pomalowałem i nawet nieźle to wygląda. Zobaczymy ile wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 30.08.2007 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Moi drodzy, a jak dajecie sobie radę z problemem alkoholowym w Waszych ekipach? Moje najnowsze doświadczenia w wątku: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1974498#1974498 Wiesz Zbyszku? U nas na budowie jakoś nie było z tym problemu. Zarówno w ekipie murarzy, jak i w ekipie cieśli. Ale wydaje mi się, że goniłbym, aż by się kurzyło... choć sam nie wiem. bajdełej. Któregoś razu jechałem Piłsudskiego na północ. Z przeciwka jechała wielka ciężarówka z gotowymi elementami dachowymi. Palnąłem sam do siebie, że "do Zbyszka jadą". Wracając pojechałem koło Twojej działki - i co? No i stał tir w bramie Nawet nie kombinowałem, żeby zobaczyć czy jesteś bo mnie strasznie czas gonił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 30.08.2007 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Czy naprawdę nikt nie może mi polecić swojej ekipy budowlanej do stanu surowego? Ja Ci mogę swoją śmiało polecić, ale wiem, że i tak do Marek na robotę nie przyjadą. Obskakują niestety tylko budowy w swojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 30.08.2007 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 po 10 miesiącach walki zostalismy szczęśliwymi posiadaczami dzialki (...) (2 dzialki za RRobertem) oraz oczywiście kredytu. na razie jesteśmy w kompletnym rosole i będziemy dopiero występować o media hehehe... okolica nam się zagęszcza witajcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 31.08.2007 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 czy ktoś z Was ma krajzegę? (czy jak to się tam pisze ) - w przyszłym tygodniu robimy więźbę i mamy obawy, czy nie trzeba będzie jednej lub dwóch belek przeciąć, a piłą spalinowa to nie za bardzo Chętnie byśmy więc w razie potrzeby skorzystali - tzn przywieźli belki do przecięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JESO 01.09.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Witam forumowiczów Markowiczów, Też zaczynam lepienie domu w Markach, a właściwie ciąg dalszy bo kupiłem działkę ze stanem surowym na ul Długiej i przymierzam się do dalszej roboty. Na początek mam pytanie o to jak sobie radziliście ze złodziejstwem na budowie. Wiem od sąsiadów, że znikają różne rzeczy - sprzęt, ale też i cement, deski, kable zrywane ze ścian itp itd Jak się przed tym uchronic??? A przynajmniej ograniczyc do minimum. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 02.09.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Prowizoryczne ogrodzenie plus blaszak do którego wstawiamy np. betoniarkę gdy ekipa opuszcza budowę. Najlepiej jak nocują od poniedziałku do piątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 04.09.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 mam ogłoszenie, naszym murarzom wypadła jedna budowa i w ziązku z tym mają wolny termin jeśli ktoś potrzebuje to tel. 609 769 701 , budują w okolicach Warsawy już kilka dobrych lat, u mnie kończa gdzieś pod koniec września Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 05.09.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 No co tam u Was? Bo u mnie jedynie pękł komin i jeden spadł z rusztowania, ale już się pozbierał a komin naprawili, nawet nie zdążyłem zdjęć zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 06.09.2007 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Pilne!Gdzie można kupić Dziennik Budowy? Podobno w Radzyminie nie dają takich książeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 06.09.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 w zwyklej ksiegarnia na pewno w budowlanej spytaj sie tylko kier. budowy jaki chce bo sa podobno samokopiujace i tradycyjneps.chcialabym byc na tym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy_n 06.09.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 ... spytaj sie tylko kier. budowy jaki chce bo sa podobno samokopiujace i tradycyjne Czy to znaczy, że wpisy dokonywane są w dwóch kopiach? Jaki typ dziennika polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patka 06.09.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 wiesz co ja o tym gdzies czytalam tylko wiec niestety nie doradze. wiem ze sa rozne i tylko tyle. tak na prawde to chyba zawartosc jest ta sama tylko wyglad inny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRobert 06.09.2007 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Gdzie można kupić Dziennik Budowy? Właśnie w Radzyminie niedaleko "ratusza" w papierniczym możesz kupić dziennik. Jadąc od strony WB skręcasz w prawo przed "ratuszem" i po ok. 100-150 m znów w prawo. Dokładniej wytłumaczą Ci panie z Wydziału Budownictwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azb 08.09.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Ja kupowałem ostatnio w sklepiku w Urzędzie Skarbowym w Wołominie przy ulicy Przejazd. W pierwszym zabrakło miejsca i trzeba było założyć tom drugi. Mam nadzieję że to nie będzie trylogia w pięciu częściach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Woj I 09.09.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Ooooo! to prawie moja grupa (a prawie robi wielką różnicę )! Ja mam działkę w trójkącie pomiedzy kzwir-em, moretti-m i dante-m. Ale to działka na budowę dla dzieci (na razie wiek 4,5 i 0,9 lat). Przez najbliższe kilkanaście lat mamy zamiar zagospodarować ją rekreacyjnie (tylko 600 m2) i uprawiać tam ogródek - drzwa owocowe, krzewy, jakieś warzywa. Nic nas nie "pili", ponieważ wykańczany obecnie domek ma 6 pokoi + inne konieczne pomieszczenia (lokalizacja Warszawa-Białołęka, na mapie - do góry i na lewo od Kasia_de). Teraz to tylko wykończeniówka - dlatego niewile pomogę przy wyborze wykonawców, bo u mnie to było jakieś 2-3 lata temu, a czasy i wykonawcy się zmieniają. Poza tym nieczęsto bywam na forum. Moje obecne problmy to przede wszystkim pogoda. Już od prawie 4 miesięcy czekam aż przestanie padać i będzie chociaż jaden słoneczny tydzień . Wtedy może wreszcie skończę malować folią w płyniie taras i dokończę kładzenie gresu. I ... takie tam d.perele. Ale grupę raczej będę się starał co jakiś czas przejrzeć. Pozdrawim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dedlog 09.09.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Ludzie Dajcie namiary na tanie drewno w okolicy - szalówki. oraz na zwirownie pilnie potrzebuje żwiru zasypowego.Pozdrawiam. Buduję za Radzyminem (wola rasztowska).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kam_domek 10.09.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witam wszystkich, My budujemy na Grunwaldzkiej, własciwie już niewiele zostało. Budowa wciągnęła nas tak bardzo, że zrezygnowałam jakis czas temu z aktywnego forum (na gazeta.pl) i skupiłam się na załatwianiu i bieganiu, co czynie do dzisiaj z różnym skutkiem. Jeżeli komuś w czymś będę mogła pomóc lub doradzić - służę pomocą. pozdrawiam Was, Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a_n 10.09.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witam jestem tutaj nowa i zupełnie zielona w temacie . Jak dobrze pójdzie w przyszłym roku czeka nas budowa (okolice dalekiej Białołęki). W związku z tym prośba do doświadczonych, którzy już przebyli (albo są w trakcie ) tę drogę o namiary na sprawdzonych i godnych polecenia: kierownika budowy; ekipę - razem lub osobno - fundamenty, ściany, dach; kogoś od ogrodzenia; pana co ma koparkę umie się nią posługiwać i przy okazji potrafi przesadzić kilka drzewek (samosiejki-ale jakie piękne!); speców od instalacji-gaz, elektryka etc. I wszystko inne co wyda Wam sie godne polecenia i może się przydać, a o czym być może jeszcze nie mam pojęcia. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 16.09.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 to ja się jeszcze przyponmę - Ludzie, krajzegę potrzebuję !!!! 4 belki mam do przecięcia wzdłuż, mogę je dowieźć do tejże krajzegi , help!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts